čtvrtek 27. ledna 2022

Maják

Když nefotím, tak si s fotkami hraji.
 Tyto fotografie jsem si vypůjčila na Pixabay, kam také přispívám a kde bude montáž viditelná ve velkém formátu po schválení. Na Pixabay jsou i odkazy na použité fotografie.  Ptáci a opar jsou doplnění editorem. Použité nástroje: guma, polygon ve vrstvách. :)

Hezký den. 

30 komentářů:

  1. Maruško, moc hezky si s fotkami hraješ. To neumím.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejtěžší je na tom ten výběr vhodných fotografiéí a pak vymyslet, co s nimi. :) Na pixabay jsem si všimla, že hodně lidí dělá krajiny kolážované a tak jsem to také zkusila. Velká fotka už je i tam.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Díky. Baví mě přetvářet svět, když to nemohu dělat jinak. :-D

      Vymazat
  3. Maruško, tohle obdivuju. Moc hezké ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za barevné osvěžení. Někdy bych teď uvítala aspoň týden bez komunikace se světem. Třeba zrovna na tomto majáku ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, čím otevřenější svět je všem, tím smutnější je samota jednotlivce. Budoucnost je přímo děsivá, radostí kolem nás ubývá.

      Vymazat
  5. Marie, tohle neumím a je to velmi zajímavá práce, moc se ti to povedlo. Barevně mi vyhovuje. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jiřinko. Původní záměr byl sice jiný, ale nepodařilo se mi sehnat odpovídající fotky a tak jsem zkusila něco jiného. Ten výběr je dosti složitý právě kvůli barevnému sladění.

      Vymazat
  6. Velice působivé, myslel jsem, že jde o originální scenérii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na Pixabay obdivovala nádherné fotky zajímavé přírody a všimla jsem si, že mnohé jsou koláže, protože autoři koláží uvádějí i zdroj použitých originálů. Tak jsem to zkusila také. Již dříve jsem si hrála s 3D obrázky a tak mne práce ve vrstvách baví. A přes zimu je více času. :) Jsem ráda, že jsi na první pohled nepoznal. že jde o koláž. ale chybička tam je a ty jako milovník obrazů bys ji možná i našel.:)

      Vymazat
  7. Klobouk dolů,Maruško,jsi umělkyně...

    OdpovědětVymazat
  8. Maruško,to je krásné kouzlení.Jsi na grafiku velmi šikovná.Občas obdivuji podobné kouzlení na internetu,tvořené ve Photoshopu.Kdysi jsem si také tak ráda hrála.Bavilo mě přetvářet fotky na krásné obrazy.
    Teď už na to nemám ruce,to chce hodně pevnou ruku.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, chce to opravdu přesnou práci s jistou rukou, také mi to někdy někde. Asi nejvíc práce dá najít vhodné obrázky. Jsem ráda, že se to líbí.

      Vymazat
  9. Maruško hezky si hraješ. Však co v těchto dnech dělat, když je počasí tak akorát na spaní. Já pletu a háčkuji a také jsem si trochu tvořila pozadí pro blog, ale jinak spíše pozoruji ptáky za oknem a věnuji se ručním pracím. Už aby bylo zase hezky. Týden už jsem nebyla pořádně venku a už mi to chybí. Přeji Ti příjemný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu pozorovatelnu ti moc závidím. Pěkné v teple domova takovou podívanou....Tak jsem se těšila na zimu, na sníh a opět je to letos bída. Asi bude pak více sněhu až budeme chtít jaro. Měj se hezky.

      Vymazat
  10. Ukazuješ mi, co všechno je možné a co oko laika, jako jsem já, může považovat za skutečnost, ačkoliv je to montáž. Musíš být hodně hodná, protože kdo si hraje, nezlobí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, Lado jsem hodná. 😃 Já jsem kolikrát obdivovala nádherné scenérie nebo dramatické obrazy a pak vyšlo také najevo, že jsou to montáže. Montáže, i když trochu jiné, využívají i filmaři, když zasadí děj do několika lokalit a ve filmu jde o jednu krajinu. 🙂

      Vymazat
  11. Zajímavé. To bych někdy chtěla vidět, jak se to dělá. :o)
    Marie, měj hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednodušší montáž bych mohla i předvést ve filmu snímáním obrazovky, ale bylo by to dlouhé. Ale pro některé aplikace jsou návody i na You Tube. Dášo, měj pohodový pracovní týden.

      Vymazat
  12. Moc krásná práce !!! Klobouk dolů !!!

    OdpovědětVymazat
  13. Občas si připadám zbytečná...Na tomhle majáku by se mi líbilo. O samotě, na kraji světa...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty a zbytečná? I když odpočinek někde v klidu by se hodil určitě občas každému. Přeji prima týden.

      Vymazat
    2. Maruško, toje nádhera, Jsi kouzelnice.

      Vymazat
  14. Tvoje hry s fotkami jsou úžasné, Majko, je vidět, že tě to baví, navíc máš skvělou fantazii a velkou trpělivost. Parádní dílko!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.