úterý 9. června 2020

Zahrady novohradského zámku

Soukromý zámek Nové Hrady na Pardubicku jsem již představila jako stavbu i s jejím interiérem, jelením výběhem, cyklistickým muzeem, anglickým parkem a francouzskou zahradou. Dnes projdeme zbylé zahrady, ale přece jen jsme vynechali přírodní bludiště, divadlo a parkánovou zahradu. Snad tedy jindy nebo prostřednictvím jiného návštěvníka.
Anglickým parkem jsme se přiblížili opět k zámku.


Majitelé zámku Kučerovi mají i krásnou zeleninovou zahradu. Víte jak se pěstuje zelenina na zámku? 
Bílé zahradě dominovaly v červenci kopretiny, ale mne táhla Italská zahrada, kam jsme se dostali kolem krásného vodního prvku. Rozárium v tuto dobu působilo docela unaveně, ale jistě se růže později vzpamatovaly až přestala ta úmorná letní vedra. 
Posezení v kavárničce
Opět ve francouzské zahradě
Poslední pohledy na italskou zahradu při odchodu 
Kaskády přes rybník
Tento článek byl na fotky opravdu bohatý, ale nemohla jsem si pomoci. Nemohla jsem se rozloučit tenkrát a nemohu se s fotkami rozloučit ani nyní. :)

8 komentářů:

  1. Maruško to je nádhera!!!!! A já Ti mooc děkuji,. že přidáváš fotografie v původním formátu a můžu si je opravdu vychutnat se vší tou krásou. Děkuji moc. Prohlédnu si je tak důkladně i několikrát a ráda se k nim budu vracet při hledání tipů na výlety. Přeji Ti krásné a pohodové dny. A ještě jednou děkuji za vyslyšení mé prosby.

    OdpovědětVymazat
  2. No jaruško, já jsem si s tím zobrazováním nevěděla rady. Někdy se mi totiž stalo, že jsem dala vvětší fotky a po rozkliknutí se zmenšily. Tak je to i u těch sarančat. Stejně nejsou fotky úplně v původním fotmátu. Ale dávám je větší. A některých fotek je moc a tak je dám do koláže, ale vždy se snažím něco dát samostatně. Učím se no. Postupně na to tady přicházím.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle jsou jedny z nejkrásnějších zahrad, které znám!
    Maruško, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Nové Hrady jsou krásné. Byli jsme tam před lety se známými. Všechno jsme si nestihli prohlédnout a vidím, že bychom se tam měli vrátit. Kaskády jsou moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, to máš pravdu, pořád se tam něco nového nabízí, např. u plotu ( dříve volně přístupné ) jsou zajímavé sochy Křížové cesty.
      Před majiteli smekám, ti tam odvedli kus práce.
      Jiřina z N.

      Vymazat
  5. Naprosto ti rozumím, já jsem nemohla odejít, pořád mne to lákalo zpět.
    Jsou to jedny z nejhezčích zahrad, které jsem v životě viděla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.