neděle 9. září 2018

Jak málo stačí k radosti


Obloha se zatáhla a obdařila nás blahodárným deštěm. Rostliny pookřály viditelně a mé kroky na zahradu doprovázené svěžím vycházejícím sluncem ve mně vyvolávaly opravdu radostný pocit. Těšila jsem se na práci.
 
 
 
Když jsem potkala veverku, která nám ještě stačila odcizit ořech, vůbec jsem se na ni nezlobila. Kdyby věděla, že se nezlobím, určitě by trochu zapózovala. Ale to veverky zlodějky většinou a ze zásady nedělají.
 
 
Převlékla jsem se a vrhla se do zahradních prací. Bylo potřeba uklidit záhony po sklizené zelenině. Takové uklízení a příprava záhonů pro osetí zeleným hnojením dá také dost práce. ale nebudu spěchat. Přišla k nám návštěva a dožadovala se něčeho dobrého. Mezi tím přijel manžel na kole a měl pocit, že musí napapkané kotě nějak zabavit.
 
 
Doslova jsem se rozesmála, když jsem si z chaty ven nesla kávičku. Kotě na mne koukalo výmluvným pohledem pochybujícím o manželově zdravém rozumu. Přece si nebude hrát s keramickým králíkem? Vždyť se to nehýbe. To nemyslíte vážně! Přímo mne prosilo, abych ho zachránila.

 
Dala jsem na sluníčko pár posbíraných ořechů, suché lusky fazolí a šla si s kotětem hrát na schovku. Kdepak jsi? kam si se mi schovala čičino? Najdete kočku?
 
 
Tady je schovaná a viditelně je jí tam dobře.
 
 
Dokonce jí to sluší. Jako nevěsta.
 
 
Schovka kotě docela unavila a nejen schovka. Zápas s borůvkovým keřem byl nejen objevným zjištěním, že všechno k jídlu není, ale dá se s tím hrát určitě lépe než s nějakým neživým králíkem.

 
Po hře je potřeba se umýt. Kožíšek musí být čistý v každém okamžiku.
 
 
A už je to jasné. Copak se asi takovému kotěti zdá?
 
 
Necháme ho spát a jdeme omrknout melouny. Už jsme snědli 4 a zjistili jsme, že letos nebudeme usilovat o váhový rekord, protože tato odrůda vodního melounu má snad standardní plody stejné velikosti. 2,8- 3 kg.
Ten první jsme sklidili brzy a tak i jeho dužina nebyla úplně sytě červená, ale meloun byl velmi chutný a šťavnatý. Další sklizeň už byla přímo božské chuti. ještě nám jich tam pár zbylo.
 
 
 
A velikánskou radost mi udělal buksus nebo spíše jeho pařízky. Není to tak dávno, kdy jsem ho celý ořezala a spálila kvůli agresívnímu škůdci. Jak je vidět, tak nové výhonky lezou i z kořenů. Určitě pomohl vydatný déšť posledních dní.
 
 
Ranní mlhy rosí trávník a ten už je opět potřeba posekat. Jo ještě je toho potřeba do zimy udělat hodně. :)
 
Hezký den 
  

6 komentářů:

  1. Moc milá návštěva k tobě chodí. Obdivuju tvoje melouny, to je paráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten den jsem měla celý takový opravdu radostný. Dařilo se všechno. Kotě se nenechá ale pohladit. Jak se více přiblížím, tak utíká. Ale na mlsání už si přijde i samo, bez mamky.

      Vymazat
  2. Sluníčko nádherně osvětlilo cestu do nového dne! Moc milé setkání s veverkou (tu se mě podařilo nafotit snad jen jednou) a hlavně s kotětem, které má moc hezký kukuč

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta fotka se sluníčkem je sice focená jen z mobilu, něco jako test nové mašinky. Na veverku už jsem mířila foťákem, ale nepočkala a ještě to bylo přes plot. Ale jsem ráda, že alespoň takto. Na ty koťata se vždy těším. Čekám, odkud se objeví. :-)

      Vymazat
  3. Jé, veverka ... tak tu jsem zase já dlouho neviděla:-))) Melouny máš výstavní, my měli vloni velikosti tenisáku a letos jsme nesázeli:-)) Kočička se u vás asi zabydlí, očividně se jí na zahrádce líbí:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už melouny vysévám přímo do země po zmrzlých stejně jako okurky. Přesazování sazenic se mi nezdařilo. Možná, kdybych měla zahradu u domu a jen to přenesla opatrně v ruce a zasadila, ale já je musím zabalit a převážet a to nemají rády. Je než je zaseju, dám zem prohřívat na 14 dní černou netkanou textílií a seju do vyřezaných otvorů. textilie přitáhne teplo a udrží vláhu. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.