čtvrtek 11. února 2021

Furth im Wald

 Při jednom dovolenkovém pobytu v Horšovském Týně jsme se vlakem zajeli podívat i do  půvabného německého městečka Furth im Wald. 

Koncem 11. století zde hrabata z Bogenu založila hrad. Je to půvabné město a turistovi nabízí spoustu památek a zajímavostí. Barokní farní kostel z let 1725 - 27, bránu Burgtor, jež je poslední bránou z opevnění ze 14. století, dále starou radnici z roku 1332, a velkou raritou a lákadlem je i zvonkohra na budově soudu z roku 1980, muzeum a městská věž.

V Německu je město známé i svými lidovými slavnostmi "Skolení draka", které se konají druhou neděli v srpnu. Musí to být velkolepá slavnost, protože již za naší návštěvy koncem července se započaly některé přípravy. Akce se zúčastní až 1100 osob a 200 koní, historické vozy a hlavně dvacetimetrový drak.

Nám se líbilo i vlakové nádraží, na kterém stál nový německý vlak a starý český motoráček. To se psal rok 2005.Možná, že dnes už tam jezdí i z naší strany něco modernějšího.

Cestou zpět jsme se museli vykoupat v Babylonu, což je rekreační rybník západně od Domažlic.


6 komentářů:

  1. Krásné městečko,které neznám,proto jsem se ráda,podívala.Přeji hezký den.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké městečko.Líbí se mi,jak mají všude květiny.
    Na Babylon k Domažlicím jsme jezdili s našimi dětmi,ale nikdy jsme se tam nekoupali.Vždy nám pršelo.Jednou jsme to odtamtud vzali na Vranovskou přehradu.Tam bylo nádherně.
    Maruško,měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško, to je moc hezké městečko. Takto jsme my kdysi obdivovali Gmünd kam jsme šli z Českých Velenic v době, kdy jsme byli na dovolené u Staňkovského rybníka..

    OdpovědětVymazat
  4. Svou úpravností, květinovou výzdobou a barevností fasád připomíná rakouské obce, a ten vláček motoráček je třešničkou na dortu :).

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, taky jsem se tam jednou zastavili. Na Babylon jsem jezdila jako holka s rodiči.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. I když bydlím nedaleko,tak jsem tam nikdy nebyla.Je to moc pěkné město.
    Přeji krásný den

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.