středa 26. srpna 2020

Františkovy Lázně

Než se vrátíme zpět do našeho nocležního města Loket, projdeme se ještě Františkovými Lázněmi. Přiznám se, že už jsem se do hotelu docela těšila. Studené prameny Františkových lázní mají trochu i projímavé účinky, proto jsem neměla moc odvahu je ochutnávat. Spíš bych mohla mou lázeňskou činnost nazvat ocucáváním.  Samozřejmě jsme nemohli projít všemi prameny, ale myslím, že tu nejhezčí část lázní jsme viděli.  

V Karlovarském kraji však ještě zůstaneme. Ale musíme se na to vyspat. 
Hezké další dny. 

Pro zájemce trasa naší procházky po lázních. ZDE

14 komentářů:

  1. Františkovy Lázně byly vždy krásné a hlavně tiché.Dcera tam byla s přáteli na krátké dovolené před pár dny.
    Jsi dobrá,že jsi zvládla takový hektický výlet.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, bylo toho opravdu hodně a nakonec jsem byla i ráda doma. :-)Ale jsem moc ráda, že jsem jela a doufám, že si ještě nějaký výlet zase příští rok dopřeju. Ale musím to zaklepat. :)

      Vymazat
  2. Tak tady jsme byli před lety a lázně se mi moc líbily.Sice jsme je jen prošli, ale bylo tam krásně a příjemně. M9c hezké fotografie. Krásný den Maruško.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Tobě hezký den, Jaruš. Tyhle lázně mi přijdou hodně klidné, čisté, na první pohled nejsou přesycené komercí. Dovedla bych si představit tady relaxovat.

      Vymazat
  3. K Františkovým Lázním mám dlouholetý a hluboký vztah, i když jsem tam nikdy nevyužíval lázeňskou péči. Ale můžu říct, že jsem udělal při svých pobytech poctivou ochutnávku všech pramenů a většina z nich mi velmi chutnala, s výjimkou těch nejdrsnějších "hořčáků" Glauber III a Glauber IV, se kterými se musí nakládat zvlášť opatrně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, že ti tyto lázně přirostly k srdci. Jsou krásné a z ulic a parků dýchá taková klidná pohoda.

      Vymazat
  4. Františkovy Lázně se mi moc líbily, dokonce jsem si odtud dovezla keramickou panenkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou krásné a jak se panenka jmenuje? Františka? :)

      Vymazat
  5. Tyto lázně také neznám, ale očividně je tam krásně, architektura mně připomíná Mariánské Lázně. Jinak prameny mně vůbec nikde moc nechutnaly, ani v Karlových Varech, ani Luhačovicích. Jako relax procházky po kolonádách však nemají chybu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také na ochutnávání pramenů moc nejsem, ale docela dobrá je voda v Teplicích nad Bečvou. Je to taková lahodná minerálka, pro kterou si lidi jezdí s kanystry. Jeden pramen je pro velkoodběr přímo upraven. :)

      Vymazat
  6. Maruš ve Františkových se mi líbí ze všech lázni nejvíc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, také jsem si to říkala. Mariánky a Karlovy Vary jsou už takové moc komerční, okázalé, ale podívat se tam není špatné. Ve Františkových bych klidně strávila týden relaxu.

      Vymazat
  7. Ve Františkových lázních jsem byla mnohokrát s rodiči. S manželem jsme bydleli v přilehlém autokempu a s koly jezdili na cyklovýlety do okolí. Je tam moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by se mi tam také líbil delší pobyt. Ale člověk nemůže chtít všechno. Hezký den.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.