pátek 19. června 2020

Mondsee- Dolní Rakousko

Hlavním cílem našeho zájezdu je Kehlstein v Bavorsku, ale z Vyššího Brodu se tam dostaneme přes část Rakouska. Projedeme městem Linz a zhruba asi tak po 140 km si uděláme zastávku u jezera Mondsee u motorestu Landzeit.  
Vyjíždíme skoro za tmy a za husté mlhy, ale rozednívá se rychle. Sluníčko se dere nad mlhu, mohl by být krásný den. Jen se obávám, že po obědě se má počasí změnit a opět může i pršet, jak se ukazuje na radaru meteorologů.

Státní hranice do Rakouska
Rozednívá se a tomu nemůžu odolat a fotím přes sklo autobusu za jízdy samozřejmě
Bad Leonfelden objedeme

Domlívám se, že je to kostel v městečku Zwettl an der Rodl
Linz
Naše skvělá, nejskvělejší delegátka. V autobuse nás zahrnovala nádhernými filmy z navštívených míst a nebo kde všude byla cestovka. Ona sama má ohromné znalosti snad o celém světě a ovládá několik jazyků. 
Pokračujeme na Salzburg
A před námi jezero Mondsee s Dračí horou
Mlha se nad krajinou válí stále 
Motorest u jezera, kde jsme se zastavili zruba po 140 km cesty na malou však nutnou pauzu. 

 Aktivní mapa k jezeru autem nebo autobusem Zde

Po krátké zastávce je naším dalším cílem likérka Grassl, kde se zdržíme déle. je plánovaná nejen prohlídka objektu, shlédnutí krásného filmu, ale i ochutnávka likérů. 
Tam se podíváme zase v příštím vstupu.
Hezký den. 

1 komentář:

  1. Maruško, s dobrou průvodkyní to musí být skutečně paráda. Bohužel jsem na někoho takového v minulosti neměla štěstí a tak už víc jak 30 let jezdíme sami, všechno mám načtené. Vyjímka byla loni v Barceloně, to byla skutečně pecka - slečna tam několik let žila a to co nám řekla bychom asi nikde nevyčetli.
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.