pondělí 6. května 2024

První máj s koňmi

 
Vystoupení této mladé ženy s pěti koňmi různého plemene, vzrůstu i barvy se mi líbilo snad nejvíc. Určitě dalo strašně moc práce dokázat, že všichni koníci mohou navzájem spolupracovat a ve vystoupení bylo asi nejvíc přirozenosti a volnosti., i když tvořilo nádherný celek. 
Fríský kůň je opravdu krasavec a jeho vystoupení jsem již viděla dříve v Hranicích. Paní Novotná přijela se svými koňmi z Třebíče.  I video z Hranic si můžete pustit na konci článku.  
Adrenalinová džigitovka. Ivo a Markéta Rárovi s dcerou. Ivo se zotavil z vážného zranění a tedy dnes  se nám v sedle představí jen Markéta s dcerou. Letos jsem pořídila jen pár fotek, ale na konci článku  si můžete pustit video, které jsem natočila před 10 lety ve Špičkách. 
A nakonec kůň, který umí tančit
Ivo Rára adrenalinová džigitovka 2014
Manželé Novotní s Frískými koňmi v Hranicích v roce 2019

Dneska to byla opravdu nálož fotek a videa, ale snad mi to odpustíte. Fotky si pro lepší zážitek zvětšete. 
Hezký den. 
P.S. Včera se kolem nás přehnala bouřka a v jednu dobu prudký déšť strašně hučel a rachotil, ale kroupy jsem na římse neviděla. Ten rachot trval chvilku. Ráno šel manžel do obchodu a přišel s tím, že všude na chodnících je plno kamínků, jakoby jarní očista ve městě vůbec neproběhla. Nechce se mi věřit, že by ty kamínky padaly z nebe. 

25 komentářů:

  1. Moc hezké fotografie a jistě to bylo super odpoledne. Měj se moc pěkně Maruško.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsem si opravdu užila. Pořadatelé zajistili i hodně míst k sezení kolem dokola, takže jsme to měli docela pohodlné. A počasí bylo ukázkové.

      Vymazat
  2. Ty kamínky vymyl prudký déšť z mezer v dlažbě. To tu taky kolikrát je. Fríze má ten můj kamarád od Tišnova. Akorát že jeden díky nemoci přišel o jedno oko, druhý se z té samé naštěstí vyléčil bez toho že by mu ho museli také vzít. On jim říká Černé perly. Jsou to nádherná zvířata a nesmírně přítulná....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš, že máš nejspíš pravdu s těmi kamínky. Oni to totiž uklízeli i tím způsobem, že to fukarem rozfoukávali do stran, žádné metení, jako dřívější roky a ty kamínky vlastně jen zafoukali do škvír v dlažbě a okrajů obrubníků. Ten déšť byl v jednu dobu rak prudký, že to vymyl. Já jsem si řákala, že nikdo nenaříká, že má poškozené auto. :D Jinak já bych měla před takovým černým obrem hodně respektu. Mohli by mi říkat dokola, že je přítulný. Om si kůň i nový člověk musí na sebe trochu přivyknout. Ale jsou to opravdu krasavci.

      Vymazat
    2. Mě viděli celkem čtyřikrát v životě a byli to tulíšci. Fotila jsem mezi nimi, klečela jsem a oni chodili kolem mě a jen tak si vždycky čuchli a šli dál. Nechali se hladit, dovolili mi mazlit se s nimi. Ono spíš když před tím koněm ukážeš strach, pak je možné že ti něco vyvede. Ale jak vidí a cítí že jseš na stejné vlně jsou zlatí.

      Vymazat
    3. jen dokázat naladit se na stejnou vlnu. :D

      Vymazat
    4. No, tak to už je na každém.... ;-)

      Vymazat
  3. Bellissimo spettacolo.Ho capito subito il significato del titolo.Lo sloveno è abbastanza simile allo slovacco.Notte

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cara, Olga, la mia lingua è il ceco. Questo è probabilmente il motivo per cui hai avuto un problema con la traduzione. Grazie per il commento.

