neděle 19. května 2024

Krátká procházka městem Valašské Meziříčí

 aneb čekání na autobus

Jednoho krásného dne jsem potřebovala vybrat hotovost z bankomatu a vypravila jsem se tam hned ráno. Jela jsem autobusem na zastávku U policie a hned za mostem splnila účel své cesty. Nechtělo se mi šlapat  domů stále do kopce, obchody byly ještě zavřené a čekat půl hodiny na autobus zpět se mi také nechtělo. Na mostě přes řeku Bečvu jsou informační tabule zvěstující, že město si letos připomíná sté výročí spojení dvou měst, které od sebe dělila právě řeka. Pročetla jsem si trochu tabule a vydala se pěšky na náměstí, kde bych si mohla posedět a kochat se.  Tam jsem však nedošla, odbočila jsem ke kostelu a dále k zámku Žerotínů a od zámku opět k řece a Vodní ulicí zpět k onomu mostu, na kterém jsou znaky obou původních měst. Akorát za 3 minuty mi jede autobus. Tahle procházka svěžím ránem mne opravdu nakopla. Nikam nespěchat, potkat minimum lidí a jen se kochat. Paráda. 

A jelikož na to náměstí jsme si pak odskočili na zmrzlinu při návratu z víkendového pobytu na zahradě, mohu vás tam i při této příležitosti ještě pozvat. A zámek tentokrát vidíte z jiného pohledu, než je obvyklé, tak vás i se zmrzlinou zvedu i na nádvoří zámku Žerotínů. 
Když jsem dorazila domů i s hotovostí, stavila jsem se u nás v obchodě. Ale moc nadšená jsem nebyla. No zkuste uhádnout, co mne naštvalo. No je to jednoduché. Už před několika dny byly papriky zařazeny do druhé jakosti, ovšem cena? A ten malilinký salátek za tolik? Ty papriky tam byly ještě po několika dalších dnech už jen za 95,- No nekup to. Ovšem pohodu získanou na procházce mi to nevzalo.

Mějte se krásně. A příště vás zavedu k Hranické propasti v Teplicích nad Bečvou. :-)

9 komentářů:

  1. Máte hezké město Maruško.Občas se také projdu rodným městem a objevím zase něco nového.A ty potraviny?bez komentáře,měj se hezky.🌞

    OdpovědětVymazat
  2. Je u vás krásně. Také mám ráda takové procházky. Krásný den, Marija

    OdpovědětVymazat
  3. Maruško,moc hezká procházka.👍a fotografie. Ceny v obchodech jsou neskutečné 😱

    OdpovědětVymazat
  4. Maruško, děkuji za krásnou procházku, jednou bych si jí chtěla užít i naživo... Parádní fotky! Tady až na ten závěr - to je fakt síla!
    Přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Maruš, díky za pěknou procházku Valmezem. Už dlouho jsem se tam tak neprošla. Většinou vyřídím, co musím a valím na autobus. S těmi cenami je to jak u nás, scvrklé papriky by si člověk pod maso klidně koupil, ale za tu cenu ani náhodou! Měj se hezky🌺

    OdpovědětVymazat
  6. Maruško, je u vás krásně. Moc hezké město. Škoda, že už na cesty můžu jen tady po okolí nebo s někým, ale také jen tady poblíž. Dovolená už pro nás byla loni poslední a tak aspoň můžu prohlížet blogy a kochat se krásou vzdálených míst. Díky za to. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkně jsi vychytala čas a město jsi měla téměř sama pro sebe. Pěkně jsi kličkovala městem. Pěkný den přeje Večernice.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně jsem se s Tebou prošla městem, kde jsem nebyla. A procházka se mi líbila.
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Město je hezké a měla si i na procházka krásné počasí.
    Maruško,měj hezké dny

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.