úterý 2. března 2021

Náchodský zámek interiéry
































A to je ze zámku vše. Mějte se hezky a kam se podíváme příště? To se ještě uvidí podle počasí. 

15 komentářů:

  1. Maruško,velká nádhera.Líbí se mi gobelíny na stěnách,ty jsou opravdu moc krásné.
    Já mám dost fotek,které musím teprve projít a tak snad je konečně dodělám a budu postupně dávat na blog.Venku je mlha,že není nikam vidět a vyjet za město stejně nemůžeme.
    Měj hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je v krajině jen opar, husté mlhy byly některý den v minulém týdnu a dlouho se držely. Mně se na zámcích líbí i ty průhledy komnatami a vždy mě napadne, zda pansktvo muselo také projít několika pokoji, než se dostalo, kam chtělo. Že jsou tam chodby pro služebnictvo se od průvodce dovíme, ale ještě jsem si netroufla se zeptat na takovou blbost jako je pohyb panstva po zámku. :-D Ve filmech vidíme, že chodí po chodbách a vstupují do jednotlivých pokojů samostatně. Jestli tomu tak bylo i zde pak muselo nutně dojít i k nějakým stavebním úpravám, než se zámky začaly nabízet k prohlídkám veřejnosti. o mám ale starosti, že? :-D

      Vymazat
  2. Nádherně zařízené interiéry, obdivuji řemeslníky i umělce, kteří tu krásu vytvořili. Mně zase napadá, kolik služebnictva muselo panstvo mít, aby všechno udrželo v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško to jsou zase nádherné fotografie. Krásný zámek a líbí se mi ty štuky a fresky na stropech i zdech. To je tedy něco nádherného. U zámku jsme kdysi byl, ale měli jsme smůlu. Točil se tam nějaký film a dovnitř jsme se nedostali. Pak už jsme se nedostali ani do Náchoda. Snad se ještě zadaří a bude čas se tam jít podívat. Hlavně abychom zvládli tuto náročnou dobu a vše se vrátilo do normálu. Krásné dny Maruško a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, byla bych moc ráda, kdyby nezůstalo jen u vzpomínek na cestování, ale mohli jsme zažít ještě nějaké to dobrodružství na cestách. Musíme věřit.

      Vymazat
  4. Já už jsem v zámku tak dlouho nebyla, že si toho z interiéru nějak málo pamatuji. Až bude příznivá doba provedu návštěvu.
    V areálu zámku je i Galerie výtvarného umění. Bývají tam hezké výstavy.
    Hezké odpoledne, Maru !
    Dopoledne u nás bylo mlha za mnou, mlha přede mnou, ale teď je obloha modrá a svítí slunce. Hned je při tom všem nepříjemném lépe na duši.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás bylo dneska krásně slunečno, plánovala jsem vyjet na zahradu, ale ranní mrazík mne odradil. Už chci konečně to teplo. Jsem tedy poctivě doma a na cestování jen takto vzpomínám. Zítra se ale musím jít projít, už mi trochu hrabe.

      Vymazat
  5. Papuče na nožky a pomalu se šoupat a rozhlížet se kolem, aby člověk toho co nejvíce viděl. A nezapomenout podívat se nahoru. Ty lustry jsou nádherné. Děkuji ti za prohlídku, moc pěkně nafoceno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ráda fotím interiéry, vždy se snažím o nějaké zátiší, ale pokud je více návštěvníků, tak to vždy nejde a také nechci zdržovat výklad. :)

      Vymazat
  6. Majko, nádherné fotografie a milá připomínka tohotp krásného místa.
    Děkuji a přeji hezké dny. 👍

    OdpovědětVymazat
  7. Maruško, děkuji za připomenutí (tak bych si nějakou prohlídku užila...) a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já sice plánuji opět nějaké putování na letošek, ale naplánovala jsem to do oblasti, kde je sice hodně zámků, ale většinou v soukromých rukách a nebo jsou tam nějaké státní ústavy. Ale to nevadí, jen abychom vůbec mohli někam vyjet.

      Vymazat
  8. Nádhera, výzdoba je jako kdyby tam žil král.
    Fasáda na prvním snímku připomíná zámek v Litomyšli.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.