úterý 30. června 2020

Cestou do Nové Říše

Z Telče jsme se vypravili i do Jaroměřic nad Rokytnou. Ovšem to bych ani nebyla já, kdybych jakýkoli výlet trochu nezkomplikovala. Tedy nešlo o komplikaci ve smyslu potíží. Když jedete autem, je cesta o zastávkách a pokračováních. Autobusem to jde také, ale musí se hlídat časy. Z Telče jsme vyjeli autobusem do Nové Říše, ale ne až do obce, vystoupili jsme u rybníků.  Nadýchat se ranního vzduchu u vody je příjemné osvěžení. Pak už  jen kousek pěšky  do obce kolem kaple sv. Kříže a kapličky-poklony.

Dneska berou
Proti slunci. Energie ve vodě
Kaplička má v současnosti novou fasádu a bariéru proti poškození omítky projíždějícími auty. Žlutá a bílá omítka vypadá krásně, ovšem zmizel obraz ve výklenku, což je podle mne škoda. Myslím, že by se dal před obraz instalovat plexisklový nebo skleněný kryt a obraz zachovat. Ale asi by to už bylo nákladnější. 
A jsme v Nové Říši
Zde nás bude zajímat kostel a klášter s komentovanou prohlídkou. Pokrčování příště. 
Hezký den. 

3 komentáře:

  1. Nádherné fotografie, krásné místo. Tam to také neznáme i když je to od Telče kousek. Možná sestra to tam zná. Přece jen byla starší než, já, když jsme se s rodiči odstěhovali sem na sever.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná příroda,ale vůbec to tam neznám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.