pátek 21. května 2021

Polsko-Katedrální bazilika na Wawelu v Krakově

Do Baziliky sv. Stanislava a Václava na Wawelu jsme se mohli podívat zdarma, avšak byl zde zákaz fotografování. To byla velká škoda, protože tato památka je opravdu překrásná. Nedalo se pořídit ani pár snímků tajně, protože snad na každém kroku dohlížela na návštěvníky bdělá přísná stráž. Vůbec jsem si netroufala ani zeptat, zda bych si mohla vyfotit varhany, neboť ti livrejovaní muži vypadali velmi nepřístupně.   

Poslední ohlédnutí a odjíždíme domů. kdybych se sem zase někdy podívala, asi bych zavítala do obrazáren a galerií, prošla se parky, neboť i to je zážitek. 
Všem přeji hezký den

14 komentářů:

  1. Maruško, krásné fotky. Škoda, že se nedalo fotit i uvnitř katedrály.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. Krakow je krásné místo. Škoda toho zákazu focení. Mám ale takovou zkušenost, že když chci něco vyfotit "na tajňačku", stejně z toho nevyjde dobrá fotka. Nechtějí jedni, půjde to u druhých :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Majko, nádherné fotky. 👍👍👍 Já, i přes zákaz, jsem v katedrále fotila. Ale bez blesku, abych nebyla příliš nápadná. Totéž jsem praktikovala ve Vatikánu v Sixtinské kapli, či předloni v katedrále San Marco v Benátkách. Říkám se, že někdy je výhodou to, že nejsem moc vysoká.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Už ty exteriéry jsou úchvatné!
    Děkuji a přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Je to škoda,taky by mě to mrzelo,ale i fotografie exteriérů jsou nádherné.A ty překrásné fotografie s tulipány v popředí.
    Maruško,měj hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  6. Další krásné zastavení v Krakově s nádhernými fotografiemi. Prošli jste tam toho opravdu hodně a krásně jsi to vše zdokumentovala. Moc krásné. Diky a přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem na živo obdivovala krásu tohoto místa.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné fotky a povídání.Jsem ráda,že mi ukážeš místa,která nikdy nenavštívím.
    Přeji krásnou sobotu ☺

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se mi líbí ty fotografie s květinami a v pozadí katedrála. Alespoň takto zvenku jsi zprostředkovala zážitek. Připadá mi, že každá věžička je jiná, ale dohromady tvoří úžasný celek. A s tím focením, věřím, že se fotit nedalo, jinak bys ukořistila alespoň fotografii varhan .-)

    OdpovědětVymazat
  10. Krakov je krásné město, ale myslím, že se tam asi nepodíváme, tak jsem ráda za Tvoje články!
    Zdraví Marie

    OdpovědětVymazat
  11. Něco podobného se mi také stalo na jednom zámku a celkem mne to mrzelo, že z toho nemám žádnou fotografii. Ne všude ale tak přísně dbají na zákaz focení.

    OdpovědětVymazat
  12. Bazilika je opravdu nádherná, se spoustou věží a věžiček, krásné jsou také záhony s květinami, je tam moc pěkně, rád bych tam ještě někdy zajel a také do Zakopane.

    OdpovědětVymazat
  13. Krása Maruško byla jsem tam hodně dávno bylo mi 16 let..To jsme byli v Krakově na výletě.😄

    OdpovědětVymazat
  14. Paráda Maruško ,do Krakova jezdím ale tam jsem ještě nebyla.Je opravdu nádhérná.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.