pátek 29. září 2023

Borový vodopád

 Cestou na PVE  Dlouhé stráně jsme se s podnikovým zájezdem zastavili na malém parkovišti pod Medvědí horou a odskočili si jeden kilometr k vodopádu na Borovém potoku. Stejnou cestou pak zpět. Takové malá příjemná procházka v Jeseníkách. 

 
Normálně by mi dráty v přírodě vadily, ale tady mají svůj smysl, když jsme se vydali na exkurzi do elektrárny. :)
Výlet z roku 2008. Kdo ví, zda i zde neúřadoval v dalších letech kůrovec. 
Mějte se krásně a na cestách opatrně. 

16 komentářů:

  1. Moc krásné místo, Maruško! Jeseníky opravdu moc neznám...
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tam občas jezdila s rodiči, ale na jiná místa. Nyní tam bez auta je mizerné spojení a tak spíše plánujeme dovolenkový pobyt. V Jeseníkách je krásně.

      Vymazat
  2. Ten vodopád je krásný, to miluju. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také je mám ráda, ale v poslední h letech v létě vysychají, vody ubývá.

      Vymazat
  3. Maruško to jsou moc hezké fotografie. Jak píšeš, dráty v přírodě mnohdy kazí fotografie a někdy není vyhnutí...ale někdy se dají nafotit schválně jako hlavní součást fotografie. Přeji Ti krásný víkend. Ještě má být hezké počasí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prodloužený víkend jsme si užili na chatě, ale v pátek už jsem raději jela odpoledne domů, protože jsem byla už dost unavená a jak se znám, kdybych tam zůstala, tak si nějakou práci zase najdu. Neumím ležet na lehátku a třeba si číst. To jsem si pak četla doma, když pračka prala špínu že zahrady. 😀

      Vymazat
  4. Je to hezké místo, ale v Jeseníkách je krásně, loni jsme tam strávili týden v horském hotelu a velká spokojenost. Celý pobyt jsme využili k poznávání okolí, u tohoto vodopádu jsme nebyli, ale zase byli jinde. Dráty beru už jako nutnost, protože i do těch vesnic výše položených nebo horských hotelů ten proud nějak zavést musí. 😉 Nebo třeba k lanovkám. Vždy si prohlížím tu úvodní mapu a snažím se studovat ty vrstevnice, abych tam to stoupání či klesání k potoku viděla. Ale počítám, podle stavu lesů, které jsme viděli loni, že ty jesenické lesy za těch 15 let dost prořídly - spíše hodně.
    Pěkný víkend a hezké počasí přeji. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeseníky jsou opravdu krásné, chtěla bych si tam ještě naplánovat dovolenku. Kdysi jsme se usadili ve Zlatých Horach a také výletovali do okolí. Ale do ZH nás dovezl starší syn autem. Spojení veřejné trochu pokulhává. A lesy dostaly zabrat asi všude. Kvůli kůrovci se vykácelo hodně dřeva i v Beskydech. Ale zakládají se nové. Jen už se člověk nemůže tak spoléhat na les zkreslený v mapách. Spíše se orientovat potoky. Na jedné túře jsme zabloudili, ještě jsme neměli chytré mobily a já pravím, že les musíme mít po pravé straně a podle toho se napojili na správnou cestu. Dnes je to nemyslitelné, ale zase máme ty chytré mobily a satelit vidí, kde jsme. 😀

      Vymazat
  5. Tak na ten při našich dovolených zatím nedošlo. Třeba někdy příště.
    S dráty jsem teď bojovala v Travné - kostel ani kaple mi nešly bez nich skoro vyfotit (a není to jediná vesnice, kde si vždycky vzpomeneme na písničku, kde se zpívá "od pantáty vedou dráty...").

    OdpovědětVymazat
  6. Stálo za to kousek si odskočit :-). Pořídila jsi moc pěkné fotky.
    Hezkou už říjnovou neděli !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.