neděle 20. června 2021

Kostel sv. Michaela Archanděla v Lešné u Valašského Meziříčí

 V rámci akce Otevřené brány jsem měla možnost nakouknout i do kostela v Lešné u Valašského Meziříčí, když už jsme navštívili zámek, který je téměř naproti.  Do sbírky jsem tak získala další varhany. 

A to je z Lešné vše. Příště se podíváme třeba na Vsetín, ale v těchto vedrech jezdím každý den zalévat a i když si říkám, že zaliju a pojedu domů, tak tam zůstávám, když už jsem tu cestu absolvovala a stále makám. Domů pak přijedu totálně vyšťavená, abych druhý den hned v 5 ráno vyrazila znova na cestu. Dneska mám odpočinkový den, protože v noci byla bouřka, nemusí se zalévat, ale manžel jel zachránit klívii, kterou jsme dali letnit úplně špatně. Libuška ( z Kožuškova) mi poradila, jak na to, aby to klívii prospívalo. Proto nyní budu spíše "zahradničit" na blogu Střípky ze života
Dávejte na sebe pozor a mějte se hezky. 

24 komentářů:

  1. Stále prohlížím Tvoje fotky a čtu doprovodná slova. Někdy komentuji, někdy ne, ale žádný Tvůj příspěvek nevynechám.
    Měj hezkou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Hanko.Ja zase nestíhám odpovídat a komentovat a často jen prohlížím příspěvky. Měj se hezky.v

      Vymazat
  2. Majko, krásné fotkx z moc hezkého kostela. A pro tebe jako bonus další varhany. 👍👍
    Měj hezké a pohodové dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, další varhany, pro mne největší kostelové lákadlo. 🙂

      Vymazat
  3. Marie, navštívili jste krásný kostel. U nás bouřka nebyla a tak zaléváme a zaléváme. Jenže je málo vody, tak snad brzy zaprší.
    Přeji hezký týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bouřka přišla po mnoha suchých dnech a naštěstí nebyla ničivá. Kostel jsme navštívili hlavně kvůli zájmu o varhany v rámci jiné akce ve vsi.

      Vymazat
  4. Maruško ten kostel je nádherný, zajímavě zdobený. To je opravdový skvost. Krásné jsou i varhany. Já nemám štěstí na kostely. Jak nějaký objevím, většinou je zavřený nebo se dá fotit jen přes sklo dveří nebo mříže. MOc hezké fotografie Maruško. Přeji Ti krásné dny i na zahrádce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, hodně kostelů je zavřených, a možná proto, jsem si před časem řekla, že chci vidět i varhany a nejen oltář. A tak mnohé vyfocené varhany jsou spojené s nějakým dobrodružstvím. A bez otevřeného kostela to nejde. Tak si někdy hledám informace o akcích nebo bohoslužbách v místě plánovaného pobytu. Tak mě napadá, ne jsem ještě nezveřejnila varhany z loňské dovolené. 🙂

      Vymazat
  5. Maruško, to je krásný kostel a Tobě přibyl další přírůstek do sbírky. U nás teď dlouho nepršelo a bylo by to potřeba.
    Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem dešti ráda, že si mohu odpočinout a naštěstí u nás ty bouřky nejsou ničivé. A musím zaklepat, že ani příbalové deště nás zatím nepostihly.

      Vymazat
  6. Krásný kostel a varhany.To je radost,když můžeš rozšířit svoji sbírku.U nás zatím neprší a vedro je už nesnesitelné.Nám stačí denně zalévat hřbitovy.Dělat něco venku už bych snad nezvládla.
    Maruško,měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně občas trochu zapršelo a nemusím jezdit zalévat, ale manžel jezdí likvidovat slimáky, kteří se po dešti opět začaly objevovat. Já jsem vždycky říkala, že bych chtěla mít zahradu u domu, abych mohla kdykoliv vyběhnout, ale jak se znám, mít zahradu u domu, tak bych možná práci odkládala, však zítra je také den. Tak to když už se na zahradu vypravím a strávím s tím čas, tak se snažím udělat co nejvíce práce a pak jsem utahaná. A proto muselo za pršet, abych si mohla odpočívat a nabrat síly na další likvidaci plevele rozbujelého po dešti. 🙂

      Vymazat
  7. Maruško, krásné všechno - varhany, kostel.V baráku máme příšerně, nejlíp je ve sklepě, tak se chodím chladit tam. Měj se dobře, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také máme panelák tozhajcovaný. Sluncem pere do oken až do samého zapadnutí. Ale klimatizaci na panelák dát nelze. Proto se mi zdá, že Němku ve stínu je lépe. Do našeho sklepa už bych se nevešla. Je to jen kóje. 🙂

      Vymazat
  8. Nádherná památka...taková důstojná.
    Přeji krásný první letní den ☺

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za krásné fotky krásného kostela. Ty tvé fotografie jsou nádherné, jasné, ostré, kompozičně dokonalé, o to víc pak utkví v paměti objekty, které na nich jsou. A ten kostel je úžasný, děkuji za prohlídku. Hodně pohody a opatrně s cestováním a prací na zahrádce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Lado, venku je mnohdy lépe než v rozhycovaném paneláku, kde se rybičky vaří v akváriu.

      Vymazat
  10. Z Lešné znám jenom zoologickou zahradu a zámek zvenčí. Prošla jsem všechny tvoje články z Lešné, Majko, jsem ráda, že jsi tuhle krásu zveřejnila. Nejvíc se mi líbilo v zámeckém parku, ať již v plném květu nebo v podzimních barvách. Fotky jsou úžasné!!!
    Teď jenom doufám, že se mi po delší době podaří odeslat komentář!
    Měj se krásně! ☼ ♥ Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsem ráda, že se ti komentář podařilo vložit. Já ti stále dlužím odpověď na tvé zprávy z e-mailu. Měj se moc krásně. 🙂

      Vymazat
  11. Krásné stropní fresky, to je jak v Sixtinské kapli ve Vatikánu.

    OdpovědětVymazat
  12. Ve Vatikánu jsem nebyla, ale jsem tedy ráda pro toto srovnání. Ty jsi znalec a milovník malířskeho umění.

    OdpovědětVymazat
  13. Dvakrát jsem se pokusil odpovědět na komentář u Lešně a tam to nejde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedělej si s tím těžkou hlavu. Já to přežiju. O tvém blogu vím, občas mrknu. Asi je škoda, že je propojený s FB nebo nevím.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.