čtvrtek 21. října 2021

Hledání pavučiny

 aneb chaos právě v trávě.

V neděli 17.10. ráno jsem se vypravila na procházku, abych lépe než dříve, jak jinak :D, nafotila pavučinky plné rosy a sluníčka.  Namrzající mlha se v paprscích slunce rychle měnila na kapičky.  Chtěla jsem "Pavučiny"  zařadit do 4. kola Jaruščiny výzvy, ale ouha.  Pavučiny nejsou, nejsou pavouci.  Proto bude do výzvy něco jiného a to až zítra, či v sobotu. 

A věřte, že jsem hledala poctivě. nespěchala jsem, prolézala jsem příkopy, vysokou trávu a keře podél cesty a nic. Zoomovala jsem....nic. Jen chaos a nic pro slušnou kompozici.  Přesto mi je líto fotky zahodit. Budou jako důkaz, že nejen na mnohé lidské činnosti chybí lidi, ale i na pavučiny chybí pavouci.  tedy v mých končinách. 

Najdete  tu i fotky, kde není nic zaostřeno a přesto tu jsou. :-)

Bez úspěchu jsem tedy došla až k rybníku. Hodně mě to mrzelo, protože v roce 2017 v úplně stejný říjnový den, jsem vyfotila právě to, co jsem dneska hodlala vyfotit lépe. Ale to s rybníkem příště. 

24 komentářů:

  1. Maruško, ani u nás už pavučiny vidět nejsou a že jich bylo! Ono je to asi tím, že jak předpovídají, bude asi tuhá a dlouhá zima a pavouci už zalezli do země. Ani hmyzu už moc vidět není, proto už ptáčky krmíme. Fotky jsi ale pořídila parádní. Líbí se mi moc. Mám takové záběry moc ráda. Je to příroda, tak krásná i zajímavá. Děkuji za úžasnou podívanou. Jak stihnu sama přidat fotky na výzvu, nevím. Máme tu strašný vichr a nejde elektrika a tak mi zbývá jen koukat a komentovat na mobilu. Přeji ti krásný den. Jára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, ty vychry byly hrozné a u vás to řádilo teda pořádně. Dneska už je asi poslední pěkný den, uvidíme, ale pavouci už opravdu zalezli.

      Vymazat
  2. Maruško, pavučiny bych našla tak někde v koutě, protože se k nám snaží nastěhovat na zimu pavouci. Tuhle jsem jednoho vystrčila na parapet a druhý se schovává někde na záchodě.
    Tvoje fotky jsou krásné.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zrovna dneska manžel zmerčil pavučinu na stropě v kuchyni. A nedávno jsem se přímo zděsila, co jsem našla pod mrazákem. Něco nám upadlo a zapadlo pod mrazák. Nakoukla jsem tam baterkou přes větrací mřížku dole a to bylo jak v hororu. Pavučinama protkaný celý prostor. Naštěstí šla ta mřížka odšroubovat a vše vysát bez stěhování. Už je to starý mrazák, ale slouží pervektně. Ty nové by asi tak dlouho nevydržely.

      Vymazat
  3. Místo pavučinek jsou nádherné keříky a květinky,také krásné..

    OdpovědětVymazat
  4. Majko, ty fotky jsou krásné a rozhodně si zaslouží, aby byly zveřejněny. 👍👍👍 Pavouci už tak aktivní nejsou, v létě jsem pravidelně vlétla obličejem do pavučiny při vstupu na zahradu. Teď už pár dnů nic. O víkendu jsem uklízela část kytek y vyrušila pavouka. Nikdy jsem nic podobného neviděla. Bylo obrovský a vypadal jako pohybující se lískový ořech. Dokonce i barvu měl podobnou. Kdyby ho viděla dcera a vnučky, tak by určitě utekly. A já v jeho společnosti pracovala.
    Měj hezké dny. 🍀🍁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě ty fotky, které jsem přidala do dalšího článku bvyfotila přesně na den jen o rok dříve a to bylo všude pavučin. Asi tedy bude tuhá zima. Moje jedna kolegyně se také pavouků bojí nebo štítí. Mně taghle havět nic nedělá, ale doma ji mít nemusím. To likviduju. :)

      Vymazat
  5. Maruško,také jsem hledala vždy pavučinky,ale u nás v okolí sídliště nikdy nenašla.U nás ani nemrzlo.Ale o jedněch vím,ale ty jsou ve starých stromech u jednoho rybníku dost za Turnovem.
    Nevadí,že jsi pavučinky nenašla,protože fotografie jsou stejně nádherné.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
  6. Maruško, mě se líbí Tvoje fotky i bez pavouků a pavučin. Moc hezké. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Úchvatné fotky, Maruško!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Ale i bez pavouků jsou to moc hezké fotky. Už to teď s pavučinami venku bude horší. Doma bych je možná objevila :-), pavouci už babí léto spředli a stěhují se někam do tepla.
    Klidný den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsme dneska zrovna vymetali pavučinu na stropě.

      Vymazat
  9. Maruško, ahoj:-) I tak jsou Tvé záběry parádní. Měj se moc hezky a přeji krásné procházky s foťákem. Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, moc děkuji a přeji hopdně zdraví. Už asi pečeš perníčky o sto šest na Vánoce. Ať se tedy daří.

      Vymazat
  10. Majko, jseš nezmar. Pavučiny na chatě když se třpytí mám moc ráda, ovšem v lese když prolézám smrčí a nalepí se mi to na tvář...no hnus. Fotky máš jako vždy parádní, já nefotím, protože nevidím....klidně manželovi z hlavy vyrůstá elektrický sloup. Zato ty vidíš excelentně ...ještě moc a moc dobrý záběrů přeje Míla - bacha na to jak a kam stoupáš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mílo s tím viděním je to u mne stejné. A nejsme sami. I profesionální fotograf se utne. Máme doma krásné fotky z vítání občánků, kdy se my rodiče dmeme pýchou nad kolébkou naší ratolesdtia manžel má místo uší tchyniny jazyky. Vypadá jak osel ve střehu. Spoustu fotek se mi nepodaří, jak bych si představovala a jdou do koše. Na nohy jsem opatrná, zatím jsem si ani nezvrtla kotník. A chůzi si vychutnávám, mám z ní skoro radost. :) I ty se opatruj.

      Vymazat
  11. Maruško, pavouci jsou všichni u mě. :D A pavučinky dělají, ale vůbec nejsou hezké a použitelné na fotku. Nestačím je z koupelny honit. Zřejmě hledají úkryt na zimu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarmilko zrovna dneskla jsme vymetali pavučiny. Na strop se stále nedíváme a pavouci to moc dobře vědé. Za garnyží se jim také líbí. :D

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.