úterý 20. dubna 2021

Pozlovice u Luhačovic

Městys Pozlovice ve Zlínském kraji jsme navštívili v rámci pobytu u luhačovické přehrady. Vodní nádrž Luhačovice spadá do katastru městyse Pozlovice. Autobusem jsme jeli z Valašského Meziříčí do Luhačovic a po dobrém obědě v hotelu Litovel jsem pokrčovali autobusem do Pozlovic. Odtud jsme to měli k hotelu Adamantino u přehrady mnohem blíže než z Luhačovic. 

Kolem kostela stoupáme do kopce 
Nad kostelem se silnice dostává na vrchol, kde je odpočívadlo a už jen klesání dolů k přehradě. Počasí nám přeje a pohled do krajiny je nádherný. To nejhorší máme s kufrem za sebou. Už pujdeme k hotelu jen dolů s kopečka. 
Už vidím hotel Adamantino. 
mravenci v chodníku :)
A jsme u hotelu. O hotelu Adamantino a ubytování se zmíním v samostatném příspěvku. Dneska se ještě půjdeme projít k přehradě, která sice nese jméno v.n. Luhačovice, ale je v Pozlovicích. 
Tady se mi líbilo a dokonce jsme si několikrát přehradu obešli. Byli jsme zde koncem června, kdy plná prázdninová sezóna u přehrady ještě nepropukla a byl tu krásný klid.Jen o víkendu bylo na cyklostezce kolem přehrady trochu živěji cyklisty, občas někdo na inlinech i pěší turisté. . 
Příště něco o hotelu, ve kterém jsme byli týden ubytovaní. Je to až ten vzadu.
Hezký den nebo večer? 
Děkuji za návštěvu a milé komentáře, kterými mě potěšíte. 
Hezký den. 

9 komentářů:

  1. Krásné místo, Maruško!
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Helenko, v Luhačovicích jsem byla často jako malá s rodiči, pak byla pauza a v dospělosti jsem v Luhačovicích často trávila dovolené, výlety ale i léčení. Teď jsem tam nebyla dlouho. Asi by mi to srdce utrhlo, tolik vzpomínek. Děkuji za nádherné fotky, znám každé místečko důvěrně. Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. A hele! zas jednou můžu říct tak tady jsem byla! A bydleli jsme ve stejném hotelu!! Tedy byli jsme tam jen na víkendovou akci firmy s kterou jsem spolupracovala dlouhá léta, takže jsme se moc daleko nedostali neb program byl dost nabitý. přijeli jsme v pátek, sobota byla věnovaná jak semináři o firmě a jejich výrobcích, tak i programem pro ženy kdy jsme měli možnost nechat se na večerní zábavu nalíčit a učesat. Přehradu jsme si samozřejmě obešli, už proto, že nás v šest ráno šíleným rambajzem, sirénami a ránami vzbudili rybáři, kteří měli od těch šesti závody a díky nim jsme se nemohli po přehradě projet na šlapadlech jak byli původně naplánováno. Večer tedy byl hodně bujarý, nejvíc se bavil syn, který nedokázal spustit oči z kouzelníka. Nutno dodat že byl fakt dobrej. Já moc kouzelníky nikdy nebrala, ale dnešní iluzionisté jsou opravdu výborní. Je jasné, že v neděli se vyspávalo a pak jsme ještě jeli do Pozlovic na ranč, kde jsme měli domluvenou projížďku. Tedy kdo chtěl protože po ní už jsme se rovnou rozjížděli domů.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné místo! A ty obláčky na modré obloze - krása!

    OdpovědětVymazat
  5. Je milé vidět známá místo na blogu někoho jiného :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Majko, krásné fotky. 👍👍 Až díky tvému článku vím, že jsem byla nejen v Luhačovicích, ale i v Pozlovicích, aniž bych o tom měla tušení. Přehradu jsem také obešla v rámci výletu do Luhačovic. 😀
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
  7. Maruško, moc hezky jsi nás provedla Pozlovicemi. ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavé místo. Ta přehrada je moc hezká

    OdpovědětVymazat
  9. Takto to vypadá nádherně, když jsem kdysi v Adamantinu byl, přehrada byla vypuštěná a vypadala hodně neutěšeně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.