středa 14. dubna 2021

Portrét z lázní - zahájení lázeňské sezóny v Luhačovicích

 Jak mě baví fotit portréty zvířat, tak mne docela baví fotit i portréty lidí. Samozřejmě nejsem profi fotograf a rozhodně nemám na oslovování a najímání modelek a nemám ani takové vybavení, abych si mohla dovolit podobné focení.  Proto mnohdy využívám všelijakých přehlídek a akcí a pak musím využívat i prostředí, které je nabízeno. Přesto si ráda hraju pak i s úpravami a všelijakými filtry v post procesu. 

Některé následující portréty již možná znáte ze starého blogu, ale znovu jsem si s některými pohrála. Fotografie jsou ze zahájení sezóny v lázních Luhačovice v roce 2014. Můžete mi také napsat, která úprava portrétu se vám víc líbí. Určitě si fotky zvětšete. Při promítání fotek krásně uvidíte změny na jednotlivých snímcích.
1. dáma se slunečníkem
2. pán s doutníkem a novinami
3. Manželé na korzu
4. slečna
5. dítě
Pár dalších fotografií z akce pořádané Okrašlovacím spolkem v Luhačovicích. 
 
 A tímto příspěvkem zahájím i sérií článků z týdenního pobytu u Luhačovické přehrady, odkud jsme tradičně vyjížděli za poznáním nejen do Luhačovic, ale i do okolí a samozřejmě veřejnou dopravou. :-)
Hezký den. 

21 komentářů:

  1. Luhačovice jsou krásné město :-) Naposledy jsem tam byla minulý rok. Ty kostýmy se do lázeňského prostředí hodí, je to nádhera. Mým favoritem je dáma se slunečníkem, tu bych si vyfotila také :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli jsme docela štěstí, že jsme na tu akci narazili, protože většinou jsme se potulovali i někde v okolí. V Luhačovicích je stále co objevovat a mají i krásné okolí.

      Vymazat
  2. Maruško, to jsou krásné fotografie. Která úprava fotek se mi líbí nejvíc? Ta, kde fotografie připomínají ty ze starých alb našich babiček. A top je fotka malého děvčátka, jak barevná, tak černobílá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta holčička mne moc zaujala. Celé to byla moc pěkná podívaná. Také si myslím, že k dobovým kostýmům se hodí ta stará úprava fotek.

      Vymazat
  3. Majko, fotky jsou krásné všechny. 👍👍👍 Ovšem dáma se slunečníkem vítězí, navíc v nazelenalém tónu - tedy první řada vpravo.
    V Luhačovicích jsem byla naposledy v roce 1995, to už je spousta let. Ale moc ráda vzpomínám.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se mi nejvíc líbí dáma se slunečníkem. Možná to dělá i ten slunečník, ale ona má i moc pěkné oči. :)Na skrášlovací spolek jsem narazila i v Lipníku nad bečvou a tam jsem si to focení užívala také.

      Vymazat
  4. Majko to jsou moc krásné fotografie. Portréty nerada fotím. Je to dost náročné na světlo. Portréty prostě fotit neumím. Měj se moc pěkně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, také fotit portréty neumím. Možná je to jako v tom filmu pro pamětníky s tou hláškou "Skáču dobře, skáču rád". :-D
      Já jsem si ty dámy nijak nestavěla, prostě jka probíhal program, tak jsem fotila, musela jsem se přizpůsobit možnostem. :)

      Vymazat
  5. Luhačovice jsou moc krásné,několikrát jsem tam byla a když se k tomu přidá tahle krása,tak je to super..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to náhodně, vůbec jsem o tomto programu nevěděla. Dověděli jsme se to až na místě, když jsme šli kolem. Zaujalo nás i vystoupení taneční skupiny z Kostariky. Zrovna jsme se odněkud vraceli k přehradě, když n pódiu byl program. Vydrželi jsme tam dost dlouho.

      Vymazat
  6. Maruško,krásné fotky Luhačovic.Byli jsme naposledy před třemi lety a chtěla bych zase,snad to výjde.Líbí se mi všechny,dáma se slunečníkem vítězí.Mějte se pěkně,těším se na další příspěvky.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také už jsem tam byla několikrát, tak na jeden den. Ale ten týdenní pobyt byl nejlepší.

      Vymazat
  7. Maruško, děkuji za tu porci elegance a noblesy!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Maruš, pán s doutníkem je můj bratranec, je to malíř a bydlel ve Valmezu na proti hlucháku v tom malém domečku. Ten jejich spolek se mi moc líbí. Máš hezké fotky.K té době se víc hodí ty černobílé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jsi mi to psala i na starém blogu. Doufám, že se bratranec nebude zlobit, kdyby se náhodou našel. Mužů tam tentokrát moc nebylo a tak hodně zaujal právě tou prvorepublikovou elegancí a s tím doutníkem a novinami ten výstup fakt perfektně okořenil. Pan továrník na korzu. :D

      Vymazat
  9. Musí to tam být krásné, město láká nejen na modely šatů, ale službami, kterých se snad už brzo dočkáme. Děkuji za náhled do lázeňských promenád ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by se ty služby co nejdřív rozjely, jako za starých časů, které pamatuje i naše generace, tedy mám na mysli ty nedávné roky, kdy byl svět ještě v relativním pořádku.

      Vymazat
  10. Vůbec jsem netušila, jak krásné může být zahájení lázeňské sezóny

    OdpovědětVymazat
  11. V čtveřici je velmi zajímavá poslední a ve druhé čtveřici druhá. Mají nádech starodávných, mírně zažloutlých fotografií ze začátků fotoaparátů.
    Ale bez barev si fotky dnes ani neumíme představit.

    OdpovědětVymazat
  12. Byla jsem tam před čtyřmi lety.Taky tam byla velká sláva.Byla to moje poslední velká procházka...je to nádherné město.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.