středa 8. července 2020

Tábor-muzeum čokolády a marcipánu

Muzeum čokolády a marcipánu najdete v Kotnovské ulici v Táboře. Nejen, že se můžete rozplývat nad marcipánovými pohádkovými výjevy, můžete obdivovat modely aut či známé osobnosti i v životní velikosti.

Nejen, že si prohlédnete sladké exponáty, ale můžete nakouknout přímo do dílny, můžete si s dětmi vyzkoušet i výrobu marcipánových figurek.
Parní mašinka má pro sebe asi nejvíce prostoru. Trůní si v samostatné tmavé místnosti a trochu mne překvapila mlha kolem ní, když jsme vstoupili. Později jsem zjistila, že návštěvník může tlačítky ovládat houkání mašinky i vypouštění páry, či rozsvěcení luceren na mašině.
marcipánové náměstí
hrad Kotnov
A nyní se dostáváme do pekla
nebo do perníkové chloupky. 
Příště se podíváme do táborského podzemí a na Kotnov. 
hezký den

4 komentáře:

  1. Tedy prohlídku muzea čokolády jsem si moc užila. Žasnu, co všechno lze z čokolády a marcipánu vytvořit. Krása.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někteří cukráři jsou fakt machři. My jsme si z jedné takové čokoládovny před mnoha lety dovezli králíčka jako živého. Čokoláda neztrácí tvar ani barvu. Zajíček je stále stejný. No je v originálním celofánu, je ho škoda jíst. Tak zůstal jako památka. I když to musí být hodně kvalitní čokoláda, která se hned nerozpouští a nemění tvar, jíst bych si ji už po letech netroufla. Ale viděli jsme tak také unikátní kousky, jako třeba starý psací stroj, či piano křídlo provedené do detailu.Na takové výrobky je radost pohledět.

      Vymazat
  2. Maruško tak to je nádherná podivana moc děkuji ..Krásááááááááááááááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po takové návštěvě člověk dostane chuť i na kus masa nebo alespoň obložený chlebíček, nebo´t se cítí přeslazený. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.