neděle 31. května 2020

Praha 2018

Prahu jsem navštívila už několikrát, ale vždy zalidněnou. V nedávné době bylo, a možná ještě i nyní je, naše hlavní město přívětivější než na videu  z předloňska. Na výlety jezdíme hlavně vlakem a autobusem a k delším cestám jsme využívali jídenky SONE, které dnes už neexistují, ale zase jako důchodce mám vlak levnější (dokud to nezruší), tak bychom zase někdy mohli vyrazit. Láká mne hodně fotografická výstava Petra Vápeníka

3 komentáře:

  1. Maruško, to he překrásné video. Já se právě cestování do Prahy vyhýbám kvůli davům lidí. Od mého vyléčení z nemoci stále nemám odvahu se tam vydat i když má manzel už dlouho do Prahy láká...Také cestujeme jen veřejnou dopravou a vlaky už se zase plní. V pátek bylo úplně narváno, tak že 2m odstupy dodržet nešlo a lidí i stáli...Přeji ti krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, tak to je síla, že lidi ve vlaku i stáli. Právě jsem si říkala, že bychom se mohli do Prahy vydat nyní, když tam není tolik zahraničních turistů. Já jsem zažila jednou prahu bez lidí. To ještě jel od nás rychlík nějak před 4 hodinou a kolem půl osmé ráno jsme byli v Praze. A to Praha ještě spala, zpívali jen ptáčci a cinkali tramvaje. Na Karlově mostě ani noha.....Kolem poledne už byla situace jiná. :) My jste v tom roce 2018 využili den českých drah, kdy tu víkendovou jízdenku mohlo použít až 5 dospělých. V jiné víkendy to byli je 2 + 3 děti do 15 let za stejnou cenu. My jsme byli 4, ale i tak se vyplatilo.
      Dneska je to jinak. Pořídila jsem si aplikaci Můj vlak a tam jsem si zkusila koupit jízdenku, když jsem jela za dcerou, zaplatila kartou a měla jsem ji v mobilu. Dříve jsem si jízdenky zakoupené on-line tiskla, ale na dovolené to tisknout nemohu. Takže zatím spokojenost.

      Vymazat
  2. Maruško, to je krásné video. V Praze jsem už strašně dlouho nebyla a ráda bych se tam zase jednou podívala. Také bychom museli vlakem, protože můj muž by autem do Prahy nejel.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.