neděle 9. června 2024

Květen ve fauna-parku Valašské Meziříčí

 Koncem května jsme se byli jen tak trochu protáhnout po okolí a jelikož návrat z procházky na východní stranu vede kolem valašskomeziříčského fauna-parku, opět jsme nakoukli, abychom se trochu potěšili i se zvířátky. 

S veverkou čikari hned u vchodu je vždycky legrace. Je živá a rozhodně nehodlá pózovat, natož čekat, až si foťák připravíte na focení přes docela husté pletivo výběhu. Focení je tedy docela lov. "Tam je!!!...
K veverce docela barevně ladí místní celebrita, která se na rozdíl od ostatních chovanců může provokativně pohybovat volně, kde chce.  Ovšem to neustálé předvádění, heč, já jsem venku a vy zavření, také jednou unaví. 
Přes plot nakukuje mladá lama. Koupili jsme granule přímo v ZOO a ta byla ráda. 
Přes sklo se koukali psouni, zda od těch labutí přijdeme i z nimi. 
Opodál se smějeme se želvičkami. 
Speciální granule tu jsou i pro rybičky, které určitě není potřeba představovat. 
Dikobraz sice spal, ale alespoň venku na čerstvém vzduchu. 
Ještě jsme se zastavili u hadího terárka. Tedy je to spíš bedna na jednu užovku.
Zvířátek a zákoutí je zde více, ale už jsme tu byli tolikrát, že jsem všechno nefotila. Je to taková chvíle zadarmo, kdy se člověk může zastavit v myšlenkách a potěšit se s jinými živými tvory, kteří to možná také nemají úplně lehké.  Cvrlikají tu ptáčci, řvou andulky, přelétávají holubi, řehtá koník....A já jsem zase po delší době fotila foťákem a ne jen mobilem. 
Cestou na nás vyběhl pejsek, který se teda tvářil jako gangster. No posuďte. 
Střídám procházky a výlety s prací na zahradě, která má být radostí, ale v poslední době je to opět jinak. Ale musím si říkat, že by mohlo být ještě hůř a tak je vlastně zatím všechno OK. 
Mějte krásné dny. 

10 komentářů:

  1. Maruš,máte u vás docela pěknou malou ZOO.Ráda jsem nakoukla na živé tvorečky.Měj se hezky a s tou prací na zahradě to nepřeháněj,vím že to není vždy lehké.🌞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mně práce nevadí, ale už nám potřetí demoluje zahradu ČEZ. I když říkali, že to dají do původního stavu, tak to zdaleka ne. Je to jen na oko, musíme zídky opravit a opět zničený trávník. A protože jsme tam skoro 14 dní nepřekáželi 10. chlapům, všechna zelenina je zatostlá plevelem, trava je vysoká, žalostný pohled a do toho prší. Připravuji článek, ale moc dobře mi z toho není. A kdoví, jak to svědčilo růži a kytkám, co rostly v cestě výkopu a musela jsem je na čas přesadit do truhlíků. A co mě bolí nejvíc, že opět máme místo ornice, kterou táta vytvářel 40 let ,všude napovrchu neúrodný mazlavý a kamenitý jíl. Fakt mám slzy na krajíčku.

      Vymazat
  2. Maruško moc hezké fotografie. Překvapil mě ten dikobraz....Měj se moc pěkně a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Jaruško. Dikobrazi jsou tam dva a jednou se mi podařilo, že v novém výběhu se oba honili a pózovali i ve dne. V článku je kromě fotek i video. https://marijakesfoto.blogspot.com/2021/10/dikobraz.html

      Vymazat
  3. Maruško, jak já ti rozumím, když mi tady před domem bagr vyryl kytky a keře, málem mě kleplo. Přitom stačilo, aby včas řekli a mohla jsem to opatrně vyrýt a darovat sousedům do zahrady. Jo, ekologie, na to si ve firmách potrpí! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc povedené "zvířátkové" fotky. Zvlášť ta veverka je moc pěkná.
    Hezký nastávající týden

    OdpovědětVymazat
  5. Maruško, naprosto souhlasím! Tvé zvířecí fotky jsou úžasné!
    Přeji pokud možno hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ale jaký vznešený název má ten váš park! 👏 Ve městě je to vítané zpestření a je nemusíme zrovna vidět tygra nebo žirafu a náladu zvedne i želva nebo ta veverka. Líbí se mi to. 😎

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.