sobota 26. října 2024

Zájezd 2024 - Slovensko- Levoča

Toto krásné město jsem navštívila již dávno v rámci velkého vandru po Slovensku ještě za svobodna, když jsme s bágly na zádech putovali krajem a spali pod širákem. Samozřejmě jsme se pohybovali  v přírodě a města jsme navštívili jen kvůli možné dopravě vlakem nebo busem zase o kousek dál. Tímto městem jsme tedy jen prošli, pamatuji si však moc dobře radnici, což je přímo skvost a dlouhou alej, která vedla ke zchátralé kapli nad městem. Dneska už je tam kaplička asi nová, moderní. Však už je to téměř půl století, co jsem tu byla naposledy. V toce 2024 byla již návštěva kultivovanější. 
Jdeme na prohlídku kostela sv. Jakuba. zde se nesmí fotit, ale přece jen jsem pár fotek pořídila mobilem.
Po prohlídce kostela jsme měli individuální procházku centrem Levoče a vlastně jsme se motali kolem radnice a kostela nebo jsme mohli jít s průvodkyní možné i k oné kapličce nad městem. My jsme volili procházku náměstím a zapadli jsme do cukrárny. Fotky tedy nekopírují úplně naši trasu. 
Koho by nezlákalo posezení v příjemné cukrárně? 
A jdeme do parčíku 
Opouštíme Levoču a ubíráme se busem k domovu.  Cestou se samozřejmě pokoušíme fotit Hory a okolní krajinu než se ještě zastavíme na velmi pěkném místě na večeři. 
Moc děkuji všem, kteří došli až sem a v duchu mne doprovodili na tomto zájezdu.  Hezký den.


6 komentářů:

  1. Maruško, i Levoča byla našim častým cílem. První roky jsme prohlédli všechny památky, pak už jsme si zajeli třeba jen na kávu a pokochat se...
    Děkuji za fotky, ráda jsem si zavzpomínala.
    Přeji příjemnou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky. Trochu jsem si zavzpomínala na tentkrát hodně krátkou návštěvu tohoto města.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotografie Maruško. Krásné město. Díky za úžasnou podívanou. Přeji ti hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. a musím dodat, že Ti to moc sluší. ☺️👍🌹

      Vymazat
  4. Připojiji se...Marušce to furt sluší....no hned bych si dala tu laskominu, jen nevím kterou z těch dvou, ale nejdřív prášeček na laktozu že? Říkala jsem si zda se ješte nerozpadla ta pranýřující klec...nerozpadla, však je to jedno z lákadel, kromě Mistra Pavla, tak to opečovávají, jak říká moje sestrnice pracující v Bratislavě na památkovém ústavu:"Levoča patrí medzi naše najvačšie poklady:" Majko, máš dobré oko - fotí Ti to náramně a M to má po mamince. - Míla

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, po celou dobu tvého popisu zájezdu se kochám a s láskou vzpomínám na loňský zájezd ( byla jsem v Levoči ale i předtím, jednou, s manželem autem ) a já jsem si ještě udělala procházku sama po hradbách.
    Krásné město. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.