sobota 2. října 2021

Vodní hrad Švihov

 Poslední cíl dnešního dne máme před sebou. Vodní hrad Švihov má dva prohlídkové okruhy. My jsme si vybrali "Hrad". 

Kazetový strop v tanečním sále je úžasný, ale bylo obtížné ho fotiti.  následující snímek je převrácená vzhůru nohama. 
Byl čas i na procházku kolem hradu. (Panoramatické fotky si zvětšete. 
Památník v obci
Obecní úřad
Už se těšíme na večeři. Nemáme sice ubytování s polopenzí, ale naše šikovná průvodkyně zajistila večeře podle zájmu účastníků. . Včera jsme dojídali řízky a zeleninu z domova. Kdybych věděla, že s námi pojede tato průvodkyně, nemusela bych s sebou brát tolik jídla. Jela s námi i loni a  starala se, abychom nebyli hlady a doporučila restaurace a domluvila tam místa a dala nám dost času.  Sedáme tedy do autobusu směr Klatovy. 

13 komentářů:

  1. Maruško, díky za krásnou prohlídku hradu Švihova. Ten kazetový strop je nádherný.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Púravdu ten kazetový strop s obrazy je úžasný a já jsem nevěděla, jak ho fotit, aby tovyniklo. Jedna fotka je tedy otočená vzhůru nohama. :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Já hrady a zříceniny miluju. Představuji si jaké to tam hbylo v době největší slávy. :)

      Vymazat
  3. Všechny fotky krásné, je co obdivovat, ale ten kazetový strop ! Ten si tedy je !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, ten strop je opravdu úžasný. Už jsem těch kazetových stropů viděla hodně, ale takto s obrazy tedy ještě ne. taneční sál je skvostný.

      Vymazat
  4. Marie, to je nádhera. Díky za připomenutí tohoto nádherného hradu, kde se natáčela má nejoblíbenější pohádka Tři oříšky pro Popelku. Před pár lety jsem se zde byli také podívat a byla tu i výstava spojená s natáčením. Krásné fotky. A ty kazetové stropy jsou úžasné, takto detailně jsem je neviděla.
    Přeji hezký víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tři oříšky pro popelku se tu natáčely a ta výstava věnovaná tomuto filmu je tam stále a tvoří samostatný prohlídkový okruh.

      Vymazat
  5. Majko, to jsou úžasné fotky. 👍👍👍 Prohlíželi jsme si je s mužem a vzpomínali, že se při naší návštěvě nesmělo na hradě fotit. Moc mě to mrzelo a byla jsem párkrát v pokušení se nějaký ten obrázek udělat. Asi se tam budeme muset někdy vrátit.
    Mám odtud semínka klokočí, které tam rostlo a kde nám průvodkyně dovolila si jich pár sebrat.
    Měj hezké podzimní dny. 🍀🍂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dříve jsem také narazila na objekty, kde se nesmělo fotiti a dneska může. Třeba nedaleko Klatov je hrad a zámek Klenová. Expozice zámku stojí také za návštěvu a tam jsme fotiti nesměly a později jsem viděla fotky třeb u blogerky Dáši. Já bych si přes zákaz moc netroufala fotit, Ono je mnohdy dost problematické fotiti když je větší skupina lidí. Nás naštěstí rozdělili na dvě skupiny a šli jsme asi 15 minut po té první.

      Vymazat
  6. Majko, Švihov je nádherný hrad. Snad se nám povede sehnat někde poblíž ubytování, abychom se do těchto míst také podívali. Hlavně aby zdraví sloužilo. Přece jen každý rok je znát...Měj se moc pěkně a děkuji za úžasnou podívanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, zdraví je na cestování nejdůležitější. Ale když pročítám tvůj blog, jak se pustíš sama třeba na 15 km "procházku" tak sil a odvahy máš dostatek. Já vítám i ty zájezdy, protože se toho navštíví více, než bych bez auta stihla a nemusím se celkem o nic starat. Ale zatím jsem si netroufla na více než 3 dny. V tom zase obdivuji cestovatelku Evu.

      Vymazat
  7. Maruško,to je nádherný hrad,kdysi jsme tady byli,ale už si to moc nepamatuji.Ovšem ty stropy,to je něco úžasného.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.