pondělí 6. července 2020

Kamenný most a sochy z písku v Písku

Dnes se vydáme z Tábora do Písku. Aby nám nic z tohoto města neuniklo, mám předem připravený nejen plánek na mapě, ale trasu zanesenou i v navigaci.
Pískem tedy projdeme opravdu křížem krážem.  V několika částech se zastavíme u zajímavých míst a pamětihodností.  Jednou z pamětihodností města je kamenný most, který je jako menší kopie pražského Karlova Mostu. Ale je to trochu jinak. Písecký kamenný most je nejstarším kamenným mostem, který se dochoval do současnosti. S nadsázkou by se tedy dalo říci, že písecký most byl inspirací pro ten Karlův. Ony se ty kamenné mosty hodně podobaly. Třeba další, jen o dost kratší, ale také se sochami, jsem zaznamenala v obci Bělá nad Radbůzou na Domažlicku.



Písek má i mnoho krásných měšťanských domů, zbytky hradeb, Křižíkovu elektrárnu jako muzeum. A tam se se mnou můžete podívat v dalších příspěvcích. 

2 komentáře:

  1. Písek je krásné město. nedávno někdo dával na svůj blog také takové sochy z písku a také byly nádherné jako tyto. Je to opravdová nádhera. Děkuji za krásnou podívanou a všechny nádherné reportáže.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.