pátek 26. června 2020

Červená Lhota

Státní zámek Červenou Lhotu jsem navštívila díky velmi velké vstřícnosti a neuvěřitelné nabídce internetové kamarádky Jany. Veřejnou dopravou by se tento zámek nedal navštívit díky mizernému spojení. Johanka nás naložila do auta v Jindřichově Hradci. Na prohlídku zámku a okolí s námi nešla, prý nebude rušit naše dojmy svými a počká na nás jak jen budeme chtít dlouho. Pak stačí jen zavolat. Mohli jsme si tedy obejít rybník a jít i na komentovanou prohlídku zámku. Ta se mi velmi líbila, ale fotografovat se tam nesmělo ani za peníze, tak mi jako připomínka na toto místo postačí pár těchto fotografií.


Byla jsem s Janou domluvená, že nás zaveze zase do Jindřichova Hradce, kde bydlí a my už se vlakem nebo autobusem do našeho přechodného bydliště v Telči dostaneme. Tady spojení fungovalo. Janička se jen zeptala, jestli jsme byli někdy na bizoní farmě, že bychom mohli zajet na Český Rudolec, který je jako malá Hluboká a zda nám něco říká Jára Cimrman.  Trvala na tom, že jedeme dál. Pravila, že nám musí ukázat její oblíbená místa jako patriotka tohoto kraje. 

8 komentářů:

  1. Maruško, máš ty cestopisy vymazlené, klobouk dolů !!!
    Spousta práce a výsledek je špičkový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Simonko. Jsem ráda, že jsem se nakonec dala přemluvit a šla sem a dokonce jsem ráda, že jsem si nenechala blog přenést. jak jsem zjistila, kolik je tam gramtických chyb...fuj.A také si nyní dělám všechny fotky větší, vyhýbám se kolážím, tady se to dá prohlédnout díky tomu filmečku dole, docela rychle, tak může být i více fotek v článku. A při této práci si znova užívám staré dovolené. Také články přebírám a nebudu dávat úplně všechny. Měj se fajn a děkuji za návštěvu.

      Vymazat
  2. Maruško, je prima mít takové nezištné kamarády. Červenou Lhotu mám ráda, škoda, že se uvnitř nedá stále fotit. Krásné je i okolí zámku.
    Těším se na pokračování výletu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janu jsem znala jen krátce přes net. Ona byla dost nemocná a asi neměla nikoho, tak jezdila po okolí. Měla chudinka mezi sedadly v autě kyslíkovou bumbu a zavedené hadičky a možná i proto s námi nechodila, jen nás nasměrovala. Stále na ni myslím. Spojení se ztratilo a tak si myslím, že už se na nás dívá z obláčku.

      Vymazat
  3. Nevím, jestli tady mám víc obdivovat červenou Lhotu nebo paní Janu - tu statečnost, sílu nevzdávat to a provést vás...
    Moc zdravím, Maruško! Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Překrásné fotografie,jak zámku,tak parku.Zámek je hodně fotogenický.Barevně výrazný a ještě nad rybníkem

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.