pondělí 27. září 2021

Horšovský Týn 2021

 Do "Tejna" jsem se moc těšila.  Město mého raného dětství mi přirostlo k srdci a při jakékoli zmínce o něm mě píchne u srdce. To pochopí asi jen ten, kdo to má do svého rodiště hodně daleko. 

Bydleli jsme na náměstí a přes zámek, tenkrát průchozí, a park jsme chodili do školy. Dneska už zámek průchozí není a interiér jsme si s průvodcem prošli při poslední návštěvě v roce 2005. Proto jsme se omluvili průvodkyni našeho zájezdu a vyšli jsme si na vlastní procházku. Nejprve jsme obešli náměstí Republiky a volně přístupné prostory zámku. 
Náměstí Republiky s kostelem sv. Petra a Pavla 
Bývalý kapucínský klášter
A nyní pojďme do zámku, kam nás pustí bez vstupenky.:)


Naše další kroky vedly do parku, ale tam vás zavedu příště. Zatím si můžete prohlédnout interiéry zámku z naší dřívější návštěvy.
Hezký den.

16 komentářů:

  1. Maruško, ráda jsem poznala město Tvého dětství. Je tam krásně. Zámek se mi moc líbí. Těším se na procházku parkem.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaznamenala jsem proti poslední návštěvě změnu k lepšímu, i domy na náměstí zdobí nové fasády. :) Jsem moc ráda, že se mi tento zájezd naskytl.

      Vymazat
  2. Marie, také tam rádi jezdíváme a vždy si ho projdu s novou chutí, letos jsem zaznamenala velký pokrok a město jen září. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem, Jiřinko, zaznamenala hodně změn od poslední návštěvy. Fasády na domech na náměstí jsou všechny opravené a zámek je otevřen novými zákoutími. Byla jsem potěšena.

      Vymazat
  3. Marie, do H.T. jezdím už čtvrtým rokem a moc ráda. Přesně vím, kudy jsi chodila. Chystám se asi příští týden a určitě mé kroky povedou opakovaně do parku. Těším se na Tvé fotky z něj.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Park se také změnil od poslední návštěvy a moc se mi tu líbilo. I už počínající podzim parku slušel.

      Vymazat
  4. Maruško jsou jsou moc krásné fotografie. Horšovský Týn neznám, ale je tam hodně zajímavých míst. Zámek vypadá nádherně. Stejně tak jako ráda se vracíš do Horšovského Týna, tak já zase toužím už třetí rok jet do Telče. Jenže to pořád nějak nevychází. Děkuji za hezkou podívanou a měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já jsem úplně zajásala, když jsem H.T. Viděla v nabídce oblíbené cestovky. Průvodkyně si mne pamatovala z loňské návštěvy Plzně a byla udivená, že jedeme Plzeň znovu. Ale loni jsme navštívili pivovar a pak odbočili do jiných měst. Tak jsem jí to vysvětlila, že tentokrát mě táhlo Tejno. V Telči je krásně, měli jsme tam pěkné a docela tenkrát levné ubytování v apartmánu u věže sv. Ducha. Město i okolí je nádherné.

      Vymazat
  5. Majko, nádherné fotky z krásného města, kam se ráda vracím. Město je teď mnohem hezčí a jaksi barevnější, než tomu bývalo kdysi.
    Měj hezké dny. 🍂🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jsem moc ráda, že se mi tento zájezd poštěstil. Ano, všechny domy na náměstí dostaly novou fasádu a i zámek otevřel návštěvníkům další zákoutí.

      Vymazat
  6. Maruško,nedivím se,nikdy jsem tam nebyla,ale dle tvých fotografií je to moc krásné město.A vůbec,když je to město tvého dětství.Já se tam těžko podívám a tak děkuji za nádherné fotky.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tobě Jitko, pěkný den. Je spoustu krásných míst v naší zemi, které člověk nestihne všechny vidět a navštívit. Proto se také ráda rozbíhám po cestovatelských blozích a obdivuju místa neznámá nebo pro mne nedostupná.

      Vymazat
  7. Nějak dlouho jsem se nedostala na blogy.Musím si všechno důkladně přečíst.
    Přeji nádherný den,Maruško☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já budu mít Evičko také více času až zazimujeme zahradu. Už se to blíží a pak budu moci více navštěvovat i ostatní a hlavně komentovat. Já nahlédnu, ale nestíhám se vyjádřit. Je to ostuda. :)

      Vymazat
  8. Nebyla jsem tady, ale jak vidím na Tvých opět krásných fotkách, tak je to moc pěkné město. Těším se na procházku parkem.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, město se mění k lepšímu, ale stále má co vylepšovat. A mně to těší. :)I tobě hezký den.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.