středa 3. června 2020

Arboretum Štramberk 1 část


Městečko Štramberk láká turisty svou architekturou, malebnou krajinou i hradem, nebo spíše věží, rozhlednou Trúbou, nabídne i jeskyni Šipka. Ale to není všechno. Já mám nejraději botanickou zahradu s arboretem zbudovanou v bývalém dvouetážovém kamenolomu. S městečkem vás určitě ještě seznámím. Do Štramberka jsme zavítali vícekrát i v zimě a poznali i jiný kout.
 

Arboretum láká k návštěvě ve všech ročních obdobích. Tedy hlavně ty, kteří mají rádi skály, všelijaké rostliny, trávy a květiny i drobné živočichy. Jelikož jsem se o arboretu podrobně zmínila již dříve, dnes vás čeká jen foto procházka z první poloviny září. Fotografií je hodně a tentokrát jsem je nedávala do koláží, aby vynikly, spíše je vložím do několika článků. 

Tak tedy vstupme do skalnatého prostoru s jezírky


Štramberk je kouzelná lokalita a určitě si sem fotky dám i v další části. 

Zkuste si následující fotografii zvětšit

7 komentářů:

  1. Maruško to je opravdu krásné místo. Krásné fotografie. Kousek od nás v obci Sněžná je také Arboretum v soukromé zahradě. Jen jsme ještě nezjistili jak se tam dostaneme od vlaku nebo autobusu a hlavně, jak je to daleko. Škoda, že jsi sem nenahrála fotky v původním formátu, abych si je mohla vychutnat. Sem na blogspot to jde a délka článku tím vůbec není omezená. Přeji Ti krásný den a těším se na další fotografie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsem je dala trochu větší. Ještě tu bádám. Protože editace přímo ze stránek moc nefunguje, musím znova do příspěvků.A úplně originální velikost nechci zatím dávat, protože nevím, co to udělá s úložným prostorem. Však já si to osahám a uvidíme. Štramberk je naše hodně oblíbené místo.

      Vymazat
  2. Krásné místo, ta jezírka jsou nádherná. Obdivuji čistou vodu a krásné lekníny.

    OdpovědětVymazat
  3. Marie, nádherné fotky i úžasné místo, tam by se mi také líbilo. Nikdy jsem tu nebyla a o arboretu ani neslyšela. Kochám se každou fotkou.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celý Štramberk a okolí je krásné místo. Děkuji za pochvalu a také přeji hezké dny.:

      Vymazat
  4. Děkuji za info, o tomto místě jsem neměla ani tušení... Moc se mi líbí!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.