středa 21. dubna 2021

Hotel Adamantino u vodní nádrže Luhačovice v Pozlovicích

 Pobyt v Hotelu Adamantino u přehrady v Pozlovicích (v. n. Luhačovice) jsme dostali zdarma. Ale samozřejmě, že nic není úplně zadarmo. Pokud jsme chtěli poukaz z prezentace cestovního ruchu využít, museli jsme odebrat (zaplatit) k pobytu zdarma pro 2 osoby stravu v podobě polopenze a wellness balíček. K pobytu byl zdarma k dispozici po celou dobu hotelový bazén a sluneční terasa. Stačilo si jen zamluvit termín pobytu. 

Protože jsme na  onen rok 2014 již měli jednu dovolenou naplánovanou i se zaplaceným ubytováním, váhala jsem, zda poukaz využít. Ovšem vzpomněla jsem si, že na tento hotel jsme se vždy koukali tak trochu se závistí neboť se tradovalo, že je pro těch horních deset tisíc, hlavně pro stranické zasloužilce. Zatím co my jsme na protějším břehu trávili dovolenou ve stanu jak kdysi s mými rodiči, tak později  já zase se svou rodinou. V kempu se sociálním zázemím v budově společné všem. Už jsem si těchto kempů a tábořišť užila  dost  a proč tedy nebydlet v hotelu, který byl kdysi jen pro někoho.....

V roce 2014 jsem již čekala modernější vybavení na to, v jakých cenových relacích se ubytování pohybovalo. Nicméně, dnes jsou pokoje již vybavené o něco lépe, jak jsem viděla na stránkách hotelu, ale ve spojení s balíčky dost drahé. Možná to bude i tím bazénem v ceně, protože i ceny bazénů závratně rostou. 
Pokoj s balkonem a příslušenstvím nám však poskytl velmi příjemný pobyt i chutnou stravu se skvělou obsluhou v hotelové restauraci. Byli jsme tu tak trochu z ruky všeho lázeňského dění, ale to nám vyhovovalo. Jezdili jsme na výlety nebo  se šli projít do lázní, což byla pěšky moc pěkná procházka.  Co mi však velmi imponovalo byla posilovna pod širým nebem před hotelem. Před každou procházkou, každým výletem i při návratu z výletu jsme se donutili zacvičit si, protáhnout se. Při návratu jsem ovšem já trochu vynechávala. :-D
Ale ani děti nepřišly zkrátka. 
Vzdálenost k nejbližšímu veřejnému spojení byl cca 1 km a to do Pozlovic na autobus. Nejprve do kopečka a pak kolem kostela dolů, při návratu naopak. :) Na nejvyšším místě je pěkné odpočívadlo, které jsme občas využili a kochali se krajinou. 
Co mne ale mrzelo, že můj syn se styděl jet v županu výtahem do bazénu a nebyl ochotný se tam dolů ani podívat, jak to tam chodí. Ale wellness jsme si objednali a to se mu líbilo. Z balkonu jsme měli výhled na přehradu, jejíž hladina se měnila podle počasí. 
A dále pohled na přehradu od hlavního vchodu. 
Pohledu přes hladinu přehrady na hotel jsme se nemohli při procházkách nabažit. Procházky si však necháme na příště.
Hezký den.

17 komentářů:

  1. Krásný pobyt jste měli a mohla ses cítit jako ta "vyvolená"na krásné dovolené. Moc hezký je výhled na přehradu. Krásné máš vzpomínky Maruško i fotografie. Příjemné jarní dny ti přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsme měli super ubytování.Já jsem v takových hotelích byla jenom,když jsme jezdívali po pět let do Vysokých Tater.Potom jsme už všude vyhledávali takové skromnější ubytování,protože jsme cestovali autem a většinou se stanem,abychom se mohli rychleji přemisťovat z místa na místo.
    Výhledy jste měli parádní.
    Měj hezké dny Maruško

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme takto cestovali s rodiči, že jsme se se stanem ubytovali v nějakém kempu na pár nocí a zase přejeli dál do jiného. To si člověk ani nemusel objednávat dopředu. Nyní si raději už na stará kolena vybírám trochu lepší ubytování, ale v malých penzionech. Tento hotel nám byl věnován zdarma, tak proč ne že? Ale pokud vše vyjde v létě, tak mám po dlouhé době opět objednaný pobyt ve velkém hotelu a mám z toho trochu strach, ani nevím proč.

      Vymazat
  3. Majko krásné fotky. 👍👍👍 Luxusní ubytování a dechberoucí výhledy.
    My jezdívali pod stan, později s karavanem po kempech. Před lety jsme byli na prezentaci nějaké CK, která se specializovala na Španělsko. A tam nás vylosovali jako výherce dvoutýdenního pobytu v Jerezu zdarma. Smlouvu chtěli podepsat okamžitě a muž už měl v ruce tužku. Já jsem opatrnější, takže jsem ho pod stolem kopala do nohy a pak jsem řekla, že to ještě musíme promyslet. Dali nám den na rozmyšlenou a moc se u toho netvářili. Ráno jsem se pochlubila v práci. Moje kolegyně zavolala jednomu z lidí ve firmě, aby přišel. A on mi pověděl, že "vyhráli" loni také. Ano, pobyt byl zdarma a pak mi vylíčil, že si museli sehnat letenky, zaplatit plnou penzi a další poplatky. Ta výhra je stála prý mnohem víc, než předloňský pobyt s all inclusive, také na jihu Španělska. Já tohle netušila, přešla jsem sem z jiné provozovny v únoru. Ostatní ten příběh s výhrou znali. Zavolala jsem to manželovi a on odpoledne naší schůzku, kde jsme se měli upsat, zrušil.
    Držím palce, aby ti letošní dovolená vyšla. My nic neplánujeme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, my máme naštěstí tuhle přehradu kousek autobusem, vlastně v našem kraji a tak jsme dlouho neváhali. Navíc jsme nemuseli nic podepisovat na akci. Prostě jsme všihni úžastníci dostali poukazy a na nás bylo se v hotelu zeptat na volný termín. Kdybychom se nerozhodli, tak se nic neděje. Asi šlo také o to obsazovat hotel před hlavní sezónou. Kdo měl třeba procedury v lázních, tak by to pro něho bylo hodně daleko bez auta a tak možná hotel u přehrady trochu mimo sezónu strádá. Jet do ciziny a při tom si všechno zajišťovat, to bych se také bála, ale tohle ti hned neřeknou. Měli jste štěstí, že ve firmě byl někdo se zkušeností. A takové zkušenosti jsou k nezaplacení. :)

