pondělí 14. února 2022

850 let města Hranice

 Sice už uplynuly dva roky a já píšu příspěvek až nyní? No vždyť mnozí ví, jak to bylo s našimi blogy a že některé články lovíme z hlubin svých počítačů. 

Oslavy města byly velkolepé. Vše nelze v několika fotkách ani vystihnout. Ale co mne velmi potěšilo, že všechny akce i stánky se nesly v duchu historie. Tedy žádné prodeje pouťových cetek nebo textilního zboží, jak to na podobných akcích bývá. Představení řemesel na Masarykově náměstí bylo úžasné. 
A po práci zábava
a výtečný oběd
V pozdnějších odpoledních hodinách se konal ještě slavnostní průvod se všemi zúčastněnými, ale na průvod už jsme nemohli zůstat, protože jsem se vydali směr nádraží a jeli domů. 
Videa z oslav
Hezký den

12 komentářů:

  1. Tak to muselo být opravdu nádherné-zajímavé. Mám takové akce ráda.
    Díky za zprostředkování této akce Tvými, jako vždy, bezvadnými fotkami.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní oslava, nádherné tržiště!
    Maruško, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško, krásné fotky. Když mám možnost podívat se jak se nějaké řemeslo dělá, tak to ráda využiji. A vystoupení akrobatů nemá chybu.
    Měj krásný den.

    OdpovědětVymazat
  4. Taková akce je sen, u nás je v rekonstrukci Národopisné muzeum a já trpím.

    OdpovědětVymazat
  5. Velkolepá oslava založení města.Hranice jsou o sto let starší,jak Turnov.To bude mít v říjnu 750 let od založení.Už se konají přípravy a teď někdy má být i ples.Ale pochybuji,že bych se šla na oslavy podívat,zatancovat hned,ale tanečník poněkud zmohutněl a nevejde se do obleku.
    Maruško,hezký večer

    OdpovědětVymazat
  6. Maruško to bylo moc hezké. Děkuji za krásnou podívanou i článek. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
  7. Paráda! Stánky s řemesly se mi moc líbí. Díky za fotky. Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  8. Je to hezky připomenuto, musím říct, že Hranice dost dobře znám, kolikrát jsem tam byla... Je fajn to takhle připomenout a předvést vzdálenějším obyvatelům. Zaujala mě ta řemesla, je užitečné to připomínat a mladým lidem předvádět, zrovna bych potřebovala služby brašnáře a mnohá řemesla zanikla.
    Takže děkuji a palec nahoru. ☺

    OdpovědětVymazat
  9. Maruško, paráda a líbí se mi ta tradiční řemesla, která byla tak krásně představena. Ovšem, k zahození není ani to dobré papů, to bych si dala také. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. 850 let je pořádný "věk" a budí respekt. Pocházím z Uh. Hradiště a to bylo jako královské město založeno r. 1257, a to jsem myslel, o jak historické město jde, přitom je o dost mladší.

    OdpovědětVymazat
  11. Parádní akce,do Hranic mám kousek,ale za perfektní podívanou moc děkuji..

    OdpovědětVymazat
  12. Na prohlídky různých trhů mě moc neužije, ale tyhle by mě mohly zaujmout. To pojetí se mi líbí. A samozřejmě i tvoje skvělé fotografie!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.