sobota 20. června 2020

Berchtesgaden - Nemecko

Nyní se se mnou můžete projít bavorským městečkem Berchtesgaden. Kolem městečka se tyčí štíty hor, které ovšem při našem pobytu halila mlha. Naše procházka vedla od františkánského kostela ke kostelu sv. Petra a zpět. určitě by stálo za to městečko více prošmejdit. Moc se mi líbily malované fasády. Zaujala mne také okna některých budov.  Koncem září už se po čtvrté hodině začíná dost šeřit, ale snad se ještě něco vyfotit podařilo. 


Do našeho hotelu ve Vyšším Brodě  se vracíme stejnou cestou přes Rakousko.
Dálnice v protisměru stojí
Poutní bazilika Panny Marie ve městě Bergheim Rakousko
Pevnost Hohensalzburg

Jak je vidět na snímcích, v jednom úseku všechny tři pruhy dálnice v protisměru stojí. Asi se tam něco přihodilo. Už se rychle stmívá. Když jedeme kolem Mondsee, nehalí už Dračí horu mlha, ale postupující tma. Je 20 hodin, když přejíždíme hranice z Rakouska do Česka. psal se rok 2015 a hranice kvůli migraci kontrolovaly hlídky policie.
 Tak trochu jsem už podřimovala, když mě probral rozruch v autobuse. "A jeje, je to tady, rychle se všichni připoutejte, to já už znám." Nevím, jestli si s tím připoutáním dělal pán vedle legraci, ale opravdu jsme se v rychlosti připoutávali, protože už nás brzdil červený terčík.
"Dobrý den, pane řidiči, můžete předložit doklady o vozidle....."
Delegátka zahlaholila, že my jsme zájezd.
"Tak vy jste Češi?"
"Neéé, Moraváci." (Češi jistě prominou tu patriotickou reakci)
"Imigranty nevezete?" pronesl otázku již se smíchem policista jistě celý šťastný, že problémy pro tentokrát žádné nebudou.
"Sem už by se nikdo nevešel." 

Tak to byl  druhý den našeho zájezdu, kdy jsme navštívili  Mondsee, likérku Grassl, Kehlsteinhaus, Schönau am Königssee a Berchtesgaden. Najeli jsme cca 480 km. V půl deváté večer již sedíme u večeře v hotelu ve Vyšším Brodu a pak hurá na kutě. Zítra nás čeká výlet na Šumavu a přes České Budějovice domů. 

4 komentáře:

  1. Opravdu pěkné městečko pod horami. Ráda jsem se tam prostřednictvím fotografií podívala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem ho mohla navštívit a přestavit ti ho. Hezký den. :)

      Vymazat
  2. Takovým městečkem je radost se procházet.
    Hezký den, Maruško! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byla jsem ráda, že jsme tu procházku zvolili místo plavby po jezeře. Sice ta plavba by byla také krásná, ale kdyby svítilo sluníčko. Pak bych toto město neviděla. Jen jsme se ze začátku drželi průvodkyně, protože ona fakt hodně věděla a mluvila zajímavě, tak mám hodně na fotkách účastníky zájezdu. :-D

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.