pondělí 15. března 2021

Pražská romance

aneb dostaveníčko na hřbitově. Sice jsem v posledním příspěvku slibovala výlety v mém kraji, ale ještě se podíváme do Prahy, kterou mám ráda, kterou bych chtěla vidět nyní bez tolika lidí, kterou bych chtěla objevovat častěji. 

Jedno sobotní dopoledne v Praze. Do Prahy jsme jeli na předávání cen vítězům soutěže Dítě roku 2011 na výstaviště Letňany.  Samotný akt na veletrhu For kids měl vypuknout ve 13 hodin. Je chvíli po deváté, máme čas na plánovanou prohlídku Vyšehradu se Slavínem a trochu víc.  Domů jsme si dovezli spoustu zážitků, ale jeden převažoval. Měla jsem možnost zkusit si, jak fotí profesionální fotograf. :-))
Na Slavíně, místě opředeném bájemi a pověstmi,jsem potkala šlechtice.V krásném dobovém kostýmu kráčel zvolna uličkou hřbitova kolem loubí, pak se zastavil v jednom koutku a čekal. Myslela jsem, že je to průvodce turistické skupiny, která se blížila a fotografovala náhrobky a hrobky slavných osobností. Zdálo se mi, že by to mohl být hezký snímek, vyfotit si toho muže v takovém romantickém zákoutí. Ale bylo mi to trochu žinantní, tak jsem rychle cvakla spouští a pokračovala v prohlídce. Pak jsem si všimla, že za šlechticem přišla krásná dáma a není sama, je s ní fotograf a jeho asistent. Vrátila jsem se. Asistent zvedl paže dost vysoko a v rukou držel velikou odrazovou desku.  Pár byl krásně nasvícen a profi fotograf se dal do práce. I návštěvníci hřbitova, kteří zatím došli k nám fotografovali. Také mě to lákalo. Osmělila jsem se, ale abych nepřekážela fotografovi, postavila jsem se s foťákem za asistenta    a rychle pořídila pár snímků. Měla jsem z fotek velkou radost.
A tyto fotografie můžete brát jako pozvánku k návštěvě Prahy v několika příštích vstupech, jak jsem ji poznávala postupně já. 

12 komentářů:

  1. Marie, tomu se říká být na správném místě v pravý čas a být pohotová. To vše jsi byla. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotografie. Taková příležitost k focení se hned tak nenaskytne.

    OdpovědětVymazat
  3. V pravý čas na pravém místě! Aspoň sis to taky vyzkoušela ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný úlovek. Aspoň víš, jak fotí profíci a jak se strojí herci ☺

    OdpovědětVymazat
  5. TO je zajímavé a moc krásné fotografie a hlavně jsi "vychytala " tu správnou dobu. Super. Přeji Ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
  6. Marie, pořídila jsi nádherné fotografie. Také jsem se jednou účastnila profi focení. Vybrala jsem si ho jako odměnu za výhru v práci. Bylo více variant, buď 1000 Kč nebo ..., nebo..., nebo nakouknout na profi focení. Peníze si člověk vydělá, ale podívat se na zajímavé focení byla mimořádná příležitost. Možná o tom napíši příspěvek.
    Toto focení bych si také nechala líbit.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Jak už zde bylo napsáno,ve správný čas na správném místě.Moc hezké fotky....

    OdpovědětVymazat
  8. Majko, krásný a romantický moment jsi zachytila. 👍👍

    OdpovědětVymazat
  9. Také bych chtěla objevovat Prahu,místa,kde jsem už dlouho nebyla.
    Krásné romantické fotografie.
    Maruško,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  10. Mě tedy víc zaujala ta dáma než šlechtic :).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.