čtvrtek 25. února 2021

Město Náchod

 ...se stalo v roce 2013 naším útočištěm na celý týden, abychom mohli opět prozkoumat okolí. Ubytovali jsme se přímo na Masarykově náměstí. Samotné město se mi moc líbilo. Však posuďte sami. 

Na této nádherné budově jsou vyobrazené dějiny 
V galerii jsme se byli podívat, je zde i výstava věnovaná architektovi Jurkovičovi. Docela mne to překvapilo, ale dověděla jsem se, že rozhledna, na kterou také půjdeme některý den je stavěna právě v jeho duchu. 
Částí Náchoda je i Běloves, mnozí jistě vzpomenou na běloveskou kyselku IDA. O této části města se zmíním později a příště se se mnou můžete podívat na skvosty, které brázdily silnice - nádherné veterány, které na nás čekaly. Bylo to překvapení hned první den. Samozřejmě nemůžeme vynechat ani zámek, oboru a vojenský hřbitov, pevnosti v okolí a mnohé další výlety. 

22 komentářů:

  1. Náchod je krásné město. Dlouho jsme tam nebyli, ale vnučka tam ma přítele a tak je možné že se tam ještě někdy podíváme. Krásné fotografie. Mejbse hezky a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych pravdu řekla, moc se mi sem nechtělo, ale v okolí jsou vojenské pevnosti a Michal je chtěl mermomocí vidět a tak jsem i já nějakou tu pevnost prolezla, ale náchod jako město mne překvapil, moc se mi tu líbilo. Až tedy na tu část lázní. Je to škoda, ale kde je všechno krásné a dokonalé?

      Vymazat
  2. No tak to jste byli u nás v naší oblasti. Do Náchodě jsem jezdila na Střední ekonomickou školu.Ráda se tam vracím. Ze současného trvalého bydliště v okrese Trutnov, to občas jedu na kole nebo busem.
    Je zajímavé podívat se na známé místo očima toho, kdo město navštíví třeba poprvé.
    Hezký den- hlavně ve zdraví !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, s mým manželem jsme kdysi - to jsme se namlouvali - byli v hotelu Beránek na náměstí v Náchodě na kafi. Kdo ví, jestli ještě je uvnitř tam pěkný. Pa Jiřina z N.

      Vymazat
    2. Děkuji, Hanko, i tobě přeji zdraví. Ano, je pravda, že město vidí jinak ten, kdo se tam celý život pohybuje a jinak návštěvník. V Náchodě se mi líbilo, i když původně jsem sem moc jet nechtěla, ale syna lákaly pevnosti v okolí a tak jsem jel. Ale město mne opravdu překvapilo.

      Vymazat
  3. Jéé :-) V náchodském zámku jsem byla před několika lety, navštívila jsem ho před pár lety v rámci dovolené. Město si ale už moc nepamatuju, aspoň si ho tady připomenu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš dnes svátek, tak posílám přání k svátku ♥

      Vymazat
    2. My jsme měli zámek jak na dlani, když jsme byli ubytovaní na náměstí. Ale zrovna se opravovala věž, ale to nám nevadilo. Šli jsme se podívat i do zámku.

      Vymazat
  4. Jo, jo, souhlasím a naposledy jsme tam byla loni, máme rádi tamní kraj, jezdíme i na Dobrošov a do Pekla a N.Města n.M., ubytováváme se kousek od Adršpachu. Díky za připomenutí. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I my jsme jeli na Dobrošov, však jak jsme to tam prošmejdili, ještě uvidíš. Od nás je to trochu z ruky na častější návštěvy, ale není vyloučeno, že třeba zase jednou, až budeme moci volně dýchat. :)

      Vymazat
  5. Tam jsem nebyla, ale město má zajímavý ráz. Takto - ubytovat se a hvězdicově poznávat okolí - jsem to nikdy nezkusila. Určitě se vám tam líbilo, fotografie na mě působí klidným dojmem z místa ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My takto vlastně trávíme dovolené už dost let. S rodiči jsem toho procestovala po celém bývalém Československu, ale z dětství těch vzpomínek z cest je jen útržkovitě a když si to nyní plánuji sama, tak si více pamatuji a digitální fotografie ty vzpomínky dokážou lépe oživit, když je jich vždycky tolik. :-D Někdy se stane, že bych chtěla navštívit nějaké místo, ale je to od nás daleko, tak si o prázdninách naplánuju někde ubytování poblíž. Já bych ráda jezdila i třeba na jaře nebo na podzim, ale přizpůsobuji se synovu volnu v celozávodní dovolené. A zájezd s cestovkou si poslední dobou také dopřejeme jeden do roka a o většinou na podzim. Kéž by nám to vyšlo.

      Vymazat
  6. Majko, krásné fotky a milé vzpomínky na Náchod. Byla jsem tam několikrát a je to opravdu krásné město. Prošla jsem se tebou prostřednictvím fotek a zavzpomínala. 👍😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná, že ti ještě něco i připomenu. Strávili jsme tu opět celý týden a jezdili po okolí. Hezké dny. :)

      Vymazat
  7. Známá místa, kde jsem už hodně dlouho nebyla.
    Maruško, děkuji za připomenutí a přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, také přeji hezký den a i ty dny příští. Kéž by byli lidi ukázněnější a brzy bylo možno trochu svobodněji dýchat. Ale v okolí znám i pár případů, kteří se chovají, jako by nám nikomu nic nehrozilo a ještě se urážejí, že se nechtějí příbuzní zúčastnit jejich narozeninové oslavy. To prostě nepochopím.

      Vymazat
  8. Bydlela jsem pár let v Jaroměři.Byl to tehdy okr.Náchod.Ale nikdy jsem tam nebyla-moje chyba ☻
    Přeji krásné dny ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, hodně často se stává, že neznáme své okolí. Je také hodně měst v mém okolí, kde jsem nebyla. Právě proto, že jsou blízko, tak návštěvu odkládáme a stále se chceme podívat někam dál za humna. :)

      Vymazat
  9. To je nádhera.Mám už dlouho plán se tam vydat na prodloužený víkend.Kdysi jsme tam jezdily se sestrou na tábory a mám na Náchod a okolí hezké vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náchod je v pěkné krajině a samotné město velmi úpravné. Tak ať se ti plán podaří naplnit. Keź bychom už v létě mohli volněji dýchat. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.