čtvrtek 18. června 2020

Český Krumlov

Moc jsem po tom toužila a přání se mi vyplnilo. Odnesla jsem si obrovský zážitek, i když jen z krátké návštěvy. Tohle město by si zasloužilo alespoň několikadenní pobyt a v klidu si vychutnat nejen dominantu Českého Krumlova, ale nasát i večerní atmosféru rušných uliček s kavárničkami. My jsme se tu zastavili se zájezdem jen cestou do Německa. Ze Zlaté Koruny tedy pokračujeme sem, do perly Jihočeského kraje. 

Český Krumlov, první město, o kterém nebudu na blog shánět informace, bylo by to opravdu asi nošení dříví do lesa. Krásných fotek a článků o něm je plný internet. Někdo bydlíte kousek od Krumlova a tak to pro vás ani není taková vzácnost jako pro mne z východního koutku země. Proto jsem nadšená a nadšeně jsem také fotila. Dalo by se říci, jako blázen. Nebo jako Japonec? To neberte nikdo jako urážku. Jsem hrdá, že z tak vzdálené země k nám turisté jezdí a jsou z našich památek stejně unesení, jako my. Tak už dost řečí, něco z mého posedlého focení nyní představím.
V pozdním odpoledni vjíždíme do města.


Jsem moc ráda, že se počasí umoudřilo a neprší. 
Skoro se mi nechtělo loučit s městem, kde se právě pomalu rozsvěcovaly lucerničky kavárenských zahrádek. Jedeme na ubytování do Vyššího Brodu a cestou ještě fotím za jízdy z autobusu hrad Rožmberk.
Ubytování ve Vyšším Brodě je výborné, večeře na nás čekala také skvělá. 
Dnes máme za sebou trasu autobusem asi 450 km a navštívili jsme Kratochvíli, klášter Zlatá koruna a Český Krumlov. (Viz Jihočeský Kraj v menu). Tohle bych ve vlastní režii bez auta nezvládla, proto občas ten zájezd s cestovkou absolvujeme.

 A nyní už na kutě, ráno se brzy vstává. Jede se přes Rakousko do Bavorska. 

3 komentáře:

  1. Maruško,je to nádhera.Svými fotografiemi jsi mně přiblížila atmosféru,která tam je.Byla jsem v Krumlově 2x a hned jsem si to tam zamilovala.Rok předtím jsme byli v býv.Jugoslavii v Dubrovníku,kde jsem obdivovala ty krásné uličky.A v Krumlově jsem je opět našla.Nádherné fotografie

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotografie. My jsme měli smůlu na strašné množství lidí a tak jsem neměla na focení moc štěstí. Ale je tam fakt krásně

    OdpovědětVymazat
  3. Krumlov je prostě Krumlov...
    Moc zdravím, Maruško! Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.