pondělí 6. září 2021

Kostel sv. Jiljí v Bystřici pod Hostýnem

 aneb další varhany do sbírky (74).

Už jsem psala v minulém článku, jaká náhoda mne přivedla k otevřeným dveřím kostela sv. Jiljí v Bystřici pod Hostýnem a dovolila mi vstoupit. Vidět na vlastní oči varhany a získat jejich vlastní fotografii v jakémkoli kostele je pro mne tak trochu dobrodružství a možná i  proto mne to láká. Chcete-li vstupte se mnou.

Dovolila jsem se, zda mohu vyfotit varhany a pak jsem vyfotila i trochu více z interiéru této sakrální památky. 
 Opět se nám oteplilo, jsou nám slibovány pěkné dny babího léta, práce na zahradě je stále dost i zpracování úrody mne zaměstnává natolik, že času na PC mám málo. Ještě mne čeká zájezd do mého rodiště s oblíbenou cestovkou, a proto bych ráda, kdyby současné počasí vydrželo co nejdéle. Vody je všude dost, pršet by nemuselo. Přeji všem hezký den. 

12 komentářů:

  1. Maruško, krásný kostel, obdivuji nádhernou výzdobu. Ty máš další krásný kousek do sbírky. V Bystřici pod Hostýnem jsme kdysi byli, ale už je to hrozně dávno.
    Také doufám, že krásné počasí vydrží co nejdéle. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, to je moc pěkný kostel a krásně jsi ho nafotila. Škoda, že je hodně kostelů u nás zavřených nebo se může fotit jen přes mříže a to není vidět zdaleka všechna ta krása. Děkuji za hezkou podívanou a užívej si slunečných dní.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný kostel. Varhany super !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Krása Maruško.Moje teta kdysi hrála na varhany v kostele na Hostýně.Byla řádová sestra, tenkrát se starala o postižené děti.Když jsme ji navštívili,tak nás brala k varhanům kde hrála.Bylo to krásné..přeji ti hezké babí léto..

    OdpovědětVymazat
  5. Marie, už po kolikáté musím konstatovat, že máš moc hezky upravený každý příspěvek na blogu a zajímavé kousky sem dáváš.Je radost chodit k tobě na návštěvu. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  6. V Bystrici pod Hostynem jsme byli loni, tak se mi to pripomnelo.Moc pekne fotky

    OdpovědětVymazat
  7. Maruško velice hezký vyzdobý kostelík v tom jsem ještě nebyla.Hezké máš fotečky

    OdpovědětVymazat
  8. Před mnoha lety jsme tam byli se školou na výletě.
    Navštěvuji Tvé články,ale nekomentuji všechny-omlouvám se.
    Přeji další krásné výlety ☺

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký interiér a nafocení varhan se ti moc povedlo.

    OdpovědětVymazat
  10. Maruško, opět moc hezká fotoreportáž. ☺ Přeji zdraví, štěstí a pohodu dodatečně k svátku.

    OdpovědětVymazat
  11. Marija, krásné fotografie z kostela. Do kostelů se chodím také podívat, ale většinou nefotím. Netroufnu si a ony tam ani nebývají zrovna nejlepší světelné podmínky :-) Ale když v kostele vidím varhany, vzpomenu si na tebe.

    OdpovědětVymazat
  12. Zvenku docela obyčejný kostel, ale s krásným interiérem. Asi málokdo ho zná, protože skoro všichni bereme Bystřici pod Hostýnem jen jako výchozí místo pouti na Hostýn.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.