úterý 20. srpna 2024

Náměšť nad Oslavou zámek - interiér

 
Kolem zámku a na prvním nádvoří zámku jste se mnou již mohli být, nyní si  můžete prohlédnout interiér zámku. Z prvního nádvoří projdeme branou na druhé nádvoří. První kroky nás vedou do zámecké kaple a následně do komnat plných nábytku, tapisérií, obrazů, lustrů a kachlových kamen. 
Pracovna prezidenta Edvarda Beneše
Na poslední fotografii je pohled do zámecké restaurace. Příjemné posezení. Dali jsme si pizzu, ale byla tak veliká, že jsme si nechali kus zabalit a měli jsme ji na večeři. :-) Je zde možnost i posezení venku, ale tam bylo při naší návštěvě takové horko, že jsme volili chládek silných zdí. Překvapilo nás, že tu ještě nikdo nebyl, právě asi otevřeli. 
Po dobrém obědě jdeme ještě projít město. 
Zatím si užijte hezký den. 

21 komentářů:

  1. Maruško, moc hezké fotografie ze zámku. Líbí se mi ty gobelíny a kamna jsou také úžasná...děkuji za krásnou podívanou a přeji Ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch gobelínů tam bylo dost a je zajímavé, že mobil je vyfotil krásně jasně, ve skutečnosti byly hodně tmavé a obraz se docela vytrácel.

      Vymazat
  2. Majko, zámek je krásný zvenku i uvnitř a já moc děkuju za seznámení a parádní fotky. Procestovali jste toho přes léto opmoc ravdu požehnaně, zážitků budeš mít na celý rok, moc zdravím 😀👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, počasí nám přálo, a proto jsme mohli splnit plán. Také na Vysočině perfektně funguje doprava i do menších vesnic. Vysočina je nádherná i krajinně.

      Vymazat
  3. Zajímavý blog a hezké fotografie z celé ČR. Michael Sch.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná prohlídka a fotky. Ráda jsem si prošla.
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, u zámku jsem byla vícekrát, ale na prohlídku jsem ještě nešla. A díky tobě to nyní důkladně mohu prohlédnout. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony jsou ty zámky svou výbavou hodně podobné. Jen Michal vždy trvá na prohlídce. Ale jednou jsem si nezaplatila focení právě proto, že je to vždy téměř podle kopíráku, liší se jen obrazy majitelů, ale zámek Ratibořice je jiný. Působí hodně lehce, příjemně. Však to bylo kněžnino letní sídlo a bylo to na vybavení znát. Tam jsem hodně litovala. Dneska už se za focení neplatí, ale zato se mnohde fotit nesmí.

      Vymazat
  6. Moc hezký zámek, díky za možnost nakouknout i dovnitř :)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K prohlídce mne přesvědčil syn. Ten musí vidět všechno. 😄

      Vymazat
  7. Maruško, moc ráda jsem se podívala. V březnu jsem mohla nakouknout jen na nádvoří...
    Děkuji a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotografie.Líbí se mi moc gobelíny,ale i vybavení kaple.
    Měj se Maruško hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch tapiserií tam bylo hodně a je zajímavé, že pro oko dosti tmavé a i nečitelné, ale mobil si s těmi barvami poradil lépe. Až v mobilu jsem vlastně více viděla, co na gobelinu je.

      Vymazat
  9. Maruško, do Třebíče pres Náměť jsem jezdila léta, ale zámek znám pouze z okna. Jesou to krásné interiér.

    OdpovědětVymazat
  10. Určitě to stálo za to vstoupit do těchto prostor. Krásně jsi to nafotila.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  11. Interiéry jsme s přítelem skoro nikdy nenavštěvovali. Uvnitř náměšťského zámku jsem byla jen jako dítě školou povinné. Díky za prohlídku, Majko, reportáž je moc zdařilá. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Hanko. Ony jsou ty zámky vesměs i svou výbavou stejné a jen se liší asi obrazy majitelů na stěně. A dostane se ti takové množství informací, které si nemám šanci zapamatovat.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.