středa 20. září 2023

Zámek Kačina - Interiér


Kolem zámku i v botanické zahrádce jsme se byli podívat minule, nyní se mnou můžete vstoupit do komnat zámku díky mým fotografiím. Jistě vás zaujme nejen nábytek, ale hlavně vykládané podlahy a mne zaujala i kachlová kamna. 

Nyní pár kachlových kamen, nábytku, či lustr.
A zajímavá je i kaple, která slouží jako galerie. 
Vystaveným exponátům jsem se fotograficky nevěnovala, protože výstava se mění a spíše jsem se zaměřila na interiér obecně. 
Při kontrole autobusových zastávek, protože jsou tam na křižovatce dvě, jsme našli u paty stromu další, tedy během týdne už třetí, putovní kamínek. 
Dnes je poslední den naší dovolené, večer už budeme částečně balit, ale nyní odjíždíme zpět do Kutné Hory, kde nás ještě čeká skvělá akce, kterou jsme si zamluvili a zaplatili dlouho dopředu. Příště vás tedy mohu pozvat do bývalého kláštera Voršilek na degustaci vín. 
Hezký den. 

22 komentářů:

  1. Maruško,interiéry jsou krásné,tak do mého gusta.Nemám ráda moc přepychu.Kachlová kamna úžasná.
    Moc se mi líbí kaple.Tak kamínek jsem ještě nikdy nenašla.pokud s námi výletuje vnuk hledáme kešky.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se mi líbila právě ta skromnější vybavenost.

      Vymazat
  2. Maruško, podlahy jsou nádherné. Já mám z Kačiny nejraději knihovnu, je to fascinující prostor. Vzhled kaple se mi moc líbí, dává vyniknout vystavovaným objektům.
    Těším se na pokračování a zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, v knihovně jsme nebyli, asi byla součástí jiného okruhu. Takže jsme asi o hodně přišli.

      Vymazat
  3. Questo è un castello molto bello

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško,krásná procházka historií.

    OdpovědětVymazat
  5. Zámek Kačina jsme před nějakým rokem v rámci zájezdu do K.H. taky navštívili, ale dovnitř jsme nešli. Soustředili jsme se především na okolní park. No jak vidím, tak je to tam moc pěkné. Kamna se mi taky hodně líbí.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono při těch zájezdech je toho vždy hodně v plánu a musí se dělat kompromisy. My jsme zatím měli to štěstí, že jsme zatím zámky se zajezdem vždy prohlédli, pokud jsme na zámek jeli.

      Vymazat
  6. Ty podlahy jsou opravdu nádherné. Nějak si neuvědumuju jestli až tak vykládané mají na jiných zámcích. Od teď koukám i na zem :D. A kamna jsou taky parádní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takto krásné jsem také ještě asi neviděla. Prý na ně bylo použito dřevo z ořešáku, konkrétně ponejvíce z kořenů.

      Vymazat
  7. Krásný zámek,ráda jsem se s tebou prošla,nikdy jsem tam nebyla.Kamna jsou krásná,ale ty vykládané podlahy mne nadchly.Dovolenou jste si užili,opatruj se....

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, tak to je další destinace, kam bych ráda zavítala. Krásné a velmi inspirativní. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je u nás tolik krásných míst a taková jsme malá zemička.

      Vymazat
  9. Zámek má opravdu krásné interiéry (ta kamna jsou úžasná, stejně jako podlahy a líbí se mi i nábytek) a kaple je hodně neobvyklá. Díky za zprostředkování...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zámek má I divadlo, ale to je zase jiný okruh. Hrabě Chotek byl velmi kulturní člověk.

      Vymazat
  10. Maruško zámek je úžasný ze všech stran... Podlahy jsem tam při návštěvě také obdivovala. Fotografie se Ti moc povedly, Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Maruško to je nádhera. Ty podlahy s prostorovým efektem jsou úžasné. Podlahy a stropy - to jsou dvě věci na které se většinou soustředím nejvíce. Nábytek v zámcích totiž může být sestaven z různých depozitářů a někdy jsou vyrobeny i kopie, ale stropy a podlahy jen tak někdo nepřestěhuje...Děkuji za úžasnou podívanou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu Jaruško. Mně dost překvapilo, že použité dřevo není dovoz z nějakých exotických krajů, ale je použit náš běžná strom a to ořešák, respektive jeho kořeny. A s těmi stropy je to také přesné. To zase já obdivuji restaurátory, kteří dokáží z někdy přemalovaných stropů u zámků, které sloužily i skladovacím účelům nebo školám, vrátit původní podobu. To odkrývání malby musí být mravenčí práce, aby se nepoškodila původní malba.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.