sobota 12. srpna 2023

Prachatice

 

Připlížil se večer prvního dne červencového  zájezdu na Šumavu a nás už čeká jen ubytování. Podle webových stránek hotelu Koruna jsou pokoje docela příjemné, i když hotel je hodně zastrčený s malými okny do úzké uličky vedoucí z náměstí. Už jsem se docela těšila na krátký odpočinek a plánovala ještě večerní procházku městem.  Dostali jsme pokoj 104 a má nálada poklesla na bod mrazu. Temná malá místnůstka do tvaru "L". Místnost asi 3,5 x 1,6 m s černým nábytkem byla zahalena i ve dne do nepříjemného šera, protože světlo plynoucí z okénka pod stropem pohltila hodně vyvýšená postel na kterou jsme lezli po schodech (cca 1,5m) Typuju, že to byla původně úklidová místnost hned za schodištěm, ke které přistavěli výklenek pro postel snížením stropu nad schodištěm.  I to okénko původně určitě osvětlovalo schodiště. Ještě, že to mělo místnůstku se sprchou a WC, maličkou televizi nebylo možné sledovat z postele někde hluboko pod námi. Neměla jsem chuť ani na vybalování, opláchli jsme se, vzali foťáky a vyšli do ulic a přilehlého parčíku. Naštěstí jsme tu jen na dvě noci a to snad vydržíme.
První noc jsem se vůbec nevyspala. Pokoj je hned nad vchodem do hotelu, kde je i nekuřácká restaurace a kuřáci tedy chodí vykecávat a hulákat ven pod okna. V úzké uličce to pořádně hučelo i ze zahrádky, která patří další restauraci hned na rohu.  
Naštvaný host  hotelu Koruna po první noci v pokoji č. 104 lapá po dechu.
Vyspala jsem se až druhou noc, kdy byl na náměstí dokonce džezový festival dlouho do noci. K ránu mě vzbudily jen nepatrné kovové zvuky při demontáži krytého pódia. Asi jsem byla hodně unavená. No ne asi, ale určitě. 
A jak náročný byl ten další den, kdy jsme navštívili hrad Kašperk a vlčí rezervaci v Srní na Šumavě se dovíte příště. 
Hezký den

16 komentářů:

  1. Maruško, v pokoji bych se tedy neubytovala a žádala bych výměnu. Dvojlůžko musí být přístupné z obou stran (dle norem) a tady není ani z jedné... Docela zírám, co se dá prodávat jako pokoj.
    Děkuji za fotky z města, byli jsme tam už před hodně lety.
    Přeji příjemnou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obsadili jsme hotel zájezdem a tak netuším, jestli bylo ještě někde volno. Netrpím klaustrofobií, ale ještě pár dní po zájezdu jsem z to měla divný stísněný pocit. Pak za týden na dovolené v Kutné Hoře jsem se z toho dostala. Tam už jsem si pokoj vybírala sama. Stejně si myslím, že už ten pokoj před námi někdo odmítl. Nějaké dohadování u recepce bylo.

      Vymazat
  2. Maruš, pokojík by mě taky hodně zklamal. Nemám ráda tmavý nábytek a černou přímo nesnáším. Vůbec se nedivím, že si byla naštvaná🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi by ten pokoj normálně při soukromém objednání nenabizeli. Ale zájezd je hodně lidí, tak využijí každé místečko. Myslím, že ten dům při zřizování hotelu hodně přestavěli a využili každý koutek. Naštěstí jen dvě přespání. Když jsem se dívala na jejich web.stranky, tak za pokoje chtějí strašné ceny. Naštěstí dovolená už byla i něčem jiném.

      Vymazat
  3. No hlavně, že to bylo jenom na dvě noci. Fotky moc hezké. Ráda jsem si je prohlédla, v tomto městě jsem nikdy nebyla.
    Měj se hezky!
    Hanka bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a jenom na přespání.:) Celý den jsme byli pryč.

      Vymazat
  4. Proto nejezdím na zájezdy vícedenní. Zaprvé nerada spím v pokoji s někým cizím a za druhé většinou to s ubytováním dopadá právě takhle....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem zatím byla vždy spokojená. jezdíme už několik let. A jak jsem se dívala na stránky, tak jiné pokoje vypadaly dobře, prostorné. Ale neodradí mě to. Ale stejně si netroufám jet na více než 3 dny.

