neděle 21. února 2021

Abych nezlenivěla

...donutila jsem se včera po obědě k malé procházce za humna. Zjistila jsem, že naše mini ZOO je otevřená, že tam nikdo není a tak jsem vstoupila. 

Ta maličká lama je kouzelná. Pořád se usmívá.
Tady je mamča trochu za koketu.
Dikobraz má nové bydlení. jsem zvědavá, jestli v létě vyleze i do výběhu. Vždycky se raději někde ukrývá. I nyní jsou mu vidět jen bodliny.
A kdopak je ve voliérách i přes zimu.
Bažant se schovával hodně ve stínu a okolní keře mi nedovolily fotku bez drátu.
Už nepůjdu daleko. Trochu se rozhlédnu do krajiny a jdu pomalu domů. V tom rozšlapaném sněhu, který místy přimrzá, i když svítí sluníčko a teplota je nad nulou, se mi moc dobře nejde. Na jednom místě se mi i trochu smekla noha, ale kotník mám na procházky zpevněný. 
Už jsem se těšila domů na nadýchaný perník s rybízem. Ještě jsem našla v mrazáku sáček z léta. 

34 komentářů:

  1. Maruško, povedly se ti kouzelné fotky!
    A ten perník vypadá taky výborně!
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za obrázky i procházku za zvířátky. Za humny se mnohdy uvidí věcí! ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Ve voliéře je mníšek šedý. Taky jsem mívala venku celoročně rozely, těm to vůbec nevadilo jestli mrzlo až praštilo, a klidně se koupaly ve vodě na pití. Lamy mají všeobecně takový usměvavý výraz, ale mláďata víc. No a veverka, ta nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Té veverky je mi tak trochu líto. nevím, ale mám pocit, že tohle zvířátko je hodně živé a v malém prostoru je asi stísněné. Také tam divočila a lítala po těch drátech jako divá, že jsem měla co dělat, aby některá fotka stála za to. ještě tam byla černá a ta se fotila velmi špatně. Ztrácela se mi ve stínu voliéry.

      Vymazat
  4. Lama je krásně usměvavá.Úplně nutí člověka, aby se na ni usmál taky :-).
    Pěkně sis procházku zkrášlila.
    Hezkou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jsi to vystihla, nutí člověka, aby se na ni usmál také. :)

      Vymazat
  5. Maruško,překrásné fotky.Veverka je kouzelná.U nás chodí jedna na modřín a tak se ji snažím fotit.Jenže co fotek vyházím rozmazaných.Snad něco vyberu.
    Teď jsem dlouho nepekla,také mám v mrazáku rybíz.Vnučky k nám teď nechodí,jsme zase opatrní a manžel potřebuje zhubnout.Jenže si nakoupí spousty sladkostí,tak to vyjde nastejno.
    Měj hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tato veverka byla v té kleci také divoká. lítala tam, že jsem měla co dělat, také jsem vyhodila dost fotek. Nevím, přijde mi to divné, že je takové živé zvířátko v kleci. my se od mladých také oddělujeme, staršího syna a jeho rodinu jsem neviděla několik měsíců. Můj manžel je hodně na sladké a při tom hubený jak lunt. Ale on se stravuje velmi pravidelně a má dokonce i pravidelně něco dobrého vždy odpoledne. Já to sníst, tak se neunesu. :) I tobě hezkou neděli.

      Vymazat
  6. Jé - to máš pěkná zvířátka v okolí :) Ráda jsem se podívala.
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  7. Ta lamička je roztomilouš! Marie, krásně jsi se prošla a nafotila nejen opeřence.Receptík na perník nebude? Každý to dělá jinak a tvůj vypadá nadýchaně. Pac Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. recept
      https://fotomarijakes.blogspot.com/2021/02/nadychany-pernik-s-rybizem-nebo-jinym.html

      Vymazat
  8. Krásné fotky, ta malá lama je roztomilá. Udělala sis pěknou procházku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsme těch lamiček v okolí viděli více, ale tato mě fakt dojala. Jestli je to nějaké jiné plemeno? nevím, ale ještě jsem si těch úsměvů nevšimla ani u jiných mladých lam. :)

      Vymazat
  9. Majko, krásné fotky z hezké procházky. Lamy mají krásné zimní kožíšky.👍
    Perník vypadá úžasně.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, také děkuji za nakouknutí. Neděle je téměř za námi, strašně rychle ten čas letí. měj hezký týden.

