pondělí 1. listopadu 2021

Stěhování kostela v Kroměříži

Tento příspěvek bude tak trochu jiný, než na jaké jste u mne zvyklí. Pro potřeby grafiky, kdy jsem chtěla vytvořit přání k Vánocům s křesťanskou tématikou, když jsou vlastně Vánoce křesťanským svátkem,  jsem hledala fotku kostela, ale v zimě. Protože kostely fotím spíše v létě při dovolených, žádnou vhodnou fotku jsem nenašla. Musím tedy improvizovat. Použila jsem letní foto kostela sv. Jana Křtitele v Kroměříži a dvě zimní fotky krajiny, aby vzniklo tohle. Není to dokonalé, ale i tak to dalo dost práce, se kterou jsem já na mé poměry spokojená. :)

Použité fotografie
Použité nástroje
Program PhotoFiltre Studio, kouzelná hůlka, guma,klonovací razítko a štětec na domalování sněhu na střeše kostela. :-D  
hezký den přeji všem. 

35 komentářů:

  1. Jseš fákt dobrá.... tyhle kouzla jsou pro mě hodně vysoký level...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to o skládání vrstev na sebe. Jsou tam nedokonalosti, ale mně to stačí. :) Docela mě to baví, i když to zabere dost času.

      Vymazat
    2. Ještě jsem domalovala sníh na střechy kostela. To se mi tam zdálo být ještě divné, že je všude plno sněhu a na střechách nic. :-D

      Vymazat
  2. Maruško, to je úžasná fotomontáž. Jsi šikulka ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jarmilko. A takto kolikrát není radno věřit všem fotkám ve zprávách. :-D

      Vymazat
  3. Maruš, to je paráda, ty by ses tím mohla živit :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško,jako vždy jsi jednička,smekám a přeji pěkné dny..

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky jsi tvořila Majko. Kdysi, dokud jsem tvořila obrázky, tak jsem si také takto vytvářela různé obrázky i upravovala fotografie. Photo Filtre Studio X také často používám. Mám zaplacenou licenci už mnoho let, jen na takovou tvorbu už ale nějak nemám dostatek času. Možná v zimě. Měj krásné dny v pohodě a ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jaruško. Pamatuji si naši obrázkovou éru v dávných dobách. :)

      Vymazat
  6. Majko, jseš dobrá, už jenom vyštrachat všechen ten materiál, z kterého to dáš dohromady. A co to dá práce vím - vloni či předloni, mne požádala bývalá kolegyně o PF s jejich barákem, to víš foto nedodala a na mapách jsem našla jenom léto...zbytek jistě víš, nejvíc piplačka byl sníh na soše Floriánka před barákem a též ta střecha. Včeličko, ať Ti jde práce od ruky ...mne jaksi štve ta brzká tma - a dávej na sebe pozor :-) Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi dobrá, Mílo. Na soše to musela být opravdu piplačka. Ano vyhledání vhodné fotografie je asi to, co zabere nejvíc času. ne každá fotka se hodí jak barevným tónem , ale i kompozicí. Nyní si zase hraju s fraktály. To mne nesmírně baví a už se tolik nechodí na zahradu, tak čas je. Jo a když manžel pomůže, je to výhra. Právě mi za zády hrčí vysavač. :-D Ale já jsem zase čistila akvárko, ve kterém se přemnožují ryby a nikdo je nechce. :-D

      Vymazat
  7. Maruško,to je nádherné.Tak o tobě všichni víme,že jsi mimořádně šikovná.Vždy jsem obdivovala tvoji tvorbu.Taková tvorba mě dříve moc bavila,učila jsem se pořád něco nového.Bohužel kvůli rukám jsem s obrázky skončila v roce 2017.Laso už vůbec neovládám.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji,Jitko. Je tam spoustu chyb a nedokonalostí, ale docela mě to bavilo.

      Vymazat
  8. Maruško, Ty jsi hotová kouzelnice ! Je to moc hezké a Ty jsi šikovná. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Jaruško, ty jsi kouzelnice, vznikl krásný obrázek. Tak tohle vůbec neumím.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Růženko. Já už si s obrázky hraju skoro 20 let a to už v době, kdy jsem neměla internet, jen jednoduché programy na úpravu fotek a tak jsem se nemohla nikoho zeptat, nic jsem neměla jako vzor, jen jsem zkoušela, co který nástroj v programu umí udělat a byla jsem tím nadšená a tak mne to hodně chytlo a opustila jsem jiného časožrouta a to bylo vyšívání. Vyšívala jsem i na zakázku a to už pak byla tvrdá práce sledovaná termíny a požadavky a to už mne hodně unavovalo. Já jsem raději svobodná v tom, co dělám. :) I tobě+ hezký den.

      Vymazat
  10. Maruško,to je nádherná práce.Navíc Kroměříž miluji.
    Těším se na všechny Tvé obrázky s vánoční tématikou.
    Přeji nádherné dny ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Evičko, obrázky mám už na grafickém blogu.

      Vymazat
  11. Obrázek se vám moc povedl. 🙂

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Maruško, krásně jsi obrázky vybrala a skloubila. Přáníčko udělá radost!
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  13. Moc pěkné je to. Taky si ráda s fotkami hraju.
    Hezký den a hezké tvoření !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  14. V Kroměříži jsme byli na začátku září, tak to tam trochu znám, jen vidím nadpis, jsem zvědavá co to je ... kouzlo ☺. A jaké. Já tak něco vyretušovat, malé úpravy, ale tohle neumím. Přesněji - nezkoušela jsem to. Třeba jednou ano, vyjdou z toho krásné věci. Kde je tu palec nahoru? Aha, smajlíky nemám, tak aspoň ☼ ♫

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, děkuji za pochvalu. Já jsem jen takový amatér, na koláže jsou fakt někteří machři i na velikých obrazech. Ale asi také mají lepší programy. Já tohle dělám v PhotoFiltre Studio. Zabere to čas a ten já nyní v důchodu mám, zvláště, když končí pomalu práce na zahradě. :)

      Vymazat
  15. Ahoj Maruško to je moc hezká práce moc se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  16. Paráda, i s odrazem ve vodě. Nejdřív jsem myslel, že mně unikla repríza stěhování kostelu po té slavné akci v Mostě.

    OdpovědětVymazat
  17. Není to poprvé, co se stěhoval kostel. Já osobně si to moc nedovedu představit. Stačilo mi, že jsem se já se ženou a dítětem stěhoval na vesnici na Hanou. A to nám ještě k tomu pomáhala firma na vyklizení bytu v Praze. Ale člověk si to jednou vysnil, tak se s tím musel holt nějak poprat. Nicméně nelituju ani jedné minuty, od té doby, co jsem se pro to rozhodl. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.