      Vymazat
  4. Maruško, tohle musel být naprosto parádní den. Užila jsem si fotky i video. Mám koně hodně ráda, mamka se narodila v Kladrubech :o) Moc děkuji za tu nádhera a posílám pozdravy, H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem u koní pobývala často jako dítko, protože táta byl veterinář a když jsme bydleli v Čechách, maminka dálkově studovala a táta nás brával do stájí. Ale stejně jsem měla a mám z koní respekt. Ale moc se mi tato zvířata líbí. Počasí se vydařilo a tak celá akce měla skvělou atmosféru a byli jsme spokojení.

      Vymazat
  5. Taková podívaná by se mi líbila.Koně mám ráda.
    Maruško,asi ti padám do spamu.Nenašla jsem svůj komentář u minulého příspěvku.Také pořád vyzvedávám některé komentáře ze spamu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiruško, vylovila jsem tě. V sobotu i včera večer až do dnešního dopoledne mi nešel internet. Opět stávkovala wifina, ale prý mají nějaký problém ve firmě a slíbili mi, že to vyřeší, aby už k těm výpadkům nedocházelo. Tak jsem zvědavá. Jinak se občas koukám do spamu. Nevím, proč tam padají uživatelé a dokonce jsem tam našla občas i svoje komentáře.

      Vymazat
  6. Moc pěkná reportáž. Koně jsou opravdu fešáci. Tohle by se určitě moc líbilo i mé snaše - je nadšená koňařka, má dokonce i koně (takovou koňskou babičku ustájenou za Prahou)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje neteř měla také vlastního koně a jezdila s ním parkur. Vlasnt jsem ho představila vněkterém minulém článku. Nyní se dala na ultramaraton.

      Vymazat
  7. To musela být tedy nádhera !!! Kůň je prostě moc krásné zvíře.
    A krásné jsou Tvoje fotky !
    Měj se hezky !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. To jste měli parádní akci! Vidím, že jsi fotila jak o duši, to je správné. 😀 Takhle vycvičit koně. Moc se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, snažila jsem se zachytit ten nejlepší pohyb a tak fotek bylo opravdu hodně a vybírat z nich pak docela oříšek. Nic se nemá přehánět, tak hje z toho prácička.

      Vymazat
  9. Majko, krásné fotky a báječná akce. 👍👍👍 Musím je ukázat naší nejmladší vnučce, která koně miluje a která má teď kvůli operaci slepáku pauzu od ježdění. Ale už se moc těší na ponděli, kdy si zase zajezdí.
    Měj hezké dny. 🍀🌸

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak tak chodíme po všelijakých těch koňských akcích, tak mě přímo trkl do očí fakt, že na koních většinou jezdí děvčata. I když potkáme jezdce jen tak na vyjížďce, jsou v sedlech holky. Čím to asi je? Nebo je to jen můj dojem? Ale překvapila mne zase akce již také před pár lety, kde se představila jízdní policie z Ostravy na černých koních, tězkooděnci a tam jsem čekala spíše muže a tak mne překvapilo, že mezi sebou měli i ženu.

      Vymazat
    2. Co vím, tak na koni jezdí ten můj kamarád, a pak ještě asi jeden nebo dva týpci od nich z ranče. Taky tam většinou jezdí děvčata a dámy....

      Vymazat
  10. Maruško, měli jste příjemné atraktivní odpoledne. Pokochala jsem se ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Marija, to je krása, ty koně. A určitě nebylo jednoduché je vyfotit. Moc se ti to povedlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Zvířata v pohybu fotím ráda, ale pak se tou spoustou fotek probírat, to je docela dřina. On se každý záběr nepodaří, nebo nevystihuje tak pěkně tu atmosféru nebo pohyb.

      Vymazat
  12. Tak tohle je něco úžasného, Majko! Koně já můžu. Dokonce tam byli i od nás, z Třebíče. 😲 To musím říct neteři, ona je koňačka, manžele Novotnovy určitě bude znát. Nafotila jsi skvělou reportáž, koně jsou prostě nádherní!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.