sobota 17. dubna 2021

Kostel Svaté Rodiny v Luhačovicích

 Dnes představím novodobý moderní kostel, postavený na konci 20. století. Jsem trochu na rozpacích, protože kostel je údajně zasvěcen Svaté rodině, ale pamětní deska základního kamene na jeho zdi hovoří o chrámu sv. Josefa.

Odskočme si tedy k zámku, jehož součástí je Kaple sv. Josefa, o které jsme se právě dočetli
A nyní se vraťme k novému kostelu a spolu se mnou můžete vstoupit i  dovnitř.
Krásné jsou i nové varhany
Kostel na mne působil velmi vstřícně a hlavně byl nádherně prosvětlen denním světlem. 
Před kostelem je pramen sv. Josefa, jehož vznik je také velmi zajímavý. O tom jsme se mohli dovědět v článku o luhačovických pramenech. 
V Luhačovicích ještě zůstaneme, ale pomalu se projdeme i do Pozlovic a k přehradě. 
Ale to si necháme na příště. 
Hezký den.

6 komentářů:

  1. Majko, děkuji za představení nového kostela v Luhačovicích. 👍👍👍 Zaujalo mě, v jak rekordním čase byl postaven a vysvěcen.
    S podobnými moderními kostely jsme se už několikrát setkali v Itálii, která je oproti naší zemí víc katolická. Překvapilo mě proto, že se i u nás staví nové kostely.
    Měj krásné dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásný moderní kostel. V jednoduchosti je krása, zde je to hodně vidět. U něho i nekatolíci osvěží duši - pohledem zvenku i zevnitř. Děkuji za pěkné fotky, za dnešní článek bys zasloužila ***** ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý kostel a působí příjemně.Proti kostelům,kde je obvykle temno.
    Líbí se mi moc.
    Hezkou neděli Maruško

    OdpovědětVymazat
  4. Omlouvám se,ale nelíbí se mi moderní kostely.V Otrokovicích je taky moderní kostel(Sv.Vojtěcha).Řekla jsem sestřenici,že se nelíbí.Ale musela jsem uznat,že má pravdu.Je tam vynikající akustika a to je v kostele dost důležité.

    OdpovědětVymazat
  5. Kostel si vůbec nevybavuji, není směrem k autobusovému nádraží? Ale jinak jde o velmi pěknou moderní architekturu a interiér, výzdoba, varhany a světla jsou také pěkné.

    OdpovědětVymazat
  6. Kolem kostela jsem procházela denně, také občas poseděla na lavičce, kterých tam je spousty. Je to nezvyklá stavba, ale určitě příjemné rozjímání uvnitř. ☺

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.