pondělí 8. června 2020

Hrad Svojanov

V malebném  Svojanově jsme již byli a nyní se mnou můžete vystoupat na hrad. Není daleko, jen se trochu zapotíme při výstupu.


 Při komentované prohlídce s v místnostech paláce se v době našeho pobytu nesmělo fotit, pouze na balkóně, ale zato si můžeme focení užít volně mezi hradními zdmi. A je tu krásně. Odpočívá se tu krásně, prostě pohoda. A já jsem tedy fotila každý kout tohoto malebného hradu. Doma se mi pak stala nehoda a originální fotografie jsem omylem smazala. Snažila jsem se je jistým programem obnovit, podařilo se, ale ne všechno. Ještě, že mám fotky pro blog v záloze.

Syn většinou na rozhledny a věže neleze, má závratě, Ale tady byl dokonale sevřený silnou zdí, že strach z výšek překonal. 


A najdete zde i příjemnou restauraci, kde jsme dobře poobědvali. 


I když bylo slunce někde pod mrakem a jen občas na nás mrklo, jestli jsme v pořádku, docela se výlet vydařil. 


A když se budeme odtud po obědě vracet, zastavíme se na skok v Poličce.

4 komentáře:

  1. Na Svojanově jsme byli asi před 3mi roky po hrozně dlouhé době a byli jsem okouzleni nově upravenými zahradami a okolím. kouzelné!
    Maruško, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, také jsem byla tím to hradem nadšená. Jen škoda, že se nesmělo fotit v hradním paláci, protože i tam to bylo velmi zajímavé.

      Vymazat
  2. Maruško to je opravdu nádherný hrad. Tam by se mi také moc líbilo. Škoda, že pro nás jsou tato místa dost vzdálená a vše by bylo na ubytování. Ale stálo by to za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, my jsem byli v Litomyšli ubytovaní týden. Se synem si vždy vyhlédneme nějaké místo, odkud pak pořádáme výlety, jak víš veřejnou dopravou. Já si vždy plánuju dovolenou už v lednu a píšu pak přímo na penziony a to mají jetě volná místa. A v takových městech jako je třeba litomyšl nebo Telč, je docela dost penzionů, takže si konkurují a překvapily mě docela mírné ceny vzhledem ke konfortu ubytování.

      Vymazat

Děkuji za návštěvu a váš komentář.