úterý 17. března 2020

Šijeme roušky

My Češi umíme remcat, ale umíme se i semknout, když je potřeba. Teda alespoň švadlenky. Jsem přesvědčená, že kdo má doma stroj, tak šije. A co všichni nyní šijeme?




Ještě, že jsem si roušku ušila, protože jinak bych se už na zahradu nedostala. Do autobusu už mohu jen s krytím nosu a úst a šála nebo šátek mi padal.  Jen se mi asi budou zamlžovat brejle, ale co už nadělám.

Hezký den a hlavně zdravíčko.

12 komentářů:

  1. Máš je hezké Maruško . Pak stačí vyprat a vyžehlit...a znovu použít...Jsi šikulka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem šla s rouškou do obchodu a myslela jsem, že na mne budou lidi divně koukat, protože to tu zatím moc nefrčelo,ale roušky měli všichni. Jen nevím, co při vyvařování udělají ty gumičky. A v galanterce docházejí a zboží se asi vozit nebude.

      Vymazat
    2. Já jsem ušila klasické a udělala jsem si k nim pásky na přivázání. Jinak pro rychlé použití mám ještě jednu vychytávku a to je pánský velký kapesník a ohnout do něj gumičky a lze použít jako rouška také...Dám to pak na blog.

      Vymazat
    3. Jaruško, v galanterce mi poradila prodavačky, když nejsou pruženky, že lidi stříhají na 3cm proužky trička a ono se to natáhne a stočí. Tyto proužky jsou pak pružné a měkké. Tak jsem zkusila i tohle. Pokud nevydrží gumičky, tak nahradím pružnými z triček. Jde to vyměnit snadno. Mně to zvazovací moc nevyhovuje. Jenom poskládat látku a zahistit, to jsem viděla také na internetu. Je to rychlé a pohotové. :) Jen aby to bylo ale brzy za námi.

      Vymazat
  2. Maruš, pořád ti píšu, jak si šikovná, dokazuješ to pořád.
    Je vůbec něco co ti nejde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, už jsem dlouho nic nešila a tak jsem jednu jehlu malém zlomila a jednu kopla (ohla špičku). Večer mi dcera poslala fotku s rouškou, kterou šila 11. léta vnučka. Violka je fakt šikulka.

      Vymazat
  3. Moc hezké roušky, ta maskáčová by se líbila manželovi. I my s mužem šijeme roušky, on je na to šikovnější než já. Využila jsem staré povlečení. Tak stříhám, zažehluji, on sešije a já je pak vyperu a vyžehlím.
    Přeji klidné dny. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbí se mi, jak se lidé tohoto problému chytli. Ale škoda, že jsem nesehnala pruženky, ty by byly lepší než klobouková guma. Nevím, co ta udělá při vyvařování.

      Vymazat
  4. Maruško, roušku mi ušila sestra, takže už ji mám také a včera jsem ji poprvé i použila. A překvapivě ji měli v obchodě téměř všichni. Ty tvé jdou moc hezké a mají zajímavý střih.
    Přeji klidné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ještě šiju pro rodinu staršího syna, ale už ji musí mít všichni i venku. Dneska v obchodě ji měli také všichni. Zvykneme si. :) Střih jsem našla v jednom japonském videu na You Tube a dají se tam vložit i třeba papírové kapesníčky pro větší efekt ochtany. Na nějakém ruském videu jsem viděla, že tam byla všita i kapsička pro ty kapesníčky.

      Vymazat
  5. Maruško, výborný je místo gumičky rantlík od silonkových punčoch, pěkně drží, netlačí a neničí se při praní.
    Já nešiju, já jsem obšitá. Nemám stroj a mám kolem sebe šikovný holky, co to umí.
    Jsem v práci a musím si je střídat, aby to mělo nějaký smysl, takže na výměnu už jich mám hodně.
    Pěkné dny, ještěže na zahradě do ní nemusím funět. Takové rytí s rouškou na hubě by mne odrovnalo, stačí namožené svaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Simi, prodavačka v galantérii mi poradila nastříhat z trička 3 cm pásky a ony se stočí a dostatečně pruží. Na ty maskáčové pro chlapi jsem použila maskáčové triko, kterých máme dost a zelených vojenských od staršího syna. Vyzkoušela jsem to a jde to. Takže mám do zásoby. Na zahradu jsem jela zatím jen jednou, udělala jakousi práci, ale na setí je ještě brzy, další týden má být zima, tak ještě budu odpočívat doma. Ale jsem bez nálady, jako asi více lidí a kromě šití jen čučím na nekonečné seriály na iprima.cz nebo na HBO GO. Zakázala jsem si hltat hodinové informace. jednou za den kouknu na net a raději pryč od zpráv. Drž se, nyní když máš povolení ke stavbě, tak aby i firma byla zdvarvá a stavba se díky tomu neprotahovala do nekonečna. Myslím na tebe. Majka

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.