      Vymazat
  5. Tak to nebyl příjemný zážitek s ubytováním,ale krása města a okolí stály za to.Já jezdím na zájezdy často,ale to se mi nikdy nestalo.Asi tím že naše vedoucí vždy toto pečlivě vybírají.Společné zájezdy mají své klady i zápory.Kladem pro mne je,že se nemusíme o nic starat.Dopravu,ubytování,stravu, vše máme zařízené..Kdybych si tohle měla zařizovat sama,tak bych už ve svém věku nikam nejala,navíc nemám z rodiny s kým.V našem klubu mám spoustu kamarádek,zvláště jednu s kterou jsme spolužačky od 15 let.Jezdíme spolu do divadla,na koncerty,chodíme na procházky a na ty zájezdy jezdíme také spolu (loni i Chorvatsko).Tak snad příště se vám to vydaří lépe,opatruj se.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš. Zájezdy mají své pro i proti. Zatím bylo vždy všude vsechno skvělé Já bych také mohla jezdit s našimi důchodci, ale syna bych asi vzit namohla a tak jsem se o to vubec nezajímala a jezdime s cestovkou.. Například v Šamoríně na Slovensku jsme měli ubytování přímo luxusní.

      Vymazat
  6. Maruško, Prachatice mám moc ráda a několikrát jsme tam byli, ale nespali jsme tam, tohle by mne asi taky vyvedlo z míry. Na zájezdy jezdívám často a dosud jsem takový problém neměla. Fotky máš jako vždy pěkné.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, my jsme také zatím vždy měli uspokojivé, ba i výborné ubytování. Naštěstí to bylo jen na přespání. Jinak město je pěkné a zasloužilo by od nás i více pozornosti.

      Vymazat
  7. Maruško,krásná procházka a nádherné fotografie.Prachatice se mi moc líbí.
    Z ubytování bych měla asi také divný pocit i když nejsem náročná.Necítila bych se v tak tísněném prostoru na spaní dobře,
    protože jsou pořád ve mně zbytky klaustrofobie,kterou jsem trpěla.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, já jsem nikdy klaustrofobií netrpěla a přesto ve mně ten divný pocit přetrvávat ještě pár dní po tom při každé vzpomínce. Ale snad už mně to nepotká.

      Vymazat
  8. Maruško, už jsem psala, že Prachatice mě hodně zajímají. Fotky jsem si pozorně prohlédla, protože tam to znám. Přítel odtamtud pochází a má tam ještě přátele. S ubytováním to tam není jednoduché, protože jako zájezd je vás asi hodně a tak do mnoha penziónů nebo hotelů se všichni nevejdou. My jsme byli vždy ubytováni ve stejném penzionu, který se nám osvědčil, dokonce vždy chceme stejný pokoj a to je chodba s oknem (předpokoj), kde je i lůžko (přistýlka), mikrovlnka a lednička, skříň šatní a pak opravdu velký, krásně zařízený pokoj, kde je i velký psací stůl. Přítel jezdí do Pr. na srazy do školy a byl ubytován v Bastionu. V listopadu byla na srazu jeho sestra, s manželem byli ubytováni v malém penzionu u té Dolní brány (foto) jak je to knihkupectví. Ovšem tam je málo pokojů, možná 4. Se zájezdy zkušenosti nemám, jezdíme soukromě, protože si myslím, že nejsem "typ" pro zájezdy. Totiž moje zájmy jsou dosti odlišné, ale zase neprožijeme tolik "legrace", která bývá na společných akcích. Ta fotka na posteli je hodně výmluvná, nevím, jak bych na to reagovala já, ovšem neozvat se, také není řešení. Už jen lepší ubytování přeji a těším se na další. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, je mi to jasné, že celý autobus ubytovat je obtížné. Zatím jsme měli ubytování vždy skvělé. My nemáme auto, protože já kvůli silné kratkozrakosti nemohla mít řidičák a syn také ne zase z jiného důvodu, tak jsme odkázáni na veřejnou dopravu. Tydení dovolenou jedeme ve vlastní režii, ale musíme si hlídat spoje, pak musí být výlet ve více variantách. Zajezd zase má oproti veřejné dopravě jiné výhody. Ty dvě noci jsem to vydržela, kdyby to mělo být na více nocí, asi bych se ozvala, ale zase by to odnesl někdo druhý. Stejně mám pocit, že už u té recepce byl nějaký rozruch a my jsme možná byli jako náhradníci za někoho kdo to odmítl. Však za týden už jsme to měli v Kutné Hoře podle svého výběru.:)

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.