úterý 8. října 2024

Zájezd 2024 Slovensko - Kežmarok hrad

 V Kežmarku pokračujeme Hlavním náměstím a Hradním náměstím k hradu.  Nebo  k zámku? První hrad, ke kterému se nemusíme trmácet do kopce. 

Průvodkyně rodačka Hanka (stejně jako naše delegátka Hanka) se s nám rozloučila na Hlavním náměstí, což je vlastně ulice s kavárnami a restauracemi a poradila, kde se najíme luxusně, kde i ekonomicky, ale slušně. Ve městě zrovna probíhaly nějaké slavnosti, snad piva? Když jsme procházeli přes dopravě uzavřenou část města, zdravili se místní i s Hankou a když viděli jak máme všichni v uších sluchátka, mysleli si, že jsme cizinci a máme na krku zavěšené překladače. No vlastně už cizinci jsme,  ale stále slovensky rozumíme, překladač nepotřebujeme, ale slyšet krásně každé slovo z výkladu i na ulici, když nejste zrovna v hloučku těsně u průvodce.  Tady jsme dostali volno na oběd nebo jiné občerstvení s tím, že se sejdeme na hradě, kde je také možnost občerstvení. 
My jsme se synem vydali na hrad, na jehož nádvoří byl vstup volný. A rovnou do restaurace, ale ne na oběd, ale do stínku zahradních deštníků dát si osvěžující Aperol. 
Je vidět, že syn má sluchátka v uších. Já sluchátka v uších nesnáším, ale tahle měla skvělý dokonalý tvar a skoro jsem o nich nevěděla.  Kočička spala blízko našeho stolu. Já jsem si odpočinula opravdu dokonale. Tento zájezd zatím probíhá velmi příznivě. Měla jsem strach, jak na ten nápor budou reagovat moje záda,  vždyť jsme vstávali už v 2:30, abychom mohli v přesný čas vyrazit.  Zatím tedy v pohodě. 
Můžeme vyrazit na objednanou prohlídku interiéru. 
Kapli jsme prošli zespodu z Balkónu
Prohlídka končí a my hurá za dalším cílem. V autobuse zatím pojíme něco z vlastních zásob. 
Před námi jsou ten den 16. srpna ještě další cíle než se ubytujeme na nocleh. Zatím je sluníčko na své pouti ještě dost vysoko. Kde jsme znova na delší chvíli zastavili vám prozradím příště. 
Hezký den 

2 komentáře:

  1. V Kežmaroku jsme byli kdysi ubytování,když jsme dělali tůry ve Vysokých Tatrách.Moc si z města nepamatuji,ale myslím,že hrad jsme si prohlédli v rámci vždy jednoho odpočinkového dne.A tak děkuji za oživení vzpomínek.Krásné fotografie Maruško.
    Přeji ti Hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško, ráda jsem se podívala - na hradě jsme byli už dávno, ale tu lékárnu si pamatuji, jak vidím šuplíčky :o)
    Děkuji za hezké fotky a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.