čtvrtek 18. března 2021

Praha-Vyšehrad a bazilika sv. Petra a Pavla

 Hned z hlavního nádraží jsme se metrem dopravili na Vyšehrad. Je jaro 2012

Zítra se projdeme Slavínem. 
Hezký den přeji všem. 


16 komentářů:

  1. Marie, ty jsi moje krevní skupina a chodím k tobě na blog jako domů. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, krásné fotky a báječná procházka. 👍👍 Vyšehrad navštěvujeme poměrně často a pokaždé procházku spojíme s návštěvou Vyšehradského hřbitova. Baví mě procházet se mezi hroby a dívat se na náhrobky známých osobností.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si to užívala. Jen jsem zjistila, že jsem v té době ještě nefotila varhany a tak mne docela mrzí, že fotku právě těchto varhan nemám. Bazilika je nádherná. A hřbitov mne nadchnul právě proto, že mnohé osobnosti známa všímala jsem si i mnohých detailů. Třeba u Buriana mne zaujaly ty ruce s jeho typickým gestem. Rád s nimi takto kroutil.

      Vymazat
  3. Maruško to jsou úžasné fotografie a nádherné exponáty jsi nafotila. Děkuji za úžasnou podívanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jsem nevěděla, že je tam taková sakrální expozice. bylo to pro mne překvapení. Za focení se tenkrát platilo a nejsem si už jistá, zda se neplatilo i za vstup. Ale nebyla to nijak velká částka.

      Vymazat
  4. Maruško, kochám se krásnými fotkami. Basilika je nádherná.

    OdpovědětVymazat
  5. Je. A nyní mne mrzí, že jsem tenkrát ještě nefotila varhany a nějak si je nemohu vybavit. Musí být určitě také krásné.

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle je také velice pěkné místo, vždy jsem si říkal, jak Šemík mohl doskočit až na druhou stranu :).

    V bazilice jsem ale nebyl, docela žasnu, jaké skvosty tam jsou, to vypadá jako královská pokladnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem nevěděla, že je tam taková expozice a překvapilo mne to. Ale i ta výmalba je úžasná. No a Šemík to prostě zvládl a není třeba nad tím špekulovat a hlavu a hlavu lámat, bájným hrdinům vzdáme hold. :-D

      Vymazat
  7. Baziliku jsem si užila o adventu, vidím, že v přirozeném světle vypadá hodně jinak. Krásné, svěží fotky Vyšehradu.
    Maruško, měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je jasné, že nasvícený ten prostor musí být úžasný, ale poručit jsme si nemohli a přijít jindy také ne. I tak jsme si to užili. Jen škoda, že jsem tenkrát ještě nefotila varhany a tak si je nyní nemohu vybavit. A při tom jsme uvnitř byli. Ani nevím, kdy mne za úchylka s těmi varhanami chytla. I tobě příjemný den.

      Vymazat
  8. Maruško,to je překrásné.Aspoň,že se můžeme podívat takto.Díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, jsem fakt zvědavá, kdy budeme moci někam vyjet i s tím restauračním zázemím. Doufám, že nám nezůstanou jen vzpomínky a obrázky.

      Vymazat
  9. Ráda jsem se na Vyšehrad zase podívala :) Krásné obrázky. Mám ten kostel ráda - na jedné Noci kostelů tam byla akce Příběh varhan, strávili jsme tam celý večer - teď jsem si to připomněla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu noc kostelů bych si v Praze užila.Škoda, že to mám tak daleko. V roce 2018 už jsem se o varhany více zajímala když jsem se na malostranském náměstí chtěla podívat do kostela sv. Mikuláše na malostranském náměstí, tak to tam bylo se strašnou frontou a za peníze, ani jsem nezjišťovala za kolik, ale ty davy mne odradily.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.