neděle 4. srpna 2024

Rychle do stínu

 Jedním z posledních soust pro fotoaparát  letošní dovolené byla tato kobylka zelená. Už jsme vláčeli kufry na autobusovou zastávku ve směru domov, když jsme ji spatřili na zdi budovy poblíž našeho hotelu. Tedy je focena jen mobilem. Překvapilo mne, že ji vidíme v rozpáleném městě a ne někde v přírodě. A tímto tedy vás všechny zdravím po dlouhé odmlce.  Jsme doma, vítáme ochlazení na Valašsku, neb na Vysočině byla vedra bez jediné kapky deště. Sprchlo jen maličko ve čtvrtek večer. Nyní mne čeká zpracovat stovky fotek a samozřejmě zahrada a zavařování okurek. Prý máme 10 melounů, ale klovaji do nich potvory kosi, tak je manžel zakryl sítí. 

Hezkou neděli 

26 komentářů:

  1. Opravdu parádní úlovek, Maruško! Tak jsme kdysi měli takovou návštěvu, dokonce doma, trochu mi vyděsila tenkrát náctiletou dceru :o)
    Přeji příjemný zbytek neděle, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla veliká, nedala se přehlédnout. Tak veliký kousek jsem viděla jen jednou, také jako náctiletá v Jugoslávii.

      Vymazat
  2. Maruško, to je pořádný exemplář. My jsme jednou měli takovouto kobylku v bytě. Ony totiž létají a někdy je vzdušný vír zanese hodně vysoko. Sbalila jsem ji tehdy do hadru a "vysypala" ven. Občas je tady fotím na lukách. Přeji Ti moc hezké dny a těším se na fotografie z Vysočiny .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já jsem na louce nikdy tak obrovskou kobylku neviděla. Vždy jsem chůzí v trávě vyplašila malé.
      Tahle měla tělo bez tykadel skoro 8 cm. Podobnou jsem viděla jen jednou ještě v Jugoslávii. Také nám večer vlezla do pokoje.

      Vymazat
  3. Podařený fotolov :).
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kousek to byl pořádný, lov snadný. Asi už byl horkem unavený, když mi dovolil přiblížit se skoro na dotek. Ale viděla jsem i fotky, kdy ho měli lidé na dlani.

      Vymazat
  4. Parádní foto.V trávě je kobylek hodně,ale to už není na mé ruce.Před časem jsem vyfotila podobnou kobylku,byla nezvykle velká a krásně zelená u nás na omítce v lodžii ve třetím patře.
    Maruško,těším se na fotografie z Vysočiny.Když vnučka studovala v Humpolci a občas jsme ji tam vezli nějaké památky jsme navštívili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško,jen nevím, kdy se na ty fotky budu moci vrhnout. Syn už má hotové video, ale seděl u toho včera od rána do noci. On ale těm úpravám fotek moc nedá. Já musím srovnat všechny padající budovy a horizont. :) A hlavně probrat, co vyhodit a co nechat. Mám toho vždy mraky.

      Vymazat
  5. Tak to je tedy kousek ! Už ani nepamatuji, kdy jsem tak velkou kobylku viděla.
    Těším se na fotky z Vysočiny.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem si, že je to saranče právě kvůli té velikosti. Ale saranče má krátká tykadla, jak mne poučil strýček Google. Na fotky.se vrhnu až ve čtvrtek, přednost má ještě zahrada. :)

      Vymazat
  6. Kobylka tam čekala na stín, asi měla odpočinek a ty jsi toho využila a pěkně zdokumentovala. Měj se fajn. Zdraví Večernice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak. Přišla se se mnou rozloučit a byla nepřehlédnutelná. :)

      Vymazat
  7. Je krásná, už dlouho jsem takovou neviděla ... Ona obvykle sedí na takovém místě, že ji není vidět, ale tobě pěkně zapózovala🍀

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, to mi něco říká. 👍 Před pár dny jsme měli podobný kousek v kuchyni, asi vletěla oknem. Nemám ji vyfocenou, byla taktéž zelená, ale určitě menší. Seděla na zdi nad linkou, tak tam přítel vylezl a opatrně ji vzal do prachovky, pak jsme to vytřepali z okna. V přírodě kobylku nepotkám, tak se připomene sama a vlítne nám tady - a ve městě. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi se jim ve městě líbí víc. Nebo se chtějí stát domácími mazlíčky. Ale stačí nám sem tam pavouk. Také beru zatoulaný hmyz do prachovky a vytřepávám.

      Vymazat
  9. Vítám Tě doma z výletu Maruško
    Kobylka se jednou vydala ke mě do pokoje do 5 patra. Těším se na foto z Vysočiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsme měli doma jednu malinkou, tahle byla pořádný macek. Zatím jsem dávala do kupy zahradu, ale zítra se vrhnu na fotky z dovolené.

      Vymazat
  10. Podařil se ti Maruško krásný úlovek,kobylka Ti zapózovala,je krásná..🦗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem, že uletí, když jsem se k ní přiblížila mobilem, ale vydržela. Udělala mi radost. 😊

      Vymazat
  11. Ahoj Majko, dostávám se k Tobě až teď, odcházíme na chatu....nějak mne začal zlobit žaludek a ani počasí nebylo nic moc, tak jsem raději domlouvala žaludku doma. Vy ste měli jenom kobylku, mne večer cvrliká cvrček a když přijdu do míst, kde si myslím, že by mohl být tak zmlkne. Horší je, že mi Vojta nevěří, že máme cvrčka a říká, že se mi zhoršil tinitus, nevím jak je to možné, ale on ho neslyší.... to je pak na mašly.
    Ví někdo jak se zbavit tohoto tvora? Chytit si myslím, že ho nechytím....
    Dávejte na sebe pozor - Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mílo, zdravím. Cvrčka ti teda nezávidím. Vůbec netuším, na co by se dal nalákat. Musí to být hodně znervozňující. Šumění nebo zvonění v uších je úplně jiný zvuk než cvrček. A když zmlkne, když se přiblížíš, tak je to jasné. Cvrček. Přeju, aby se ho podařilo vyhnat nebo nějak zlikvidovat.

      Vymazat
  12. Krásný záběr. Takhle jsem chtěla zachytit pavouka na muškátu, který lapil mouchu do sítí. Než jsem se k tomu odhodlala, zmizel. Uvidíme, jestli se vrátí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vrátí se, až se mu do sítě zase chytí moucha. Ale kdo má u té sítě pořád hlídkovat, že?

      Vymazat
  13. Marija, ještě jsem jukla na kobylku :-) Hezké dny

    OdpovědětVymazat
  14. To je parádní kousek, Majko! Skvělá fotka 👍

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.