středa 6. října 2021

Pelhřimov

 Copak se vám vybaví slyšíte-li jméno tohoto města? Zřejmě film Vesničko má středisková, ale určitě rekordy a kuriozity. A s tímto městem jsme se seznámili na závěr našeho tří denního zájezdu.  Už nejsme v Plzeňském kraji, ale pomalu se suneme k domovům na Moravu a zastavujeme v Pelhřimově  v Kraji Vysočina. 

Muzeum kuriozit a rekordů v několika patrech Jihlavské brány shromáždilo všechny největší, nejmenší, nejdelší a mnohá nej...a vy  můžete jen obdivovat, žasnout, usmívat se, seznamovat se....Možná vám také bude jako mě připadat muzeum jako vetešnictví, jako skladiště, ale velkou váhu mají právě všechny ty příběhy popsané na doprovodných textech a je jich tu opravdu mnoho a chtělo by to vymezit si více času.  
A když už jsme na věži, to by bylo, abychom se nepodívali nad střechy města. Na horním snímku je vidět Svatovítské náměstí na dolním Masarykovo náměstí.
Nyní projdeme do budovy, kde sídlí druhá část muzea.
Tak ta Epopej mne dostala. 
A úchvatné jsou i exponáty vyrobené ze zápalek. 
Expozice je vystavena i v malém parčíku a plot je osazen plakáty z různých ročníků soutěží o rekord. 
A my se nyní vrátíme na Masarykovo náměstí, projdeme Solní bránou do restaurace na oběd a pak už jen pod Horní bránou zamáváme Pelhřimovu a tím náš poznávací zájezd končí. 
Hezký den a hodně sluníčka, které nám trochu chybělo. 

12 komentářů:

  1. Maruško,to jsem ráda,že jsem se mohla s tebou podívat do Pelhřimova.Měla jsem tu kamaráda,bohužel jej zabila jeho velká vášeň pro cigarety.Město je moc krásné,nádherné fotografie jsi pořídila a moc děkuji.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško, moc hezká reportáž z Pelhřimova. Nemáme to daleko a v posledních letech tam jezdíme o prázdninách s vnoučaty.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško, zdravím. V Pelhřimově jsem nikdy nebyla, tak jsem se tam podívala ráda s Tebou... Hezké náměstí, líbí se mě všechny ty domy s podloubím.Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Další vymazlený a graficky pěkně zpracovaný článek. Budu se těšit na další o občas se nakouknu podívat. Můj blog je zablokovaný nemohu provádět úpravy v administraci a není to problém poskytovatele té služby. Tak uvidím jak se mně to podaří vyřešit. Asi až zakoupením počítače, který je chytřejší než televize. Přeju hodně dalších pěkných výletů at po vlastní ose a nebo se zájezdem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda, že je blog zablokovaný. Pročítám si články i o zahradničení, ale nemohu komentovat. Články se mi moc líbí.

      Vymazat
  5. Majko, Pelhřimov znám tak, jak jsi to napsala v počátku, z hlášky z filmů... a tak moc děkuji za seznámení s tímto opravdu hezkým městem. Moc hezké fotografie jsi pořídila. Děkuji a přeji Ti příjemné podzimní dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Majko, moc děkuji za báječnou exkurzi, doplněnou krásnými fotkami. 👍👍👍
    Nikdy jsem v Pelhřimově nebyla, jen párkrát tudy projížděla. Měla bych to někdy napravit.
    Měj hezké podzimní dny. 🍁🍀

    OdpovědětVymazat
  7. Maruško, povedly se ti moc krásné fotky náměstí! A Muzeum kuriozit, tam si člověk asi užije legrace, že.
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Hezky napsané o Pelhřimově Maruško,přopomněla jsem si návštěvu tohoto muzea před 2 roky...

    OdpovědětVymazat
  9. Maruško, s tebou se fajně jezdí na výlety. Pelhřimov je moc hezky upravené město, domy, náměstí a navíc kuriozity ☺

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji všem za komentáře.Mejte se hezky.

    OdpovědětVymazat
  11. Opravdu nádherné náměstí, jako v Telči. A moc pěkný je dům s trojúhelníkovým hřebenem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.