      Vymazat
  10. Maruško, zrovna dneska jsem jela kolem naší ZOO a říkala jsem si, co asi ta zvířátka, která jsou uvyklá na přítomnost nás lidí.
    Ještě za normálních časů jsme tam se Sofinkou každý měsíc chodily.
    Povedly si ti ohromně pozitivní fotky, plné barev a světla, nádhera.
    Včera jsem si rozbila hubu, uklouzlo mi to na trávě a byla jsem celá zabahněná, ale obě nohy jsem uhájila bez ztráty kytičky.
    Ale domů jsem přišla špinavá jako dobytek.
    Přeji krásný týden, pohodu a zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta naše ZOO je jen taková zahrádka u baráku jednoho nadšence, ale město mu přispívá, protože si to tam lidi oblíbili. Protože to není oficiálně ZOO, tak to má otevřené, ale myslím, že to není nic proti ničemu. Pytlíkuje i granule, které si děti mohou koupit a krmit zvířátka. Nebo má takový automat, kdy do kelímku spadnou po zaplacení granulky pro rybičky. To je radost je krmit. Má stejné jako ty. Simi, ještě, že sis nepřivodila nějaký úraz. Až bude v provozu hotová chatička, tak se klidně při podobném karambolu umyješ, převlékneš a pohoda. budeš to tam mít krásné, dokonalé. Měj se hezky. Už je více sluníčka, světla, jaro za dveřmi...

      Vymazat
  11. Hezká vycházka,zvířátka vždy navodí pozitivní atmosféru a ty jsi udělala něco pro zdraví...Také občas jdu na procházku abych příliš nezlevnivěla v dnešní době....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem nyní moc ráda, že bydlíme na malém městě a do přírody to mám kousek. A také, že nemám malé děti školou povinné, protože to musí být příšerná zabíračka.

      Vymazat
  12. Marie, ta lama je opravdu nádherná, a usmívající se na každé fotce. Prohlídka mini Zoo musela být fajn.
    Přeji pohodový týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy píše, že lamy se usmívají, ale já jsem si toho ještě u jiných lam nevšimla. Spíše mě vždycky zaujaly ty jejich dopředu trčící zuby. Takhle mi připadala jako veselý roztomilý plyšák. A její máma má podobný účes jako já nyní. :-D

      Vymazat
  13. Maruško, naladila jsi mě velmi pozitivně, vůbec jsem o vaší malé ZOO neměla tušení. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, je to opravdu jen taková zahrádka. Jeden pán si to před lety zbudoval na své zahradě a všichni si to oblíbili a nakonec sehnal i pár sponzorů včetně města a postupně to vylepšuje. I nyní jsem zaznamenala nové ubytování pro dikobraza a pozorovatelnu s lavičkou u jezírka. vstup je zcela zdarma, jen si můžeš koupit granule pro krmení lam nebo rybiček. Určitě to není zahrada, kvůli které by sem lidé měli přijíždět. To by byli hodně zklamaní. Jen když přijede k někomu návštěva s dětmi, tak je kam vyjít na procházku, protože je to i na pěkném místě na okraji města na kopci.

      Vymazat
  14. Maruš, malá lama je roztomilá, celkem mám lamy ráda i ty veliké. Tu malou bych vzala i domů :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Maruško,krásné fotky.Perník dělávám taky často.Hezký večer.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  16. Zvířátka, ale hlavně lamy zlepší náladu.

    OdpovědětVymazat
  17. Lama i veverka mě dostaly, jsou legrační

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Té veverky v kleci mi bylo trochu líto. Lítala tam jako splašená, možná by jí venku bylo lépe, ale tady zase měla pravidelnou stravu. Byla tam ještě černá s bílým bříškem, ale sotva ji bylo vidět okem, natož foťákem.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.