sobota 30. dubna 2022

O spamu jsem nevěděla

   Tuto zprávičku dám na všechny své 3 blogy, protože na ně chodí různí návštěvníci. Dneska jsem přišla na to, že některé vaše komentáře spadly do spamu, ale ne mojí vinou.  Četla jsem je v e-mailu a netušila jsem, že na stránkách u příspěvků nejsou.  Věděla jsem tedy o nich, četla jsem je, ale.....Proto jsem zavítala do správy komentářů a tam objevila ve spamu komentářů docela dost. Většinou asi pokud se u jednoho blogera zastaví návštěvník a komentuje více článků. Já to dělám běžně, že si prohlédnu a okomentují více příspěvků najednou a nejsem asi sama. 

Pokud mi dříve nějaký opravdový otrava napsal odkazy na podezřelé stránky nebo se jeho komentář netýkal příspěvku, smazala jsem ho nadobro sama a hned.  Nemám ani nastavené moderování komentářů, a proto jsem neměla o nezveřejněných komentářích ani tušení. Už to budu kontrolovat lépe. Všem, kteří svůj komentář na mých stránkách nenašli se omlouvám, zveřejnila jsem ho a budu důslednější. Ani nevím, jaká hláška se komentujícímu ukáže, když není zveřejněn. 


8 komentářů:

  1. Podobné spamy dostávám i na mobil a je to většinou Německo, Rakousko, Belgie a další. Tyo spamy ihned mažu a dávám do koše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je také hned mažu, ale tady mi Google u příspěvků dával sám do spamu normální komentáře od blogerek z GOOGLe. Já si nechávám do e-mailu info o komentářích posílat, kolikrát čtu komentáře přímo v e-mailu a divila jsem se, že u článku ty komentáře nejsou.

      Vymazat
  2. Maruško on někdy komentář problikne a hned zmizí, tak že asi v tu chvíli padá do SPAMu. Já jsem to zatím neřešila. Na počítač nechodím denně a vím, že to tak má více lidí. Musím se také do komentářů podívat. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty se měj pěkně. Občas se tam mrknu, abych vylovila známou tvář. :-D

      Vymazat
  3. Maruško, snad bude všechno v pořádku a pořád se nestačím divit, jak dokážou nějací lidé spamem otravovat druhé. Hodně květnové pohody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, co z toho mají. jen nevím, proč GOOGLe hází do spamu i sví vlastní lidi. :-D

      Vymazat
  4. Tohle se mně také stalo, komentář od Járy D. přišel mailem a když jsem otevřel blog, nikde jsem ho neviděl, až po drahné době mě napadlo se podívat do administrace, odkud se dal vylovit. Nechápu to.
    Ale zdá se mně, že něco podobného, ale ve velkém se děje na Mirkově blogu, komentoval jsem několik článků přesně tím stylem, jak píšeš, a přitom ani jeden se viditelně neuložil. Nevím, zda si on toho je vědom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mně se to nyní stalo s tvými komentáři. Udivuje mne, že ten hlídací pes nepustí ani komentáře domácích. To mne mrzí. Tobě jsem nyní vylovila z útrob 6 komentářů, za které ti samozřejmě děkuji. :)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.