pondělí 13. června 2022

Stezka Valaška na Pustevnách

 Vysoké rozhledny v podobě stezek jsou velmi populární právě proto, že jsou dostupné široké veřejnosti a pohodlně se na vrchol dostane jak rodinka s kočárkem i šlapajícím capartem nebo důchodce. A pro ty zdatnější nechybí ani adrenalinové části a na stezce Valaška na Pustevnách, kam vás nyní zavedu, je i spousta atrakcí, kde se děti dokonale vyblbnou a uprostřed najdete i odpočinkové místo s občerstvením.

Na polštáře si můžete lehnout. prostě si odpočiňte, vychutnejte si stezku v pohodě, relaxujte.
U kiosku, kde jsme si dali kávu, byli právě chovatelé s dravci. Ty vám však ukážu příště. A tohle se mi právě moc líbilo, že uprostřed procházky je najednou takové odpočinkové místo s občerstvením a suvenýry a ukázka práce na kolovrátku. Možná, že se tu řemesla střídají, ale to si nejsem tak jistá. 
Na dravce se podíváme příště. 

Prima start do nového týdne. 

14 komentářů:

  1. Určitě by se mi tam také líbilo.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. S atrakcemi tohoto druhu se u nás roztrhl pytel a ne vždy se do krajiny hodí a nehyzdí jí (viz Dolní Morava). tady se vcelku dobře podařilo skloubit přírodu s komercí. I proto, že není ta stezka tak vysoká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dolní Morava už je myslím docela přehnaná a nevím, zda by se mi tam líbilo, když fouká vítr. Tady na Valašce se také v jednu chvíli dalo do docela velkého fučení a to nebylo příjemné. A úplně to stačilo pro trochu toho adrenalinu.

      Vymazat
  3. Krásná stezka, nádherné výhledy, prostě super! Výlet sis užila a to je nejdůležitější. měj krásné letní dny a ještě mnoho takových krásných výletů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když na hřebeni Radhoště je hodně míst, kde jsou výhledy na všechny strany a v zimě dokonce krásně vidět Tatry, když je na nich sníh. Takže ono to asi ani není postavené kvůli rozhledům, ale tak trochu toho zatraktivnění Pusteven. Ale opět musím říct, že Pustevny jsou vyhledávané i tak v zimě v létě.

      Vymazat
  4. Na stezce Valaška se mi také líbilo,je to tam prima,byla jsem tam v loňském roce.I článeček mám na blogu..Přeji víc takových výletů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vám, článek jsem četla a viděla jsem, že jsi se s děvčaty fotila na tom skle. Michal se mnou nešel až nahoru, protože začalo dost foukat a to už on nezvládl, však víš, jak se bál na Šumavě. Proto jsem se nechala jedním pánem vyfotit mým foťákem, ale fotka je strašná, protože on to nevzal na výšku, aby bylo vidět, že stojím na skle, ale vzal jen moji větrem rozcuchanou hlavu. :-D To se veřejně použít nedalo. :-D

      Vymazat
  5. Stezku Valašku jsme chtěli navštívit během podzimní dovolené, když jsme vyjeli na Pustevny, počasí se změnilo, tak jsme nakonec šli směrem k Radegastovi. Nevadí, přítel tam nikdy nebyl, byl rád. Jít na tuto vyhlídku má smysl jen za pěkné viditelnosti, což ve vašem případě bylo splněno a nafotila jsi to krásně. Aby ne, s takovým foťákem. Takže na Valašku se snad někdy dostaneme. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I cestou k Radegastovi je spousta vyhlídek do krajiny a tak si myslím, že tato rozhledna je jen takový trochu zbytečný luxus, který se nyní hodně rozmáhá, ale jako zážitek je to skvělý.

      Vymazat
  6. Ty výhledy... A ten skleněný balkón. tam si člověk musí připadat jako v nebi...
    Děkuji za reportáž, Maruško a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, trochu jsem váhala při vstupu na to sklo, protože bylo asi o 5 cm níže, než ta vysutá dřevěná lávka, ale zvládla jsem to. jen tam dost foukalo a to moc příjemné nebylo.

      Vymazat
  7. Maruš, nevím jestli bych na to sklo šlápla. Ale to focení je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem trochu váhala, ale nakonec se podařilo. Bylo tam více lidí, kteří se báli na sklo vstoupit, včetně Michala, který nevyšel ani do posledního patra a zůstal o patro níž.

      Vymazat
  8. Když jsme tam byli naposled, tato stezka tam ještě nestála, ale viděli a prošli jsme Stezku v oblacích v Dolní Moravě, tam to mělo smysl přilákat návštěvníky, ale Pustevny jsou atraktivní i bez toho.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.