      Vymazat
  4. Maruško, měli jste krásnou dovolenou. Určitě jsi nelitovala, že jste poukaz využili. Výhled na přehradu je úžasný. Těším se na procházky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne nelitovala jsem. Naštěstí nám vyšlo i počasí, vlastně se přehnala jen jedna bouřka a to jsme se stihli vrátit z procházky domů. Já si většinou při objednání ubytování beru maximálně snídaně, protože obědy si dáme podle toho, kde se ten den zrovna nacházíme a to je vždy jinde a večeře si také dáme pokaždé podle nálady doma něco sůtudeného nebo pizzu ve městě a pod., ale tady mi ty večeře nakonec bodly. :)

      Vymazat
  5. Užili jste si krásnou dovolenou v Luhačovicích,kde je moc hezky.My jsme byli v r.2016 na opačné straně přehrady v hotelu Harmonie.Také se nám tam moc líbilo.Měj se hezky Maruško....

    OdpovědětVymazat
  6. Maruško, moc ráda jsem nahlédla díky tobě do takového hotelu, Já jsem si s Janou, kamarádkou, koupila na tři dny pobyt v Luhačovicích v souk. penzionu a pán pro nás přijel autem na nádraží a měli jsme krásné ubytování. Chodily jsme na procházky - jednu dopoledne a jednu odpoledne a překvapily mne hlavně malé ceny za dobré jídlo v restauracích.Obešly jsme celé Luhačovice a druhý den jsme šly k tebou nafocené přehradě, na váš hotel jsme jen od hráze koukaly a říkala jsem si, jaké to tam asi je? Myslím si, že je to moc krásné místo na dovolenou.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné jsou ty různé obrázky vyhlídky z balkonu, krása!
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  8. Maruško, není pochyb o tom, že tenhle hotel má úžasnou polohu. Ty výhledy jsou skutečně nádherné! Ale jinak žije z podstaty a staré slávy. Dívala jsem se na současný stav, žádná sláva to tedy není. A ani hodnocení hostů. Poměr cena - výkon není zrovna příznivý. V hotelech spím celkem často (cestuji pracovně) a už jsem byla v daleko lepších a levnějších.
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Je fakt, že ty pokoje nebyly úplně luxus, ale aspoň celkem velké, když jsme byly s dcerou v Hradci nad Moravicí, v hotelu Belaria který také patříval k těm pro horních deset tisíc, tak to byly takové krcálky .... no měli tedy vnitřní bazén a saunu, ale jinak jako nějaký super luxus, na to, že to bylo většinou pro straníky to tedy nebyl. My tam byly na stejné akci jako v Adamantinu, tedy od firmy která dělá renovace tonerů. Byli jsme přímo ve firmě na exkurzi a pak si zas mohli dovádět na večerním programu. No šla jsem spát asi po pěti lahvích vína (tedy podělila jsem se o ně s naším obchoďákem) někdy ve dvě ráno. Druhý den po další vyjížďce na koních jsem vzala za vděk jak tím bazénem tak saunou.... :D

    OdpovědětVymazat
  10. Maruško, hlavně, že jste si vše náramně s Tomášem užili. ☺

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné fotky a ty s mlhou jsou jak z rakouských jezerních měst. Hotel si pamatuji, že má tři hvězdičky, pěkný je, jen trochu z ruky od centra Luhačovic, které jsou hlavním lákadlem.

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to tam nádherně :-) . Já bych akorát volila ubytování pod stanem a ne v hotelu. To pro mě není dovolená. Chci mít všechno úplně jinak. Spát ve spacáku na karimatce, vařit oběd v kastrůlku na vařiči, být od rána do noci venku, prostě si to užít se vším všudy :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dovolenou podle vašich představ jsem prožívala od svého dětství i přes dospělost mou a mých dětí a nyní skoro v 70. upřednostňuji už pár let pohodlí. Vařím každý den a na dovolené se chci nechat obsluhovat. V mládí jsem s kamarády i vandrovala, jezdila na potlachy a spala pod širákem. Prošlapala jsem všechny naše i slovenské hory, zvládla jsem několik padesátek a jeden 100 km pochod, vylezla na Lomnický i Gerlachovský štít... jen jsem v té době ještě neměla digitální fotoaparát a už vůbec ne internet, abych si mohla psát blog z cest, mám jen "cancak", jen netuším, zda víte, co to je. Síly ubývají a proto si chci dovolenou užít a ne ještě vyvařovat ostatním. To už přenechám mladým. Hezký den. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.