neděle 30. května 2021

Město Kroměříž

 Na pár dní jsem se odmlčela, ale nyní vás pozvu opět do kraje Zlínského a to do města Kroměříže. Toto město máme na dosah vlakem k takovým jednodenním výletům a jezdili jsme sem docela často při různých příležitostech. 

Kroměříž má opravdu co nabídnout. Dnes se projdeme jen náměstím a přilehlým okolím, ale příště se podíváme i do známé Květné zahrady, do nádherné Podzámecké zahrady, ale i do zámku, do zrcadlového bludiště, muzea a navštívíme i dožínky s přehlídkou krojů a oslavy města. 
Příště se se mnou můžete  podívat do Květné zahrady, která prošla rozsáhlou rekonstrukcí a je opravdu nádherná. A já se konečně vrhnu i na návštěvu svých oblíbených blogů, určitě nic nevynechám. 
Děkuji za návštěvu a přeji všem hezký den. 

12 komentářů:

  1. S vlakem jsi mne navnadila, a už jsem se dívala na spojení od nás. Vcelku by se dalo, takže možná se tam i vypravím...

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotografie krásného města. Byli jsme se tam podívat při návratu z dovolené na Hostýnkách, to už je asi 27 roků. Naše kamarádka měla v Kroměříži sestru, která byla farářkou Československé církve husitské. Ona nám sehnala ubytování v krásném srubu a při cestě domů jsme se u ní krátce zastavili. Tenkrát jsem poprvé ochutnala meruňky utržené přímo ze stromu, tak dobré jsem od té doby nejedla. Krátce jsme se podívali do města a na zámek.

    OdpovědětVymazat
  3. Byli jsme tam na pár dní naposledy loni a moc jsme si to užili, je to opravdu perla ...Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Majko, nádherné fotky z Kroměříže. 👍👍 Už je to spousta let, kdy jsme tam byli. Nad fotkami jsem si zavzpomínala a zalitovala, že je to od nás "trochu z ruky".
    Měj hezké dny 🍀

    OdpovědětVymazat
  5. V Kroměříži jsem byla jen jednou a byla jsem nadšená!
    Maruško, moc děkuji za připomenutí. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Maruško, ty jsi nejen úžasná cestovatelka a turistka, ale především profík fotografka. Tvé fotky jsou dokonalé a dovedu si představit krásu toho, co fotíš. Díky za obrázky Kroměříže, snad se tam také někdy podívám (mám to napříč republikou). Opatruj se ve zdraví a pohodě.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za krásnou procházku městem Kroměříž. Tam ten kraj vůbec neznám a je tam fakt krásně. Moc by mě to lákalo. Je to nádherné město a pořídila jsi super fotografie. Takto my pro různé příležitosti a občas i nákupy jezdíme do Děčína, cesta tak hodinku a něco vlakem...Přeji Ti krásné dny

    OdpovědětVymazat
  8. Maruško, líbilo se mi na náměstí na střeše hotelu, že jsme měli náměstí jako na dlani, poradila nám to jedna paní.Těším se na další foto. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  9. Kroměříž je nádherné město a opravdu k opakovaným jednodenním výletům ideální. Moc pěkné snímky a opravdu je působivá je ta přeina na obloze pod snímkem s kašnou.

    Pro mě je Kroměříž přitažlivý i Zámeckou obrazárnou s Tizianovým obrazem Apollon trestá Marsya, van Dyckovým portrétem krále Karla I., ... a Muzeem Švabinského.

    OdpovědětVymazat
  10. V KM jsem strávila 4 roky na intranetu. Je to moc hezké město

    OdpovědětVymazat
  11. ...v podloubí na náměstí jsme si s dcerou daly kafíčko a sledovaly jsme vrkot nádherného města.

    OdpovědětVymazat
  12. Kroměříž je nádherné město a mnoha památkami.Byla jsem tam už několikrát a vždy se tam ráda vracím,naštěstí to nemám daleko....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.