úterý 16. června 2020

Doksy-Máchovo jezero-Staré splavy

Slunce nemilosrdně útočí a tak se z hradu Bezděz nevydáváme pěšky, ale z obce volíme autobus do Doksů. Touha být co nejdříve u vody nám nedovoluje si město více prohlédnout, nenavštívili jsme ani zámek, jen jsme v jedné zahrádce poobědvali a hurá na Mácháč...... (vzpomínková fotoreportáž z roku 2010)
Doksy náměstí
Čekáme na přívoz do Starých Splavů. Rozhodli jsme se pro koupání na pláži ve Starých Splavech, protože tam byla pláž zdarma (nevím, jak to tam je v současné době.) Placená pláž v Doksech je atraktivnější, ale přecpaná lidmi a pro náš krátkodobý pobyt příliš drahá. Nám šlo jen o to si trochu zaplavat a také nám ze Starých Splavů jel vlak do České Lípy - našeho dovolenkového útočiště.
Už  pluje naše lodička
Ještě chvíli počkáme, kapitán šel na oběd
A vyplouváme
Tato pláž na pravé straně je také asi zdarma a je docela příjemná.
V dáli na obzoru  hrad Bezděz
V parném létě voda bodne
a pivko rovněž
Trochu se zatahuje a v dáli hřmí. Asi nějaké bouřka z vedra. Tak se sbalíme a jdeme pomalu na vlak.
Mám čerstvou vnučku Violku
V cukrárně naproti penzionu Zuzana měli uměli udělat vynikající ledovou kávu. Žádné kapučíno ředěné ledem. 
Už nám to jede.
Příště se mrkneme do sklářského muzea v Novém Boru, kde už někteří se mnou také byli na starém blogu a pak se hned vrhneme do jiného kraje nebo raději do ciziny? Uvidíme. 
Hezký den všem


5 komentářů:

  1. Krásně jste ten nás kraj procestovali. Doksy jsou krásné , hlavně když je tam klid a není moc lidí. Zámek už má novou expozici. Je tam přestěhované muzeum Čtyrřlístku.my chodíme Jarmilinou stezkou ze Splavů do Doks a odtud do Břehyně,kde je také krásný rybník .Hezky jste si to užívali. Krásné fotografie.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná reportáž z dovolené. V Doksech ani u Máchova jezera jsme nikdy nebyli a tak se kochám krásnými fotkami.

    OdpovědětVymazat
  3. Pane Karfík, vy nás zásobujete.
    Já jsem si zrovna dneska říkala, jak to zvládáš tvořit tak náročné reportáže a i několik za sebou, tak jsem už doma.
    Každopádně, máme u nás fakt krásně, tvé fotky jsou důkazem.

    OdpovědětVymazat
  4. Vlastně články ze starého blogu trochu rekonstuuju. Nejsou úplně stejné, snažím se smotat dohromady stručné cestopisy s místopisy. Neboj, však ono se to jednoho krásného dne ustálí a budu konečně dávat jen novinky. Ale tady to je fakt o něčem jiném. Proto bych ráda měla ten cestovatelský celek právě tady. Je u nás krásně snad úplně veude.

    OdpovědětVymazat
  5. Doksy a Mácháč znám hlavně díky koupání.Jezdili jsme tam s našimi dětmi,potom s vnoučaty a to jsme tam s něma i stanovali.Mám to tam moc ráda.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.