sobota 20. března 2021

Pokračujeme v procházce Prahou 2012

 
Koncem roku roku 2011 přihlásila snacha mého 5. letého vnoučka do hlasovací soutěže "Dítě roku" a poslala nám odkaz. To by nebyl Michal, aby se hned, jako správný strýček, nepustil do hlasování a sledování soupeřů. Hlasovat se mohlo vždy po 3 hodinách přihlášením do e-mailu. A nastalo peklo. Michal to hlasování tak prožíval, že nás donutil všechny k hlasování a přesvědčování kamarádů, aby hlasovali také. No, ono jde hlavně o reklamní akci sponzorů a výrobců dětských hraček, oděvů, kočárků, prostě všeho pro děti a za koupi všelijakých věcí byly body navíc. Zkrátím to. S nataženým budíkem i v noci jsme vstávali k hlasování a hlasovali i studenti gymnázia, které přesvědčil syn snašiny spolupracovnice, hlasovali moji přátelé na FB a lide.cz, když to ještě bylo diskusní a ne jen seznamovací forum. Když rodiče dvojčat, zjevně movitější lidé, nakoupily dcerkám spoustu hraček a poskočily ze zadního místa přímo do popředí, už tu šlo nejen o cestu do Prahy, ale za každou cenu i bez kupování věcí musíme být mezi první desítkou. Jen prvních deset bude odměněno. Už to nechci zažít. Tyhle soutěže jsou nesmysl ať jde o děti, kočičky nebo pejsky a jiná zvířátka, či dokonce fotosoutěže. .  Je to prostě reklama, kterou můžete odnést zdravím. Ale ustáli jsme tu hrůzu a jeli do Prahy na veletrh For Kids, protože Lukášek skončil na 4. místě. a jedině tam si mohl převzít cenu.  Synova rodina jela autem až později, protože akce měla vypuknout ve 13 hodin, já s mladším synem jela prvním vlakem ještě za tmy, protože jsem si chtěla kromě předávání cen užít i samotnou Prahu.  A tak jsme navštívili Vyšehrad s bazilikou a Slavínem a metrem si s přesedáním u muzea zajeli na Staroměstskou a pokračujeme v procházce Prahou. 
Tyto muzikanty si pamatuju i z návštěvy Prahy v roce 2006 :) Jo určitě jsou to oni. 
A nyní už opět na metro a Céčkem do Letňan, kde jsme se setkali s mladými.
Po akci, kterou jsme si všichni užili i včetně prohlídky veletrhu jsme se opět rozešli a já s mladším synem Michalem jela směr hlavní nádraží, ale vystoupili jsme u muzea a na nádraží už šli pěšky, je to kousíček, ale mohli jsme si prohlédnout ještě i Václavák od Národního muzea. 
A příště do Prahy po dalších 6 letech. :) Ale já to období tady zkrátím. a zase zítra se můžete se mnou podívat do jiné části Prahy a trochu i zopáknout některá zákoutí z jiného úhlu pohledu. 
Hezký den. 

22 komentářů:

  1. Procházím se s Tebou postupně Prahou. Některá místa jsem navštivila osobně, některá ne. Takže si Tvoji reportáž užívám.
    Pěknou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Maruško,do Prahy se podívám s tebou ráda.Tady ta místa trochu znám.Je zajímavé,jak bylo dříve Václavské náměstí plné lidí a když jsme tam byli v únoru,tak lidí pár.
    Nádherné fotografie.
    Měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych Prahu ráda viděla bez tolika lidí. Mám dojem, že byla čím dál přecpanější.

      Vymazat
  3. Ahoj Maruš,sdílím s Tebou procházku Prahou.Znám mnohá místa,protože mám syna už dlouho ženatého v Praze a často jsem tam jezdila.Bohužel v dnešní době nesmím ani za hranice města,natož na návštěvu k rodině do Prahy.Když tak srovnávám návštěvnost v ulicích Prahy dříve a dnes (je vidět i na Tvých fotkách)tak je mi z toho smutno.Ulice téměř prázdné,památky i Hrad zavřené....atd Bude někdy líp??Uvidím ještě někdy rodinu i když i oni za mnou nesmí?Tentýž problém mám i s dcerou,která žije v Brně---Mám 4 měsíční pravnučku v Brně,kterou jsem ještě neviděla (jen na fotkách,které mi posílají).Tak jsem tady úplně sama a zbývají mi jen ty fotky a PC.Věřím ale,že ještě někdy své děti uvidím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, já to mám takto s dcerou i bratrem. Dcera v jiném kraji a bratr v jiném státě. A i když starší syn bydlí ve stejném městě, raději se nenavštěvujeme a dobře jsme udělali, protože se právě z covidu zbrchávali. Dostali ho všichni v rodině. Kéž by se tohle brzy zvládlo.

