středa 30. prosince 2020

Šternberk-expozice času 2. část

 

Pokračujeme druhou částí v prohlídce expozice času ve Šternberku. Jelikož čas zasahuje a ovlivňuje krom vědy a techniky i kulturní a společenské hodnoty, je pozornost věnována i výtvarnému umění a hudbě. Návštěvník se také dozví, jak se čas projevuje v medicíně, módě a celé společnosti.A my stoupáme do druhého patra muzea.
Také pamatujete píchačky? Mějte se krásně a já se budu na vás těšit v dalším patře muzea. :)

12 komentářů:

  1. Opět moc krásné pokračování. Jasně, že píchačky pamatuji. Dělala jsem ve mzdovce a kontrolovaly jsme docházku. To si dnes ani účetní neumí představit, co všechno se dělalo a ručně a výplata dvakrát do měsíce: Záloha a dobírka...ale to bych odbočila. Krásně jsi vše nafotila i popsala.Moc děkuji za krásnou reportáž. Přeji ti příjemné posledndny letošního roku a v tom novém roce hlavně pevné zdraví, hodně štěstí, pohody a spokojenosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také tu dobu pamatuji. Píchačky se daly i ošidit nebo nám občas vrátný píchl přesčas. :-D Dneska je všechno elektronické a na otisk prstu, jak to má třeba syn u svého zaměstnavatele.

      Vymazat
  2. Tam dokázal strávit hodně času při prohlídce. Píchačky jsou ještě čerstvou vzpomínkou, zrovna tak jako strážní hodiny, které se používaly pro strážné při obchůzce a byl na nich zaznamenáván čas kontrol na jednotlivých stanovištích. Přeji ti v Novém roce hlavně pevné zdraví, hodně štěstí, pohody a spokojenosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirku, také ti přeji hlavně zdraví už v tomto roce. Tenkrát v mém plném pracovním nasazení mě ani nenapadlo, že budu jednou na běžně používané věci koukat v muzeu. :-D

      Vymazat
  3. Vždyť jsem to říkala, tohle se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mně se tam líbilo a to jsem tam byla neplánovaně. jsem ráda, že jsem tyhle expozice nevynechala.

      Vymazat
  4. Opět krásné fotky.Píchačky pamatuju z Tesly,kam jsem po vyučení nastoupila.Děkuju,že jsem se mohla podívat.Přeju do nového roku,hlavně zdraví,štěstí a spokojenost.Marťa.

    OdpovědětVymazat
  5. U těchto časomír se mně bohužel vždy připomene, že i naše životní "baterie" se někdy vybije a novou nám nikdo nedá.

    OdpovědětVymazat
  6. Opět jsem se ráda podívala. No jasně, píchačky pamatuji :-).
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Éra píchaček se držela hodně dlouho, dalo dokonce šidit. Někdy píchl přesčas i vstřícný vrátný na odpolední směně. :-) Dneska už to nejde ošidit, pokud hodiny někdo se záznamem pracovní doby má. Syn to má u zaměstnavatele na otisk prstu.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.