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Tak jsem z toho trochu v pasti. Na tento komentář jsem již odpovídala a vůbec netuším, kam se to ztrácí. Už jsem si všimla vícekrát, že nevidím své komentáře i u jiných blogerů. Tedy jestli se ptáš, jak dopadla soutěž, tak Luky byl 4. a tím pádem jsme na vyhodnocení jeli. :) Doplnila jsem to před tím i do textu.

      Vymazat
  5. Já Prahu moc neznám,tak si nechám více času,abych si všechno prohlédla a přečetla ☺

    OdpovědětVymazat
  6. My to máme dost daleko a jezdíme vždy na jeden den. Tak ji poznáváme postupně také. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Majko, krásné fotky jsi pořídila. 👍👍👍 Za ten jeden den jste toho stihli opravdu hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, to určitě díky metru. Ráno ještě nebyly takové davy, cestovalo se velmi dobře. A když jsme měli celodenní hromadnou jízdenku, tak paráda. Vlaky jezdí stále a měli jsme to dopředu nastudované. Metro je super věc.

      Vymazat
  8. Moc krásné fotografie. Jsem ráda,. že se mohu procházet virtuálně s tebou. Díky moc a měj krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, děkuji ti, že mne virtuálně doprovázíš. Kdo ví, kdy se sem nebo i jinam zase svobodně podíváme.

      Vymazat
  9. Tyhle akce občas tak prožívám. Jsem zahnaná do koloběhu hlasování a jen jednou se můj favorit umístil. Znáte ho - Čerf fotograf... ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlasovala jsem už také jiným, třeba kocourkovi od Liliany, ale když ono je to bodované i tak, že se dostávají body za nákupy a tak to potom ubodovat je fakt problém. Používala jsem všechny své adresy a musela jsem se vždy odhlasovat a zase přihlašovat do jiné. Ale díky pomoci jiným jsme to zvládli.

      Vymazat
  10. Maruško, hrozně dlouho jsem v Praze nebyla a tak jsem ráda, že ji mohu s Tebou poznávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, kdo ví, kdy zase budeme moci někam vyjet. A hlavně jaké cestovatelské zázemí pak bude, když spousta stravovacích zařízení zkrachuje. Já jsem také moc ráda a vděčná, že jsem zatím mohla každý rok někam po naší zemičce vyjet.

      Vymazat
  11. Praha je prostě krásná a to čtvrté místo - no snad to Lukáška moc nemrzelo...
    Maruško, přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, naopak, to čtvrté místo bylo nádherné. Z těch stovek dětí mohlo být vyhodnoceno jen 10 a deset dětí dostalo ceny. Hraček dostal hromadu a ani jsme nemuseli získávat body nákupem předražených věcí. Ale to bodování z několika adres bylo opravdu náročné. Prahu si užívám, ale nyní musí být bez tolika lidí přenádherná.

      Vymazat
  12. Krásné fotky, jako kdybych se tudy teď procházel, jak si ta místa vybavují.
    Jen mě trochu překvapuje, že kostel na Starém Městě se jmenuje také sv. Mikuláše, protože pod tímto názvem mám spojený kostel na Malé Straně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nyní jsi mne trochu zmátl a hned jsem musela jít na mapy.cz, jestli jsem neudělala chybu já. je to ale tak docela blízko jsou oba kostely zasvěcené sv. Mikuláši. Mne u toho na Staroměstském zaujalo, že ho mám na fotkách zářivě bílý a později v roce 2018 krémový. A na jiných fotkách je také krémový a socha Husa je v roce 2018 krásně čistá bez toho zeleného povlaku. tak nevím, jestli se to nějak čistilo a kostel dostal novou fasádu....?

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.